photo Cum alegi cea mai bună boxă portabilă ? 6 criterii de bază

Cum alegi cea mai bună boxă portabilă ? 6 criterii de bază

Dacă sportul tău preferat este jogging-ul și nu mai vrei să porți căști când alergi lejer prin parcuri, atunci acest articol este, cu siguranță, pentru tine. Ți-am pregătit informație utilă despre alegerea unor boxe portabile perfecte pentru un jogging eficient, dar mai întâi să vedem care sunt avantajele acestor dispozitive comode.

De ce boxe portabile?

Primul avantaj al boxelor portabile este lipsa cablurilor, ceea ce-ți permite să asculți trupa preferată oricând și oriunde. Probabil deja știi că sunt boxe care se pot conecta prin Wi-fi sau Bluetooth. Primele au nevoie de conexiune la Internet. Prin urmare, ca să nu-ți faci griji pentru disponibilitatea acestuia, ar fi bine să optezi pentru boxe portabile care se conectează la dispozitive prin Bluetooth. 

Criterii de alegere a boxelor portabile

sau

Cum să nu o dai în bară cu o boxă wireless?

#1 Calitatea sunetului 

Criteriul numărul unu căruia trebuie să-i acorzi maximă atenție este sunetul și calitatea acestuia. Aici ai de-a face cu încă câteva nuanțe, care îți pot influența decizia. Așadar, iată ce trebuie să știi:

  • Tipul sistemului audio – boxele portabile calitative au un sistem audio de tipul 2.0 sau 2.1, ambele oferind o experiență auditivă plăcută;
  • Puterea de ieșire în Wați – volumul boxelor depinde în mod direct de numărul de Wați pe care îl deține boxa portabilă. Ca să asculți muzică în aer liber, ai nevoie de o boxă de la 15 până la 20 W (80 de decibeli).
  • Frecvența în Hertz – este vorba despre frecvența de emanare a sunetului boxei. Ca să ai parte de un sunet clar, optează pentru o frecvență sporită a boxei portabile.

#2 Metoda de alimentare

Bateriile boxelor portabile se pot reîncărca cu ușurință, deci este important să verifici atât capacitatea, cât și durata de acțiune a bateriilor. Durata medie a boxelor Wireless este de 6 ore, dar sunt și modele care funcționează perfect până la 10 ore. Le poți încărca cu ajutorul unui cablu USB conectat la laptop, priză sau la mașină dacă ai un încărcător potrivit.

 

#3 Conexiunea la alte dispozitive

Aici ai trei posibilități de conectare a boxei portabile la alte dispozitive: mobil, tabletă sau laptop. O poți face prin Wi-Fi, NFC sau Bluetooth. Bineînțeles că pentru jogging ai nevoie doar de un smartphone și de playlist-ul preferat.

 

 

 

#4 Disponibilitate Bluetooth

Versiunile de Bluetooth se perfecționează și apar tot mai multe gadget-uri care dețin o funcție îmbunătățită a acestei conexiuni.  În mod normal, acest tip de boxe pot fi achiziționate la pachet cu un cablu USB sau micro USB. Așa că, dacă ai probleme de conectare prin Bluetooth, aceste cabluri îți vin în ajutor, fiind practice și comode chiar și pentru jogging.

 

#5 Raza de acțiune

Pentru eficiența maximă a alergării lejere, ar fi bine să începi cu încălzirea mușchilor. În acest caz, poți lăsa boxa portabilă nu departe de locul unde vei face niște exerciții fizice. Aceste gadget-uri portabile sunt concepute să funcționeze la o distanță de 2 - 12 metri depărtare de la dispozitivul conectat. Totuși trebuie să știi că prin conexiunea NFC va scădea raza de acțiune, ceea ce nu s-ar întâmpla în cazului conexiunii prin Bluetooth sau Wi-Fi.

#6 Durabilitatea boxelor portabile

Nu în ultimul rând trebuie să ții cont și de durata de viață a acestui accesoriu portabil. Ca să te bucuri de muzică calitativă în timpul practicării sportului în aer liber, optează pentru boxe fabricate din material rezistent la lovituri. Bineînțeles că cele din aluminiu sunt mai durabile decât boxele din plastic.

Orice se poate întâmpla în timp ce alergi, chiar dacă o faci lejer. Investește rațional într-o boxă Wireless de calitate și nu-ți vei face griji în cazul în care ți-a alunecat din mână.

Profită de aceste sfaturi și vino la magazinul Darwin, că să găsești boxa portabilă perfectă pentru un jogging calitativ. De ce să alergi în plictiseală, dacă o poți face sub piesele preferate?

Vrei să te sunăm în 30 sec?