ro ru

Memorie RAM Samsung

Filtre
Producător
Preţ
-
Model
Capacitate memorie
Tip memorie
Destinaţie
Frecventa memorie
Număr plăci
Iluminare
Culoare
Filtre
#Stoc limitat
#Produs nou
121 lei lunar 2 969 lei
#Stoc limitat
9 049 lei
-4 200 lei
4 849 lei
25 lei lunar 609 lei
#Stoc limitat
1 019 lei
-90 lei
929 lei
#Stoc limitat
1 179 lei
-60 lei
1 119 lei
#Stoc limitat
649 lei
-30 lei
619 lei
126 lei lunar 3 089 lei
#Stoc limitat
139 lei
Stoc epuizat
162 lei lunar 3 979 lei
Stoc epuizat
1 879 lei
-100 lei
1 779 lei
Stoc epuizat
3 689 lei
-720 lei
2 969 lei
Stoc epuizat
#Produs popular
1 039 lei
-20 lei
1 019 lei

RAM – componenta de bază a oricărui computator

RAM – componenta de bază a oricărui computator

RAM sau memoria operativă reprezintă una dintre cele mai importante componente din orice computator. Performanța computerului depinde direct de volumul și tipul memoriei RAM. Anume memoria internă răspunde de stocarea informațiilor pe care procesorul și placa video ulterior le procesează. Deci, fără o memorie RAM bună, tu poți uita de performanțe remarcabile. Ei bine, despre ce fel de memorie este vorba și la ce trebuie să atragi atenția la procurarea acesteia, noi îți relatăm în continuare.

La ce parametri RAM trebuie să atragi atenția

Capacitatea de memorie

Un parametru important pentru RAM este volumul său. Deși, cu ceva timp înainte 2 sau chiar 4 GB de memorie au fost suficiente (și tu pur și simplu nu aveai posibilitatea să instalezi mai mult), acum un astfel de volum pare a fi ridicol. Sistemele de operare moderne pe 64 de biți acceptă până la 512 GB RAM. Cele mai populare opțiuni sunt benzile de memorie pentru 4 și 8 gigaocteți. Ei bine, dacă ai nevoie de mai multă performanță, poți utiliza lamelele de 16 GB.

Capacitatea de memorie

Standarde RAM

Până în prezent, există cinci generații RAM:

  • DDR
  • DDR2
  • DDR3
  • DDR4
  • DDR5

După cum ți-ai dat deja seama, standardele DDR și DDR2 deja au fost depășite și au rămas în trecut. Standardele RAM DDR4 și DDR5 mai moderne sunt cele mai populare și solicitate în ziua de azi. Ei bine, formatul DDR3 s-a dovedit a fi într-un fel de limb. Acest format este cam depășit, însă mai este folosit la actualizarea PC-uri puțin mai vechi.

Frecvența RAM

În cazul în care volumul memoriei indică câtă informație poate stoca memoria RAM, frecvența depinde de câte operații pe secundă poate procesa memoria RAM. Evident, cu cât mai mult — cu atât mai bine. Pe benzile realizate folosind tehnologia DDR 3, frecvența maximă este de 1866 MHz. Dacă menționăm despre standardul DDR4, atunci frecvența pe astfel de bare poate ajunge la 3600 MHz și chiar mai mult.

Frecvența RAM

Bineînțeles, merită să ne punem întrebarea referitor la compatibilitate. Tu poți alege o bară de memorie infinit de rapidă, însă care este sensul dacă magistrala plăcii de bază nu poate funcționa cu această frecvență. Deci, înainte de a cumpăra o nouă bară RAM, verifică dacă placa de bază și procesorul de care dispui pot funcționa pe memoria ce a fost selectată anterior.

Timing-ul

Timing-ul RAM este un parametru destul de abstract pentru un utilizator de rând, însă e cazul să menționăm despre acesta. În timpul funcționării, memoria RAM are nevoie de o anumită perioadă de timp pentru a procesa cererile trimise de procesor. Întârzierea dintre cerere și emitere este numită latență sau timing. Acest parametru este măsurat în cicluri de ceas (CL) și cu cât acest indicator este mai mic, cu atât rezultatul este mai bun. Cu toate acestea, nu este cazul să te axezi anume pe acest parametru.

Factor de formă

La momentul actual, cunoaștem doi factori de formă centrali ai RAM. Primul format este DIMM. Aici menționăm despre lamele mai mari, pe care le găsim în computerele desktop. Al doilea standard este SO—DIMM, cunoscut și sub numele de RAM pentru laptop. Acest format RAM este utilizat și în computerele compacte.

Unde poți cumpăra RAM pentru un computer în Moldova?

Răspunsul este evident – la Darwin! La noi găsești o alegere variată a RAM și a altor periferice pentru PC-ul tău. Mai mult, la Darwin tu vei găsi cele mai avantajoase prețuri, cashback generos și livrare gratuită în toată Moldova. Iar dacă te confrunți cu problema alegerii, consultanții noștri online sunt întotdeauna gata să te ajute.

Shopping plăcut!

De ce Memorie RAM Samsung la DARWIN?

🚛 Livrare rapidă ✅ Prin Moldova!
💰  CashBack ✅ La orice cumpărătură!
 ↪  Trade-in ✅ Rapid și avantajos!
⭐ Program de fidelitate ✅ Darwin Club
 🤘  Promoții ✅ Produse la preț avantajos
 👌  Asigurare ✅ Opțiunea SmartProtection
Nu găsești produsul?
Te ajutăm noi. Sună 060 78 22 23

sau solicită apel

Hai să discutăm
Comandă apel