photo Cum să alegi un smartphone bun de tot?

Cum să alegi un smartphone bun de tot?

Dilema în 2020: preț vs. calitate.

Trăim în era digitalizării. Este greu de crezut că, în ziua de azi, este cineva care să nu aibă un telefon, o tabletă sau un laptop. Toți încearcă să fie în pas cu ultimele tendințe în materie de gadgeturi. În goana după „cel mai nou” și „cel mai bun” uităm de faptul că nu doar brandul contează, ci, în primul rând, proprietățile gadgetului. Să admitem că vrei un smartphone nou. Să știi că unul scump nu este neapărat și unul care te va mulțumi.

Vezi în continuare la ce să atragi atenția:

#1 Sistemul de operare

Sistemul de operare al unui telefon mobil este platforma care asigură funcționalitatea acestuia. Anume de sistemul de operare depinde cum va arăta interfața grafică a telefonului tău și cât de repede va îndeplini acesta comenzile. Indiferent de alte caracteristici, dacă sistemul de operare este unul complicat, vei întâlni dificultăți în a mânui smartphone-ul tău. Să le luăm pe rând.

Android este cel mai popular sistem de operare din lume. Este ușor de utilizat, dispune de update-uri pentru interfață, posibilități de a schimba widget-uri și tastaturi.

Prețul. Să știi că poți găsi un smartphone Android atât la un preț mare, cât și la unul destul de rezonabil. Contează mult generația telefonului și alte specificații de bază.

iOS este sistemul de operare creat de Apple și este compatibil doar cu dispozitivele care au fost produse de această companie. Dacă ne referim la telefoane, anume IPhone au asemenea sisteme de operare. iOS îți permite accesul la magazinul digital Apple Store, care îți oferă posibilitatea să alegi din cele peste 2 milioane de aplicații.

Preț. Este destul de scump, dar oferă o mulțime de posibilități pe care sistemul Android nu le poate oferi.

Windows este conceput de Microsoft special pentru platformele mobile. Interfața are un design specific, iar mai mulți utilizatori o caracterizează drept „dificilă”. În schimb se consideră că anume Windows oferă cel mai bun suport pentru a vedea și edita documente în Word, Excel sau chiar Power Point.

Preț. Poți prinde oferte de smartphone cu sistem de operare Windows la prețuri destul de bune.

#2 Mărimea ecranului și tipul acestuia

 

Unora le plac telefoanele mari, tastele cărora pot fi butonate cu o singură mână. Alții, dimpotrivă, le preferă pe cele cu ecrane mai mici și cu un design minimalist. Contează mult pentru ce îți folosești mai des telefonul. Dacă urmărești toată ziua video-uri pe youtube ori stai mult pe net, ar fi bine să optezi pentru un smartphone de cel puțin 5 inch. Dacă nu vezi telefonul ca pe un dispozitiv de pe care să urmărești filme, atunci poți alege orice telefon și cu ecran mic: de 3,5 inch, de exemplu.

Sunt extrem de populare ecranele Amoled, pentru nuanțele frumoase pe care le redă, în timp ce LCD pierde pozițiile în ultimii ani. De asemenea, ai putea să visezi la ultima noutate - ecranul flexibil, dar nu uita că modelele noi presupun și un preț bunișor.

#3 Design-ul

 

Design-ul telefonului este cel care îți va atrage atenția în primul rând. Preferi telefoanele mai finuțe, cu marginile rotunjite ori, dimpotrivă, îți plac telefoanele masive, cu margini ascuțite? Preferi culorile clasice: alb, negru, ori vrei să ieși în evidență cu un smartphone de culoare mov, portocaliu sau verde? Pentru a te decide poți intra pe un site de telefoane mobile și vezi cum arată fiecare model în parte.

Încearcă Darwin.md. Aici poți găsi o gamă largă de telefoane inteligente, precum și accesorii de tot felul. Alege corect 💜

Avem un
newsletter cool

Abonează-te

Pe tot parcursul anului avem promoții. Unele dintre ele - cu reduceri de până la -50%. Află despre ofertele noastre. Introdu numele și e-mailul mai jos.

Vrei să te sunăm în 30 sec?