ro ru
photo ТОП 5 советов по использованию Kindle

ТОП 5 советов по использованию Kindle

Ce functii și caracteristici trebuie să aibă ebook reader-ul potrivit nevoilor tale? Citeste ghidul nostru și alege informat.

Un ebook reader este un gadget indispensabil pentru iubitorii cărților. Proiectate pentru o experiența a cititului optima. Aceste dispozitive afișează versiunea digitală a cărților pentru o lectură plăcută oriunde.

Vezi TOP 5 cele mai interesante curiozități despre Kindle și sfaturi de utilizare!

#1 Ce formate suporta Kindle? 

Formate suportate de Kindle sunt: PDF, MOBI, HTML, DOC, TXT, PRC, Kindle (AZW). Acestea sunt formate de ebook-uri.

Kindle-ul suportă și MP3-uri, AA-uri și AAX (Audible Enhanced Formats).

Memoria este de 2GB, dintre care 1,25 GB parcă sunt la dispoziția userului pentru stocare.

#2 Cum se citesc cărțile pe un Kindle? 

Mărimea ecranului este de 15,2cm, adică ~6 inchi, este de tipul Electronic Ink (e-ink pearl) sau Electronic Paper cum îi mai zic alții și vede 16 tonuri de gri.

Ecranul este cu mult mai puțin obositor decât o foaie de carte normală, iar cel mai important aspect pe care eu îl consider la un ebook reader, este faptul că poți să faci reflow la text, adică să îl micșorezi și să îl mărești.

#3 Cum e cu MP3 Player-ul de pe Kindle?

Există 2 moduri în care poți reda MP3-uri pe un Kindle.

Mai întâi ca și audiobook-uri, mp3-urile încărcându-le direct în folderul Audible de pe Kindle-ul tău.

Al doilea mod, încarci mp3-urile pe care vrei să le asculți în folderul MUSIC, iar acestea vor fi redate aleator de către Kindle.

Îți recomand însă să asculți muzică încărcând melodiile într-un folder și apoi uploadând folderul în Audible, astfel încât să ai mai mult control asupra cântecelor, pentru că te vei putea folosi și de playerul vizual al Kindle-ului.

#4 Cum încarci cărțile pe Kindle?

Dacă ai Kindle, automat ai și cont pe Amazon.com, iar cei de la Amazon au făcut un serviciu care te ajută să încarci cărți pe Kindle foarte ușor. Practic, îți poți seta o adresă de mail, de genul numeletă[email protected]. În momentul în care vei trimite un mail cu un atașament către acea adresă de mail, atașamentul respectiv va fi urcat automat pe Kindle. Singura condiție pe care trebuie s-o îndeplinești e să ai Kindle-ul conectat la o rețea Wireless, ca să se poată face sincronizarea. Informații despre cum să-ți setezi acea adresă de mail personalizată găsești direct pe site-ul celor de la Amazon.

Altă variantă de a încărca pe Kindle cărți este printr-un cablu USB, pe care-l conectezi la Kindle și în laptop. Îți va apărea pe laptop ca un fel de stick USB, pe care va trebui să urci cărțile pe care le dorești.

Totuși, dacă folosești metoda de trimitere a cărților prin email, despre care vorbeam mai sus, să știi că cei de la Amazon fac automat conversia din formatul pe care-l atașezi tu pe mail în formatul acceptat de Kindle, adică mobi.

#5 Ce altceva mai pot să fac cu Kindle-ul meu?

Dacă vrei să citești în timp ce Kindle-ul tău se încarcă, tot ce trebuie să faci este să dai remove hardware din Windows.

Am spus că ai la dispoziție și un browser, acesta poate fi accesat în felul următor: asigură-te că ești în modulul de navigare prin colecția de cărți apasând pe HOME, apoi apasă MENU, apasă EXPERIMENTAL și apasă LAUNCH BROWSER.

 

Поговорить с экспертом
Заказать звонок