ro ru
photo Smart home - progresul tehnologic în casa ta
03-06-2020

Smart home - progresul tehnologic în casa ta

Încă mai crezi că smart house face parte din romanele și filmele SF?

Tehnologiile de automatizare a casei au depășit demult limitele ficțiunii, devenind parte a vieții noastre de zi cu zi. Spre asta indică și prețurile produselor pentru smart home, care sunt din ce în ce mai aproape de buzunarele noastre.

Cândva, Bill Gates a cheltuit peste 100.000.000 de dolari pentru a-și construi casa inteligentă. Astăzi, casele inteligente devin din ce în ce mai răspândite și mai accesibile. Se zice că această tendință va cuceri în scurt timp și scara largă a populației.

Pentru început ar fi bine să definim conceptul de smart home. O casă inteligentă este o rețea de dispozitive pe care un alt dispozitiv de control le unește. Gestionarea acestei rețele fără fir se realizează fie direct, fie de la un smartphone sau tabletă. Ce părea a fi un miracol și o imagine vagă a viitorului devine astăzi parte a cotidianului tău și al meu.

Majoritatea aplicațiilor existente sunt destinate controlul iluminării, securității la domiciliu și controlului termostatului. În casele inteligente, acest software aduce confort și comoditate considerabile chiar și pentru cel mai exigent utilizator. În plus, costul dispozitivelor "inteligente" nu este prea diferit de cele lipsite de inteligență, ceea ce înseamnă - de ce nu?

 

Cele mai simple exemple ale produselor ce fac parte din familia smart home:

  • Camerele de supraveghere : monitorizează eficient situația din jurul casei dvs., chiar și în întuneric;
  • Lămpi inteligente: vă permit să modificați iluminarea casei dvs. direct de pe telefonul sau tabletă;
  • Senzori de mișcare: vor proteja casa dvs., vor trimite o alarmă dacă există trafic în jurul casei, vor recunoaște sursa, vor distinge animalele de casă de hoți;
  • Blocări de uși și uși de garaj: se pot deschide automat când se apropie semnalul de pe smartphone.

O casă inteligentă poate face viața mai ușoară și mai plăcută. Îți dorești să controlați iluminarea, temperatura și aparatele de uz casnic, fără să-ți ridici fundul de pe canapea? Astăzi e o relitate acest lucru.
Indiferent dacă ești la serviciu sau în vacanță, o casă inteligentă te va informa în continuare, sistemele de securitate pot oferi asistență semnificativă în caz de urgență.

De exemplu, nu doar că te vor trezi prin notificare de incendiu, dar vor debloca ușile și vor apela departamentul de pompieri.

Să știi că la Darwin avem o gamă foarte largă de produse din categoria smart home:

  • Aspiratoare super smart  - de exemplu aspiratorul Xiaomi - pornește filmul preferat și pregătește chipsurile, iar aspiratorul Xiaomi va lucra pentru tine
  • Camere de supraveghere - puteți fi în siguranță cu camerele de supraveghere smart, dotate cu sisteme de detecție pe timp de noapte și conexiune wi-fi
  • Senzori - pe lângă detectarea mișcării, senzorul multifuncțional identifică de asemenea temperatura, umiditatea dar și luminozitatea încăperii în care este instalat. Conectat la alte dispozitive inteligente, senzorul aduce un plus de confort casei, cu un minim de efort din partea ta
  • Smart Speaker - gata, nu mai strigi prin toată casa "Maaamaaa" pentru că ai un asistent personal 

Și muulte altele le poți găsi la Darwin. 

Viitorul e acum! Vezi Laboratorul Darwin și o să afli mai multe despre gadgeturile smart home și despre posibilitățile concrete pentru casa ta.

Комментарии

Здесь ещё нет комментариев :( стань первым, кто выскажет свое мнение!

Поговорить с экспертом
Заказать звонок