ro ru
photo Xiaomi Mi Band:

Darwin Evolution

Xiaomi Mi Band:

scurt istoric al celor mai accesibile brățări fitness

Cele mai populare și cele mai accesibile brățări inteligente. Astăzi, Xiaomi Mi Bands se văd la încheietura mâinii fiecărui al doilea trecător. Mici ecrane echipate cu zeci de senzori care țin sub control starea ta de sănătate și notificările. Dar oare cine își mai aduce aminte cum arăta primul Mi Band și de ce era în stare?! Puțini, așa că... ce spui de o mică excursie prin evoluția acestor brățări fitness Xiaomi. Curios? Atunci, să trecem la povestit.

mi band one

Mi Band 1: cum a început totul

Poți să-ți imaginezi că primul exemplar Mi Band era lipsit de display? Da, da... prima versiune lansată în 2014 arată mai mult a brațară normală, dar în stare să monitorizeze calitatea somnului și să prezinte parametrii activităților fizice. Toate aceste date puteau fi urmărite, evident, pe ecranul smartphone-ului cu ajutorul aplicației Mi Band. Asta pentru că nici urmă de display pe această brățară inteligentă. Locul ecranului tactil, pe care îl avem astăzi, era ocupat de pedometru – un modul mic de aproximativ 5g cu un capac de aluminiu și o bază din plastic negru. Pe modul erau instalate trei indicatoare LED care indicau conectarea dispozitivului sau atingerea unui obiectiv sportiv. De asemenea, brățara Mi Band vibra ori de câte ori apărea o notificare, un apel telefonic sau era pornită alarma.

Principalul atu – autonomia. Poți spune că primul Mi Band ținea aproape o veșnicie. Cum n-ai da, dar aproape 30 de zile e o cifră la care multe brațări sau chiar smartwatch-uri moderne numai visează.

Mi Band 1s: semn că merge mai departe

Seria Mi Band a continuat și în următorul an (Mi Band 1S). De această dată fanii brand-ului Xiaomi au primit în plus un senzor de monitorizare a ritmului cardiac, fără prea multe modificări la nivel de funcții sau design. Sau, de fapt, aici am putea include varietatea de curelușe colorate care creșteau atractivitatea și dorința consumatorilor de a cumpăra produsul.

hearts
mi band two

Mi Band 2: Aleluia, display!

Uite asta numim noi revoluție! Odată cu seria Xiaomi Mi Band 2 (2016) a apărut și mult așteptatul display. Ce-i drept fără suport tactil, în schimb cu un buton care îți permitea să navighezi fără gesturi prin meniu pentru a consulta notificările și alți parametri legați de sănătate și activitate fizică. Deși la început ecranul OLED de 0,42 inch a avut un mare succes, cu timpul din cauza luminozității scăzute a rămas în spatele concurenților. Cu toate acestea, funcțiile erau cele care salvau situația. Mi Band 2 era în stare:

  • să monitorizeze calitatea somnului;
  • să măsoare ritmul cardiac;
  • să reziste la apă datorită protecției IP67;
  • să ofere o autonomie de până la 30 de zile.

Mi Band 3: se planifică o scufundare

În 2018, după ce au petrecut ceva mai mult timp pentru elaborarea unui nou dispozitiv, cei de la Xiaomi au scos pe piață brățara Mi Band 3. Ecranul a crescut considerabil, de la 0,42 inch la 0,75 inch, iar butonul tactil a ajuns să suporte de această dată gesturile. Asta presupunea că puteai alege singur încotro să te miști pe display. Și software-ul a primit o serie de modificări. Acum acesta oferea posibilitatea de a urmări prognoza meteo în localitatea în care te aflai datorită conexiunii cu smartphone-ul prin Bluetooth. De asemenea, cei de la Xiaomi s-au concentrat extrem de mult pe activitățile sportive. Astfel, utilizatorii puteau crea mementouri, alege obiectivele sportive, ba chiar mai mult se puteau scufunda sub apă. Evident, toate aceste modificări au făcut să crească și prețul.a

mi band three
mi band four

Mi Band 4: „și să fie lumină”

Probabil singurul lucru care lipsea pe Xiaomi Mi Band 3 era ecranul color. Zis și făcut. Dar pe lângă ecranul color, în noua versiune Mi Band 4, au fost îmbunătățite considerabil și rezultate obținute cu ajutorul senzorilor în timpul activităților sportive. Butonul tactil a rămas tot acolo, dar gesturile au acaparat întreg ecranul.

A fost integrat și sistemul GPS care putea fi folosit direct de pe brățară atât timp cât aceasta rămânea conectată la telefon. De asemenea, a fost inclusă posibilitatea de a controla volumul muzicii sau porni camera foto pe smartphone direct de pe fitness tracker.

mi band five

Mi Band 5: aproape de perfecțiune

Cu fiecare an, Xiaomi încearcă să se apropie tot mai mult de perfecțiune. Astfel, în 2020, noua generație de brățări Mi Band 5 primește un ecran mai mare (1,1 inch) care acceptă acum atingeri mult mai fine și se bucură de o luminozitate sporită de tocmai 150 nits. Multitudinea de activități sportive și opțiuni de personalizare a crescut, pe când autonomia brațării a ajuns la doar 14 zile. Nevoia de energie a devenit mai mare datorită varietății de funcții, în schimb procesul de încărcare a devenit mult mai simplu. Cu ajutorul încărcătorului magnetic capsula putea fi încărcată fără a fi scoasă din brățară, oferind astfel un plus de confort utilizatorului.

mi band six

Mi Band 6: adaptat împrejurărilor

În 2021, Xiaomi Mi Band 6 a scăpat de buton și cadrane și a primit un ecran mai mare de 1,56 inch. Îmbunătățirile au continuat și la nivel de software. Aici putem include personalizarea aplicațiilor, sporirea numărului de activități sportive (30), dar și recunoașterea automată a activităților. Iar pentru că majoritatea populației de pe globul pământesc a trecut pintr-o criză în sănătate, cei de la Xiaomi a încercat să susțină noul val de achitare a plăților contactless și a suplinit noul fitness tracker cu un cip NFC. De asemenea, pe lângă monitorizarea calității somnului și ritmului cardiac, devine posibil controlul saturației de oxigen în sânge.

Mi Band 7: prima abatere de la normă

La prima vedere poate părea că Xiaomi Mi Band 7 a rămas fără schimbări la nivel de design, dar nu e chiar așa. Brățara digitală a adăugat 2,1mm lungime, a scăzut ușor în lățime și greutate, iar ecranul a devenit mai mare – 0,62 inch. Inovații importante s-au zărit și în rândul funcțiilor de sănătate. Acum Mi Band 7 monitorizează constant frecvența cardiacă și cantitatea de oxigen în sânge și înștiințează utilizatorul atunci când norma acestora scade sub 90%. Femeile au primit posibilitatea să-și urmărească parametrii de sănătate de-a lungul lunii, iar senzorul de stres și exercițiile respiratorii vin să poarte de grijă sănătății mentale.

mi band seven
mi band seven pro

Mi Band 7 Pro

Mai mult de atât, seria Mi Band 7 a fost prima care a primit și o versiune Pro îmbunătățită. Astfel, Xiaomi Mi Band 7 Pro se bucură de:

  • ecran 1,64 inch care ocupă 87,7% din suprafața panoului frontal;
  • modul Always on Display;
  • 180 de opțiuni de design al ecranului;
  • 117 regimuri de sport;
  • rezistență la apă – 5ATM;
  • cip NFC pentru plăți contactless.
mi band eight

Mi Band 8: ce ne așteaptă în viitorul apropiat

Noutatea anului 2023, Xiaomi Mi Band 8, promite un sistem de operare cu drepturi depline, un ecran cu o rată de refresh de 90Hz și un design complet actualizat. Dar până nu vedem, nu credem! Așa că abonează-te la newsletter-ul Darwin și află primul când va fi lansat Xiaomi Mi Band 8? urmărește evoluția Xiaomi Smart Band împreună cu noi. Fii mereu la curent cu ultimele invenții în rândul tehnologiilor smart!

all mi band
Hai să discutăm
Comandă apel