ro ru
photo APPLE PREZINTĂ: noua generație iPhone 13, Apple Watch Series 7, iPad și iPad mini
16-09-2021

APPLE PREZINTĂ: noua generație iPhone 13, Apple Watch Series 7, iPad și iPad mini

Toamna se numără bobocii și „merele” din coșul celor de la Cupertino! Lăsând metaforele la o parte, Apple a prezentat de curând cea mai impunătoare serie de dispozitive ale anului 2021. Pe listă s-au regăsit noua gamă iPhone 13, Apple Watch Series 7, iPad și iPad mini! Rămâi aproape pentru a face cunoștință cu fiecare dintre ele!

iPhone 13│iPhone 13 mini │iPhone 13 Pro │iPhone 13 Pro Max

Noroc de noi, pentru că dacă ar fi să urmărești „evenimentul anului” în direct, ar fi trebuit să aștepți finalul prezentării pentru a zări noua serie de iPhone-uri. Gazda serii și, în același timp, directorul general al companiei Apple – Tim Cook nu s-a prea grăbit să prezinte publicii cireașa de pe tort, ci a început seara cu lansarea serviciilor Apple TV+ și Apple Fitness +. Noi vom trece totuși direct la subiect! Noua serie de smartphone-uri marca Apple a primit numărul 13, sperăm noi să le fie cu noroc, și este alcătuită din patru proaspete modele: două pentru „muritorii de rând” și altele două pentru „oamenii sofisticați”. Să le întâmpinăm cu aplauze! IPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro și iPhone 13 Pro Max!

iPhone 13

Design elegant rezistent în timp

Noile telefoane urmăresc practic același design și dimensiuni regăsite în generația anterioară iPhone 12. Prin urmare, avem diagonale de 5,4 inch pentru iPhone 13 mini, iPhone 13 cu 6,1 inch, iPhone 13 Pro – 6,1 inch și iPhone 13 Pro Max – 6,7 inch. Dimensiunile corpului sunt practic identice, cu excepția faptului că acum flagman-urile sunt puțin mai „plinuțe” datorită unei baterii și autonomii crescute. Bretonul este la locul său, doar că de această dată este ceva puțin mai scurt, cu aproximativ o treime.

Toate cele patru smartphone-uri sunt acoperite cu Gorilla Glass atât din spate, cât și din față și protejate de un cadru din oțel inoxidabil (iPhone 13 Pro și Pro Max) și aluminiu (iPhone 13 și 13 mini). Mai mult de atât, noile dispozitive nu au frică de ploaie sau vânt, fiind echipate cu standardul IP68. Cât despre culori, doar trebuie să le vezi ca să înțelegi și să percepi această frumusețe.

iPhone 13 color 1 iPhone 13 color 2

Schimbă regulile jocului cu noul display

Într-un final, visurile devin realitate! Astfel, spune „Bine ai venit!” unei rate de împrospătare adaptabilă a ecranului de 120Hz pentru iPhone 13 Pro și Pro Max. Ce înseamnă asta? Un nou display Super Retina XDR cu ProMotion care va crește rata de refresh în mod inteligent atunci când ai nevoie de performanțe grafice excepționale și descrește pentru a economisi energia atunci când nu mai ai nevoie de ele. Din păcate, celelalte două dispozitive se vor mulțumi doar cu 60Hz. Stai liniștit! Nu ai de ce să-ți bați capul de faptul cum va suporta aceste schimbări bateria. Și aceasta a fost actualizată! Apple promite o sporire a autonomiei device-urilor cu 1,5-2,5 ore, o încărcare rapidă de 20W și o încărcare wireless cu MagSafe de 15W.

Revenim totuși la display! Ecranul OLED va fi cu 28% mai luminos, până la 800 niți pentru imagini cu adevărat clare, chiar și în cele mai luminoase zile, cu o capacitate de creștere de până la 1200 niți pentru un conținut HDR uimitor. Densitatea pixelilor este impunătoare, astfel indiferent ce urmează să vizionezi vei fi surprins de imagini cu nuanțe aprinse, un alb strălucitor și un negru intens.

A15 Bionic – cel mai rapid chip din lume

În interior, iPhone 13 2021 ascunde unul dintre cele mai puternice procesoare, la momentul actual, din lume – A15 Bionic. Cei de la Apple se bucură de o experiență extraordinară de lucru datorită:

A15

CPU cu 6 nuclee, dintre care 2 de performanță și 4 de eficiență, cu 50% mai rapid;

Performanță grafică cu 30% mai mare;

GPU nou cu 5 nuclee;

Neural Engine cu 16 nuclee;

Viteză 5G.

În ceea ce privește capacitatea de stocare, toate cele patru dispozitive vor obține la bord 128, 256 și 512GB, cu o mică excepție! iPhone 13 Pro și iPhone 13 Pro Max 5G se vor bucura de 1TB de memorie internă. Keep calm! Prețul va fi pe măsură!

Pro Camera System – cea mai mare actualizare

Apple a echipat toate cele patru telefoane cu noi camere principale din spate. Camera IPhone 13 și 13 mini continuă să dețină doar două obiective, totuși senzorul principal a crescut considerabil. Acesta, dar și stabilizatorul optic, asemănător cu cel de pe iPhone 12 Pro Max, au impus pe cei de la Cupertino să aranjeze modulele pe diagonală. Ei bine, pe aceste nave avem:

Wide Camera – 12MP, f/1.6, 1.7µm, dual pixel PDAF, 26mm, IBIS;

Ultra Wide Camera – 12MP, f/2.4, 120 ̊, 13mm.

Pro Camera System iPhone 3

Să trecem acum pe versiunile Pro care ne bucură cu o cameră triplă compusă din:

  • Wide Camera - 12 MP, f/1.5, 1.9µm, dual pixel PDAF, 26mm, IBIS;
  • Ultra Wide – 12MP, f/1.8, 13mm, 120˚, PDAF;
  • Telephoto – 12MP, f/2.8, 77mm, 3x zoom optic, PDAF, OIS.
  • Scaner LiDAr.
Pro Camera System iPhone 3 pro

Tot ce rămâne de făcut este să luam oricare din aceste telefoane în mână și să analizăm dacă imaginile foto și video obținute la final sunt la fel de clare, luminoase, pline de detalii și captivante precum insistă a fi producătorul.

IPad și iPad mini

Am terminat cu iPhone-urile, trecem la cele două tablete Apple prezentate la eveniment. Un accent masiv a fost pus anume pe versiunea iPad mini care a obținut o diagonală de 8,3 inch, mult mai mare decât pe generațiile anterioare. Datorită cadrelor super înguste, tableta a reușit să-și păstreze totuși dimensiunile inițiale. IPad mini este pus în acțiune de A15 Bionic, în timp ce iPad 10,2 inch de A13 Bionic, dotate cu o capacitate de stocare internă de 64GB. Ambele tablete se pot lăuda cu o cameră frontală Ultra Wide de 12MP cu Center Stage și un unghi de vizualizare de 122 ̊. Butonul de alimentare este unul Touch ID, există suport Apple Pencil și un slot Type-C în loc de Lightning.

IPad și iPad mini

Apple Watch Series 7

A șaptea generație de smartwatch-uri marca Apple impresionează printr-un display sporit care permite acum vizualizarea cu 50% a mai mult text decât pe versiunea anterioară Apple Watch Series 6. Designerii au încercat să remodeleze interfața device-ului și să obțină cadre din jurul ecranului semnificativ mai subțiri, crescând astfel suprafața de afișare cu 20%. Autonomia a sporit simțitor de mult (18 ore), iar ceasul smart a obținut tehnologia de încărcare magnetică cu un slot USB Type-C. În plus, acum ceasul este mult mai adaptat la activitățile tale fizice și ceea ce ține de starea ta de sănătate. Printre principalele funcții ale acestuia se numără monitorizarea nivelului de oxigen în sânge, verificarea ritmului cardiac, monitorizarea calității somnului și coordonarea activităților fizice zilnice.

Apple Watch Series 7

Noutățile Apple ÎN CURÂND la DARWIN

Știm cât de nerăbdător ești să vezi și să pipăi aceste bunătăți, deci stai cu ochii pe DARWIN.MD pentru a nu scăpa startul vânzărilor noii serii de iPhone 13, Apple Watch Series 7, iPad și iPad mini! Stay positive!

Comentarii

Hai să discutăm
Comandă apel