ro ru
Filtre
Producător
Preţ
-
Model
Interfață
Capacitate memorie
Filtre
#Stoc limitat
#Produs popular
161 lei lunar 3 939 lei
#Stoc limitat
112 lei lunar 2 739 lei
96 lei lunar 2 349 lei
#Stoc limitat
161 lei lunar 3 939 lei
96 lei lunar 2 349 lei
147 lei lunar 3 589 lei
265 lei lunar 6 499 lei
147 lei lunar 3 589 lei
96 lei lunar 2 349 lei
1 889 lei
-50 lei
1 839 lei
3 219 lei
-40 lei
3 179 lei
1 889 lei
-50 lei
1 839 lei
3 219 lei
-40 lei
3 179 lei
2 359 lei
-520 lei
1 839 lei
#Stoc limitat
3 749 lei
-570 lei
3 179 lei
#Stoc limitat
141 lei lunar 3 459 lei
#Stoc limitat
500 lei lunar 12 249 lei
Mai multe produse
Afişare 1 - 20 ( din 31 )

SSD: cele mai rapide unități de stocare a informației

ssd main

Este mai mult decât clar că în cel mai scurt timp SSD va deveni un nou standard pentru stocarea informațiilor pe un computer. Da-da, Solid-State Drive (SSD) înlocuiesc treptat hard disk-urile HHD. În prezent, SSD se găsește atât pe laptopuri, cât și PC-uri sau servere.

Principalul său avantaj este lipsa componentelor mobile, iar în locul plăcilor magnetizate este folosită o memorie flash nevolatilă. De asemenea, SSD folosește aceleași interfețe ca și în cazul unui HDD.

Prin urmare, poți face un upgrade rapid al computerului pentru mai multă performanță. Dacă nici asta nu te-ai lăsat convins să alegi o memorie SSD, găsește mai jos alte 5 avantaje care îți vor schimba părerea.

Durabilitate și fiabilitate

ssd durability reliability

Știm că pare straniu, dar hard disk-urile nu sunt atât de „hard” precum par. Este suficientă o singură mică lovitură sau scăpare pentru ca plăcile magnetice delicate de pe HDD să iasă din funcțiune. Mai mult de atât, numărul mare de piese interne mobile și frecarea constantă între ele este principala cauză a uzurii relativ rapide. La rândul lor, unitățile SSD nu sunt supuse uzurii mecanice.

Viteză sporită

ssd high speed

Hard Disk SSD este considerabil mai rapid decât omologul său „hard”. Cât de rapid? HDD cu slot SATA este capabil să înregistreze informații la o viteză de 120 MB/s. La rândul său, un dispozitiv de stocare SSD poate atinge o viteză de scriere până la 550 MB/s. Luând în calcul același slot SATA care poate impune limite. Totuși, unitățile SSD bazate pe tehnologia NVMe, conectate printr-un slot PCIe, pot ajunge la o viteză maximă de până la 64000 MB/s.

Eficiență energetică ridicată

ssd high energy efficiency

Memoriile SSD necesită mult mai puțină energie decât hard disk-urile. Motivul se ascunde în aceeași absență a componentelor mobile în SSD. De fapt, unitațile de stocare nu consumă în genere o cantitate mare de energie. Totuși, în cazul în care vorbim despre laptopuri sau smartphone-uri, consumul redus de energie este un plus evident.

Greutate redusă și form-factor comod

ssd light weight convenient form factor

Lipsa unor componente mobile voluminoase presupune să SSD poate fi destul de compact, devenind ideale pentru dispozitivele portabile precum: laptop, tabletă, smartphone și altele. Printre cele mai comune formate de stocare SSD putem evidenția:

  • 2,5” SSD. Cel mai comun form-factor care oferă cel mai bun raport volum-preț.
  • mSATA. O placă compactă care nu va ocupa prea mult spațiu în carcasă și este adesea folosită pe laptopuri vechi.
  • M.2. Unitate sub formă de placă. Poate avea diferite opțiuni de dimensiuni, cea mai mică dintre care abia depășește mărimea unei gume de mestecat.
  • PCIe Add-in Card. Memorii de stocare SSD care se conectează printr-un slot PCIe. Se întâlnesc destul de rar și sunt folosite pentru plăcile de bază care nu au un conector M.2.
  • SSD stocare externă. Dispozitiv de stocare compact și portabil.

Zgomot redus

ssd silent operation

La acest capitol totul este destul de simplu. Unitățile SSD nu sunt compuse din părți mobile și pur și simplu nu au cum să facă zgomot. O opțiune perfectă în cazul în care vrei să asamblezi un computer silențios.

Cumpără o unitate SSD de la Darwin

Ai nevoie de un SSD pentru laptop sau un SSD pentru PC la preț bun? Cumpără la Darwin! Aici ai parte de o gamă largă de memorii SSD la cele mai bune prețuri. Comandă online și profită de cashback garantat și livrare gratuită oriunde în Moldova!

De ce Dispozitive de stocare SSD externe la DARWIN?
🚚 Livrare rapidă ✅ Prin Moldova❕
💰 CashBack ✅ La orice cumpărătură❕
↪ Trade-in ✅ Rapid și avantajos❕
⭐ Program de fidelitate ✅ Darwin Club
✌ Promoții ✅ Produse la preț avantajos
👌 Asigurare ✅ Opțiunea SmartProtection

Nu găsești produsul?

Te ajutăm noi. Sună 060 78 22 23

sau solicită apel

Hai să discutăm
Comandă apel