ro ru
photo Bătălia smartphone-urilor gaming: ASUS ROG Phone 3 vs Lenovo Legion Phone Duel
28-07-2020

Bătălia smartphone-urilor gaming: ASUS ROG Phone 3 vs Lenovo Legion Phone Duel

Lenovo și Asus de ceva timp ne tot trezeau curiozitatea cu teaser-uri la noile sale smartphone-uri gaming. Și iată că, am ajuns până la momentul culminant. Pură întâmplare sau nu, dar ambele companii și-au prezentat device-urile for gamers chiar în aceeași zi. Totuși, cine-i campionul? În primul rând, ambele smartphone-uri sunt taaare cool și ne aduc o listă întreagă de specificații high-tech. Așa că nu e prea ușor să spui din prima, care e mai bun. Hai să-ți povestim despre fiecare din ele, ca să decizi chiar tu cine ia cupa la performanță și putere. Ești gata?

Lenovo Legion Phone Duel

Lenovo Legion smartphone

Să începem cu Lenovo Legion Phone Duel. Smartphone-ul are la bază cel mai nou procesor Qualcomm Snapdragon 865+. De fapt, acesta este primul smartphone ce are la bază acest chipset. Chip-ul lucrează cu memorie după standardul UFS 3.1. Sunt disponibile două două variante: cu 12GB și 16GB RAM și memorie internă de 128GB, 256GB sau 512GB. În plus, Lenovo Legion Phone Duel are și un frate mai mic – Lenovo Legion Pro. Acesta se deosebește prin chipset și memorie internă. Astfel, smartphone-ul are la bază procesorul Qualcomm Snapdragon 865. Iar ce ține de memorie, două variante: 8GB / 12GB RAM și 128GB / 256GB ROM.

Primul detaliu de excepție al acestui device este bateria. Aceasta are o capacitate generoasă, de tocmai 5000mAh și fast charging de 90W. Sună bine, nu-i așa? Ce ține de construcție, acumulatorul este separat în două unități și poate fi încărcat prin port USB-C. Pe lângă viteza uimitoare de încărcare, tehnologia nouă nu încălzește deloc smartphone-ul.

Un alt criteriu interesant este camera retractabilă, detaliu care le va fi pe plac în special strimmerilor. Comparativ cu smartphone-uril obișnuite, aceasta este amplasată în partea inferioară. Astfel, ai posibilitatea să-ți filmezi reacțiile din timpul jocului. Apropo, camera este dotată cu un senzor de 20MP. Referitor la camera principală, amplasată pe spate, aici avem două module: cel principal de 64MP și Wide – 16MP.

La toate acestea, se adaugă un display de 6,65”, cu frecvența de 144Hz și rezoluția Full HD+, declanșatoare ultrasonice pe părți, modul NFC și difuzoare stereo. Totul ca la carte. Și încă ceva! Îți amintești de cele două porturi USB-C pentru încărcător? Cu ajutorul lor poți să conectezi un gamepad, tastatură sau monitor.

Asus Rog Phone 3

asus rog phone 3

Hai să trecem și la al doilea concurent – ASUS ROG Phone 3. S are la bază un procesor super performant, Qualcomm Snapdragon 865 Plus 5G, care lucrează cu același standard de memorie - UFS 3.1. Sunt disponibile două variante: de 12GB și 16GB RAM și 128GB, 256GB și 512GB memorie internă. Desigur, încă din denumirea procesorului ne dăm seama că smartphone-ul suportă generația conexiunii 5G. Toate acestea funcționează cu ajutorul bateriei de 6000mAh, cu încărcător de până la 30W.

Asus ROG Phone a primit un display generos de 6,59”, de tip AMOLED, cu frecvența de 144Hz. Aceasta de fapt este și cireașa de pe tort a device-ului. Imaginează-ți, rezoluție de 2340x1080px, luminozitate de 650 niți și tehnologie HDR de 10 biți. Specificații demne de admirație! Smartphone-ul este de-a dreptul norocos și la capitolul camere. Camera principală are trei module: principal de 64MP, Wide – 12MP și macro – 5MP. Camera frontală nu rămas nici ea în urmă. Aceasta este amplasată în partea de sus a ecranului și a primit un senzor de 24MP.

Încă un detaliu interesant al device-ului sunt senzorii ultrasonici AirTrigger 3. Aceștia funcționează la fel ca triggerii de pe gamepad. Dar pe lângă clicurile obișnuite, senzorii pot recunoaște și gesturile. Totuși, dacă ți-e dor de gamingul clasic, la necesitate, poți oricând să conectezi gamepad-ul ROG Kunai 3 cu butoane de control fizic.

Și desigur, sistemul de răcire. Producătorii Asus ca întotdeauna ne uimesc cu tehnologii de top, cum ar fi sistemul GameCool 3. Acesta se poate lăuda cu o tehnologie de vapori reproiectată, garnitură de grafit în spatele ecranului și un radiator termic îmbunătățit. Iar dacă totuși vrei ceva mai mult, în ajutor îți vine ventilatorul extern AerActive Cooler 3.

Care din cele două smartphone-uri merită titlul de campion la performanță? Vino în magazinele Darwin să te convingi. Poți fi sigur că anume la noi vei găsi cele mai tari smartphone-uri ale timpului, mai ales din nișa gaming. Nu ezita să te abonezi la site-ul nostru, ca să fii mereu la curent cu ultimele lansări și inovații!

F.A.Q

Cei de la Asus ne promit că noul său smartphone for gamers va fi scos în vânzare, în SUA în septembrie 2020. Varianta globală va apărea pe piață ceva mai târziu.
Anul 2020 a fost destul de bogat în lansări de smartphone-uri gaming. Printre cele mai populare modele, putem enumera: Asus Rog Phone 3, Lenovo Legion, Black Shark 3 și Nubia Red Magic. De asemenea, putem adăuga în lista și modelele din 2019, dacă vrei un smartphone puternic, dar la un preț ceva mai avantajos.
Chiar dacă smartphone-ul Lenovo Legion are la bază un procesor mai puternic, la capitolul productivitate, ambele modele sunt la fel de performante. Astfel, poți fi sigur că Atât ROG Phone 2, cât și Lenovo Legion vor rula jocuri de ultimă generație fără probleme.
La moment există numeroase jocuri video de ultimă generație pentru smartphone-uri. Iată o listă cu cele mai populare jocuri din acest an:
  1. League of Legends: Wild Rift
  2. Plants vs. Zombies 3
  3. Call of Duty Mobile
  4. PUBG Mobile
  5. Black Desert Mobile
  6. The Seven Deadly Sins: Grand Cross
  7. Diablo: Immortal
  8. Dead by Daylight Mobile
  9. Brawl Stars
  10. Teamfight Tactics

Comentarii

Hai să discutăm
Comandă apel