iPhone 12 Pro Max VS Galaxy S21 Ultra

iPhone 12 Pro Max VS Galaxy S21 Ultra

Au votat:

Preţ
Producător
Rețea
Nr. SIM
Generale
Culoare
Dimensiuni (L x L x G)
Greutate
Model
Rețea
Rețea 2G
Rețea 3G
Rețea 4G
Tip SIM
Software
Sistem de operare
Procesor
Chipset
Conectivitate
GPS
Procesor
Tip procesor
Display
Tehnologia ecranului
Rezoluție (px)
Diagonală display
Memorie
Card memorie
Memorie internă
Memorie RAM
Conectivitate
Versiune Bluetooth
Wi-Fi
NFC
Foto video
Camera
Rezolutie senzor
Blitz
Camera frontală
Rezoluție video
Alimentare
Capacitate acumulator
Durata de convorbire
Durata in regim de asteptare
Caracteristici
Sensori
Conectivitate
Conector USB
Caracteristici
Caracteristici suplimentare
Display
Refresh rate
Rețea
Rețea 5G
Conectivitate
Bluetooth
Mai multe specificații
Mai putine specificații

Suntem siguri că nu vei găsi în prezent un smartphone mai bun decât iPhone 12 Pro Max sau Galaxy S21 Ultra și asta pentru că Apple și Samsung continuă să ocupe poziții de lider pe piața GSM. Totuși, trebuie să existe unul „cel mai bun”, nu?! Uite anume asta încercăm să aflăm noi în rândurile ce urmează. Vom compara caracteristicile celor două device-uri și vom găsi principalele diferențe între aceste dispozitive. Nu uita! Indiferent de cine iese învingător, procurarea unui anumit model depinde în totalitate de preferințele și standardele proprii. Ești gata? Să trecem la treabă!

Design

Două smartphone-uri de clasă premium care arată pur și simplu „WOW”. Samsung a lucrat ceva mai bine la design și a obținut un rezultat cu adevărat pe măsură. O integrare uimitoare a camerei principale, o gamă superbă de nuanțe și dimensiuni perfecte. Apple a mers pe clasic și nu a dat deloc greș, cu excepția marginilor mult prea ascuțite care la început nu s-au prea priit multora dintre utilizatori. Ambele device-uri sunt realizate dintr-o carcasă de metal și un panou din spate din sticlă. De asemenea, sunt certificate cu standard-ul IP68 care protejează telefoanele împotriva particulelor de praf și apă.

Display

La capitolul display avem ceva mai multe diferențe între cele două dispozitive. IPhone 12 Pro Max cu 6.7 inci sigur o ia pe dinainte când vine vorba de Ceramic Shield care este de două ori mai rezistentă decât Gorilla Glass Victus de pe Galaxy S21 Ultra. Și cam asta e tot cu ce se poate lăuda acesta. Per general, Samsung face cumva o treabă mai bună și asta datorită diagonalei de 6.8 inci, rezoluției de 1440x3200 pixeli și capacității de reglare a ratei de împrospătare a ecranului de la 10 până la 120Hz în funcție de conținutul afișat pe ecran, în timp ce Apple oferă doar 60Hz. Reține! O rată de împrospătare mai mare oferă o derulare mai lină și o performanță mai bună în special în timpul jocurilor. Încă o tehnologie nouă implementată de cei de la Samsung este Eye Comfort Sheild care previne oboseala ochilor și sporește confortul de utilizare a telefonului.

Procesor

Noul procesor, folosit pe Samsung Galaxy S21 Ultra, Snapdragon 888 înregistrează rezultate mai bune decât predecesorul său Snapdragon 865, dar totuși nu reușește să întreacă puterea și eficiența cipset-ului din seria A de pe iPhone. A14 Bionic cu 6 nuclee CPU și 5 nanometri rămâne a fi, până în prezent, cel mai bun procesor de pe piață. Să nu uităm însă că pentru un public mai larg, Samsung a creat propriul procesor Exynos 2100, care, după cum ne asigură producătorul, nu va mai avea probleme legate de performanță și supraîncălzire. Dar, tot departe de A14 Bionic rămâne.

Memorie internă/RAM

Galaxy S21 Ultra are la bază 12/16GB RAM și pune la dispoziție maxim 512GB spațiu pentru stocare internă. Memoria RAM suplimentară de pe S21 influențează pozitiv performanța smartphone-ului și permite realizarea mai multor sarcini simultan. De asemenea, acesta poate păstra aplicațiile mai mult timp în memorie, în comparație cu iPhone 12 Pro Max care are doar 6GB RAM.

Cameră

Doi titani super înarmați când vine vorba de cameră și se pare că anume asta este principalul instrument care decide de multe ori câștigătorul în astfel de lupte. Ei bine, să începem cu datele concrete.

Samsung Galaxy S21 Ultra are o cameră cu 4 lentile și cel mai nou senzor de focalizare automată:

  • 108MP Wide-angle Camera;
  • 12MP Ultra Wide Camera;
  • 10MP Telephoto Camera cu zoom opic 3x;
  • 10MP Telephoto Camera cu zoom optic 10x.

Pe celălalt mal, iPhone 12 Pro Max are o cameră triplă a câte 12MP și un senzor suplimentar LiDAR care îți va permite să realizezi portrete într-o calitate inedită chiar și în lumină slabă. Sigur, Apple nu poate concura cu zoom-ul 100x de pe Galaxy, dar cei drept nici acesta nu este lucrat la maxim și mai lasă de dorit. Folosește-l pe cel de 30x în caz că ai nevoie să apropii și să păstrezi calitatea în același timp. Pro Max se poate lăuda în schimb cu o redare mult mai realistă a culorilor, cu o calitatea impresionantă a detaliilor și mult mai mult contrast.

Ambele device-uri înregistrează formate video uimitoare, chiar și în slow motion. Cei drept Galaxy o face într-o calitate 8K, iar iPhone – 4K. O adevărată experiență cinematografică am zice noi! Cât despre selfie camera sau camera frontală, Pro Max are un senzor de 12 MP, iar Ultra unul de 40MP. Prin urmare, trebuie doar să analizezi imaginile realizate cu fiecare dintre cele două pentru a înțelege care ți se potrivește anume ție, pentru că la parametri ambele camere arată pur și simplu nemaipomenit pentru standardele actuale.

Comunicații

Atât iPhone, cât și Galaxy dispun de suport 5G. Cei drept, S21 Ultra 5G are un modem mai nou integrat în procesor care este mult mai rapid și econom. Cel puțin în teorie! Avem, de asemenea, pentru ambele device-uri DualSIM, Wi-Fi 6E, aceeași versiune Bluetooth și GPS.

Autentificare

În ceea ce privește autentificarea biometrică, avem o diferență majoră și aceasta este legată de scanerul de amprentă poziționat pe display. Din păcate sau din fericire, iPhone 12 Pro Max 5G dispune doar de Face ID, în timp ce Samsung S21 Ultra se poate lăuda cu ambele.

Autonomie și baterie

Deși iPhone 12 Pro Max are o baterie și o putere de încărcare ceva mai mică decât cea de pe S21 Ultra, autonomia și timpul de încărcare a smartphone-urilor nu diferă atât de mult și asta pentru că Apple are o optimizare mai bună a software-ului.

Și ca să nu spui că nu ai fost avertizat din timp! Da, da! Samsung s-a dat bătut și după ce a râs inițial de decizia celor de la Apple, a urmat aceeași politică. S21 Ultra a rămas ca și iPhone 12 Pro Max fără încărcător!

Test AnTuTu

 

Concluzie

Cred că a fost o luptă pe cinste! Apple și Samsung nu au fost niciodată atât de aproape. O performanță uimitoare, o calitate a imaginii inedită, design durabil și ușor de utilizat. Da, vorbim despre iPhone 12 Pro Max! Dar nu te grăbi să i-ai o decizie! Samsung Galaxy S21 Ultra are un afișaj super lin, o autonomie sporită, un preț mult mai atrăgător, plus micile cadouri care le primești la achiziționarea acestuia pot defini alegerea ta finală.

Hmmm... pe care să-l procuri?! Ei bine, ambele device-uri se află în topul celor mai bune smartphone-uri, deci indiferent care dintre ele ți-a căzut „tronc” la inimă, sigur faci o alegere bună. În plus, poți oricând afla ceva mai multe aspecte și detalii legate de fiecare model de la consultanții noștri specializați, mereu prezenți la datorie offline în incinta magazinelor Darwin sau online pe site-ul darwin.md. Baftă!

Hai să discutăm
Comandă apel