iPhone 12: Tot ce trebuie să știi despre "mărul mușcat" din 2020
16-04-2020

iPhone 12: Tot ce trebuie să știi despre "mărul mușcat" din 2020

 

iPhone 12: Tot ce trebuie să știi despre "mărul mușcat" din 2020       

Se vehiculează multe zvonuri în ultimul timp despre lansarea ultimului model de iPhone și despre noile sale specificații. Am pus cap la cap toate informațiile și iată un rezumat succint despre ce surprize ne pregătește Apple în 2020.

Noile și principalele detalii fac referire la perfecționarea noului sistem de recunoaștere facială Face ID. Se vorbește și despre numărul modelelor noi și diferența dintre ele, și nu în ultimul rând, despre performanța dispozitivelor cu un upgrade de memorie RAM.

iPhone 12: o serie cu patru modele noi

În primăvara lui 2020 s-a lansat noul iPhone 9 (sau SE2). Acest model seamănă izbitor cu design-ul lui iPhone 8. Însă, la interior, acest model integreză hardware-ul de pe iPhone 11, având doar o singură cameră foto. Acesta ar trebui să fie noul smartphone de buget de la Apple, la un preţ de aproximativ 400 de dolari americani.

Noua serie de iPhone 12 o așteptăm în toamnă. Aceasta va aduce încă patru noi modele, cu un alt design nou, de data aceasta. Apple se pregătește să-și surprindă fanii în adevăratul sens al cuvântului.

Să vorbim despre modelele de top, care promit să fie dotate cu cele mai noi tehnologii. Anume un iPhone 11 Pro de 6,1” având un sistem cu trei camere foto (şi chiar un senzor TOF) şi despre un iPhone 11 Pro Max de 6,7” cu specificații similare.

Pe când, iPhone 12, în varianta de bază, va fi dotat cu un ecran de 5,4” OLED și design modernizat, plus un sistem cu două camere foto (wide şi ultra-wide). Acesta va fi noul flagship de dimensiuni mici al companiei, care va fi alăturat unui model iPhone 12 Plus, cu ecran de 6,1” cu specificaţii şi design similare. Aceste 2 modele vor fi practic alternativele la vechile modele iPhone 8 şi iPhone 8 Plus.

Cele două noi smartphone, iPhone 12 Pro ar putea avea mai multă memorie RAM, ecrane mai performante, cu frecvenţă de 120 Hz, sistemele de cameră cu senzori extra şi se prevede o altă construcţie, și anume din materiale mult mai bune, oţel în loc de aluminiu. La capitolul memorie RAM, Apple va face cu siguranţă trecerea la memorie LPDDR5, cu 6 GB pentru modelele Pro şi 4 GB pentru cele standard.

Sistemul de autentificare Face ID ce schimbări va avea?

Acest sistem a fost deja îmbunătăţit de două ori, o dată pe iPhone XS și XR şi încă o dată pe iPhone 11, va primi de data această încă un upgrade.

Există niște zvonuri despre o versiune nouă de Face ID, aceasta presupune integrarea unui senzor True Depth mai mic. De asemenea, există zvonuri despre integrarea acestui senzor sub ecran. De altfel, se zvonește că Apple s-ar putea întoarce în 2021 la Touch ID, folosind un senzor de amprentă integrat în display. Probabil că este vorba despre tehnologia ultra-sonică de la Qualcomm, care face posibilă deblocarea pe o suprafaţă mai mare şi posibilitatea de a folosi două degete simultan.

Oare cât va trebuie să scoatem din buzunar pentru un iPhone 12?

Apple ar putea să păstreze prețurile actuale, însă ar putea să scumpească puţin modelele superioare, având învedere integrarea unor tehnologii noi, precum camera TOF şi modem-uri şi antene 5G.
Un iPhone 12 Plus ar putea porni de la 799 dolari, iar iPhone 12 Pro şi Pro Max de la 999 dolari, respectiv 1.099 dolari. Un detaliu important ce ar putea influența prețul - spațiul de stocare.
Rămâne de văzut ce stocare de bază va oferi Apple în 2020. Mai ales că cei 64 GB de bază de pe iPhone 11 nu sunt de ajuns, în special pentru cei care doresc să filmeze cu telefoanele la calitate maximă (4K 60 FPS). Unde mai pui că alţi producători au trecut deja la 128 GB de bază chiar şi pentru modele de buget.

Cât despre data lansării noului iPhone, Apple deja ne-a obișnuit cu lansări în cea de-a doua marți din luna septembrie. Ceea ce înseamnă că în 2020, această zi cade pe data de 8 septembrie.

Până în septembrie mai prindem de ici de colo câte un zvon despre noile iPhone de la Apple.

iPhone 12: o serie cu patru modele noi

Sistemul de autentificare Face ID 

Sistemul de identificare a obiectelor

4 camere - mit sau realitate?

Primul telefon cu 5G de la Apple

Apple deja ne-a obișnuit cu lansări în cea de-a doua marți din luna septembrie. 

Vezi cele mai cool trailere ⬇️

 

Avem un
newsletter cool

Abonează-te

Pe tot parcursul anului avem promoții. Unele dintre ele - cu reduceri de până la -50%. Află despre ofertele noastre. Introdu numele și e-mailul mai jos.

Vrei să te sunăm în 30 sec?