photo Virtual Reality - o altă dimensiune a progresului
31-03-2020

Virtual Reality - o altă dimensiune a progresului

Pentru început hai să definim ce este, de fapt, lumea virtuală. E o dimensiune artificială care imită mai mult sau mai puțin elementele din lumea reală. Cel puțin așa ar suna o definiție scurtă. Tu cum ai defini lumea virtuală?

  

Tehnologiile realității virtuale evoluează în mod constant. Una dintre primele tehnologii de acest fel poate fi considerată cinema fără sunet și una dintre cele mai recente aplicații de tehnologie de captare video și audio sunt ochelarii virtuali. Astăzi, abundența de diferite dispozitive de realitate virtuală este uimitoare.

Cu toate acestea, pentru dezvoltarea cu succes a tehnologiei, aceasta ar trebui să devină larg răspândită. De exemplu, cinematografele stereo sau 3D sunt o invenție foarte veche.

Ochelarii virtuali.

O știe toată lumea: dacă îmbraci ochelarii VR - tot ce vei vedea este va fi o lume virtuală. Aceasta este principala diferență între ochelari de realitate virtuală și ochelari ce schimbă realitatea. Ochelarii virtuali - este ca și cum ai avea căști, dar numai pentru ochi.

Întrebarea cea mai interesantă e dacă vor apărea periferice noi pentru jocuri? Ar putea fi transpusă arta jocului la un nou nivel? Realitatea virtuală (VR) este în continuă mișcare, dar încă nu a invadat piața globală.

Ochelarii VR fac o impresie plăcută pentru un gamer. Ele îți permit să explorezi lumea jocurilor în mod diferit. Ochelarii oferă cel mai larg unghi de vizionare, ca tu să te simți parte din lumea virtuală.

Când testezi ochelarii VR, te deplasezi în mediul de joc, doar întorcând capul. Aceasta este o invenție extraordinară care deschide o lume cu totul nouă pentru jocuri - în afară de faptul că prețurile încă mai pișcă de buzunar (căștile VR pentru dispozitivele mobile vor costa mai puțin, dar capacitățile lor sunt mult mai modeste).

Dacă te numeri printre cei mai înrăiți gameri, Darwin îți propune PlayStation VR, un device care îți permite să treci jocul preferat la un cu totul nou nivel. Vei primi un ecran de 5,7”, procesare 3D a sunetului  și o detaliere uimitoare a imaginilor.

În mod ideal, pentru a crea un efect de prezență mai puternic, realitatea virtuală ar trebui să implice întregul spectru al sentimentelor umane. Cu toate acestea, până acum am văzut numai ochelari și câteva sisteme de captare a mișcării care folosesc doar un mic set de poziții și mișcări pre-gândite.

Ce poate deveni o realitate virtuală care utilizează toate mișcările corpului nostru și întreaga gamă de senzații? Răspunsul la această întrebare poate deveni Virtualizer, un nou proiect al companiei Cyberith. Jucătorul care dorește să experimenteze realitatea virtuală este plasat într-o construcție specială.

În ea, poți să sari, să prinzi și chiar să fugi. În același timp, te poți roti la toate 360 de grade. Dacă pășești în interiorul acestui design, te miști în joc. Senzorii speciali capturează mișcările armei de joc și o transpune, spre deosebire de schema clasică de folosire a controlorilor. Astfel, jocul poate transfera o gamă largă de mișcări, inclusiv direcționarea și tragerea declanșatorului. VR-glass-urile suportă acest dispozitiv și fac această versiune a realității virtuale și mai credibilă.

Pentru a crește nivelul de acceptare și încredere în această tehnologie, trebuie să fie dezvoltate mai multe jocuri noi cu suport pentru realitatea virtuală. Dacă creatorii ar reuși să depășească toate barierele, în special cea a prețului ridicat, apariția tehnologiei VR în fiecare casă ar fi doar o chestiune de timp.

Dar până când ești în așteptarea ascensiunii VR, poți cu ușurință să testezi Ochelari Virtuali Bobo VR Z4 - tehnologie modernă și accesibilă pentru fiecare.

BoboVR Z4 – un model de ochelari virtuali lansat recent, fabricat din plastic de înaltă calitate. Spre deosebire de dispozitivele anterioare, acesta are inserții alb-negru și suporturi de argint. Modelul are trei curele elastice, care sunt plăcute la atingere și nu provoacă disconfort. Aparatul este alcătuit din materiale moi, astfel încât să nu apară neplăceri în utilizare. Unul dintre aspectele importante ale modelului este un buton fără fir integrat. Acesta este situat în partea de jos a dispozitivului, este responsabil pentru activarea părții care fixează smartphone-ul. Dispozitivul are un capac translucid, care se deschide la 40 de grade, folosind butonul situat deasupra căștilor. Dispozitivul mobil este perfect fix, deoarece curelele de blocare sunt situate de-a lungul întregii lungimi a dispozitivului.

Înăuntru, căștile au un strat din cauciuc. Împiedică telefonul să atingă suprafața dură.

Principala realizare a BoboVR Z4 pe care am analizat-o este performanța materialelor de înaltă calitate, introducerea genială a dispozitivului mobil, un design neobișnuit al dispozitivului.  

Bobo VR Z4 este cel mai bun produs din clasa sa și nu are concurenți care depășesc modelul în calitate.

Așadar, oricare ar fi opțiunea ta, fie că alegi realitatea virtuală pentru jocuri sau vrei să testezi softuri prin care descoperi frumusețile acestei lumi, la Darwin poți testa lumea VR cu ochii tăi. Testează orice gadget VR la unul din Darwin shop-urile din apropierea ta.

Комментарии

Здесь ещё нет комментариев :( стань первым, кто выскажет свое мнение!

Поговорить с экспертом
Заказать звонок