ro ru
photo Ce device-uri să alegi pentru noul an școlar?
18-08-2020

Ce device-uri să alegi pentru noul an școlar?

August – luna fructelor, florilor și ultimelor zile de vacanță! Dar și perioada, când toți, de la mic la mare, încep să se pregătească de ȘCOALĂ. Anul acesta, pandemia COVID-19 ne-a schimbat total viețile, dar și formatul lecțiilor din școli și universități. Totuși, indiferent că revenim pe băncile instituțiilor de învățământ sau ONLINE, în fața laptopurilor și calculatoarelor, clopoțelul de 1 septembrie oricum va răsuna! Și deja e timpul să ne pregătim ghiozdanul.

Tradițional, ghiozdanul unui școlar include o listă întreagă de rechizite: cărți, caiete, agendă, pixuri, rigle, creioane și tot felul de birotică. Anii au trecut, tendințele se schimbă, la fel și setul must-have de obiecte, de care are nevoie un elev. Mai ales după 3 luni de lecții ONLINE. Darwin, prieten bun cu tehnica și cel, care ani la rând pregătește elevii de școală cu gadgeturi și device-uri pentru copii, anul acesta a decis să vină în ajutor și cu recomandări utile despre cum să începem cu dreptul noul an școlar 2020 – 2021. Da, vom avea un semestru plin de provocări, dar bine echipați, putem fi sigur că vom trece și peste asta. Are you ready? Să începem!

Smartphone – acel „prieten” digital, mereu alături

Astăzi smartphone-ul e un device multifuncțional, îndrăgit încă de la cea mai fragedă vârstă. Dacă pentru maturi, smartphone-urile sunt indispensabile la job, pentru elevi și studenți, acesta poate deveni un prieten devotat la școală și universitate. Un smartphone destoinic trebuie să aibă:

  • O cameră bună (ca să-ți înlocuiască agenda de notițe);
  • Procesor puternic (pentru productivitate în multitasking);
  • Baterie (ca să ai autonomie pentru toată ziua);
  • Tot felul de aplicații utile: Calendar, Calculator, Notes etc;
  • Și desigur un design ergonomic și stilat, potrivit pentru orice outfit.

P.S Smartphone-urile și-au dovedit utilitatea și în lecțiile ONLINE, când nu ai un laptop la îndemână. Ai nevoie de o husă cu suport sau un pop socket și Voila, poți să te apuci de lecții.

Laptop – pentru lecții ONLINE și teme pregătite pe 10+

Cel mai bun prieten al elevilor în timpul lecțiilor ONLINE din carantină, dar și în noul an școlar, poate deveni un laptop compact și performant. Marele avantaj al laptopurilor, comparativ cu Desktop PCs este faptul că pot fi ușor transportate, oferindu-ne practic aceleași specificații tehnice, productivitate și performanță ca un PC. Acestea sunt dotate cu cameră web incorporată, perfectă pentru lecții online și webinare În plus, e și un device multifuncțional. Îl poate folosi toată familia, de la navigarea pe Internet, până la vizionarea filmelor, show-urilor și videourilor de divertisment pe Youtube.

Cameră Web – accesoriu indispensabil pentru posesorii de PC

Pentru lecții online și webinare, neapărat avem nevoie de o cameră și microfon. Dacă în cazul laptopurilor, aceasta este incorporată. Pentru un PC va trebui să alegem un model independent. O cameră web nu este o achiziție scumpă, dar la sigur una foarte utilă. Îți recomandăm să alegi un model cu rezoluție bună și microfon incorporat, care va asigura o conexiune cât mai confortabilă.

Tabletă – un nou tip de agendă digitală, perfectă pentru notițe

Să ai o agendă cu calendar și pagini personalizate era visul oricărui student și elev, acum câțiva ani. În 2020, toți își doresc o tabletă, care-ți poate înlocui agenda clasică și chiar servi pe post de laptop, dacă o dotezi cu tastatură detașabilă și touchpad. Printre cele mai populare modele se numără iPad-urile și tabletele Samsung, pe bază de Android, pline de funcții și aplicații must-have. La fel ca și laptopurile, acestea ne aduc muuultă performanță, productivitate în multitasking, iar pe lângă toate și camere, ca să-ți păstrezi toate informațiile în formă digitală, cu doar cu un clic.

Smartwatch – asistentul personal, cu ochiul pe locație
și starea de sănătate

Gadgeturile Wearables sunt în lista preferințelor, atât în rândul maturilor, cât și celor mici. Un smartwatch stilat și plin de funcții smart se v-a împrieteni perfect cu orice elev sau student exemplar. În primul rând arată tare stilat pe mână, are grijă de starea de sănătate, îți transmite toate notificările de pe telefon și este dotat cu GPS și alți senzori utili, pentru siguranța și liniștea părinților. Unele modele, pot înlocui în totalitate un smartphone, fiind dotate cu cartelă SIM. Un părinte modern cu siguranță își va pune pe listă această achiziție. Iar, vestea bună e că la Darwin avem cel mai variat sortiment de ceasuri smart pentru copii.

Imprimantă – gata să-ți tipărească zeci de referate și eseuri

Senzația ceea când referatul deja e gata și nu îți rămâne decât să-l tipărești! Ca să nu cauți tot orașul birouri de xerox, e mai simplu să ai imprimanta ta acasă. E o achiziție perfectă pentru toată familia. Referatele și eseurile vor fi mereu în ordine. În plus, vei putea tipări și fotografiile preferate cu cei dragi, dar și tot felul de informații în format digital, de la documente până la cărți. Trebuie doar să-i găsești un loc pe masa de lucru și să-l încarci periodic cu hârtie și cerneală.

Lunch box – nimic nu e mai gustos ca mâncarea gătită de Mama

Chiar dacă școlile se vor deschide, regula de bază va fi evitarea mulțimilor, mai ales în cantinele școlare și studențești. Cea mai bună soluție pentru un regim alimentar sănătos sunt lunch box-urile cu mâncare gătită acasă. Mai nou, astăzi avem pe piață și lunch box-uri smart, precum Xiaomi Bear 1L, capabil să mențină mâncarea caldă și aromată până la ora de prânz. Acesta are un design stilat și ergonomic, poate fi purtat în geantă, închis ermetic, sau de mânerul din cauciuc.

Rucsac – încăpător și super stilat, pentru gadgeturi, cărți și caiete

Și desigur rucsacul. Ce fel de elev fără un rucsac? În care încap de toate, iar în plus, e și super stilat. Astăzi, practic toate gențile și rucsacurile sunt compartimentate cu buzunare pentru gadgeturi. Alege un model ergonomic, cu mânere trainice și comode, dar și buzunare pentru toate lucrurile necesare. Nu uita de buzunar pentru notebook și power bank.

ACUM, că avem rucsacul gata suntem pregătiți de orice provocare. Sperăm la un an bun, cu multe reușite, elevi sârguincioși și părinți liniștiți. Până pe 1 septembrie, nu ezita să vizitezi magazinele Darwin sau web store-ul nostru și să-ți alegi toate device-urile de care ai nevoie, la prețuri promoționale!

Începe noul an școlar 2020 – 2021, împreună cu Darwin.

FAQ

La moment, încă nu a fost stabilit în ce format vor începe lecțiile în școlile și universitățile din Republica Moldova. Au fost propuse trei variante: online, offline sau combinat. Totul depinde de situația epidemiologică. Tot ce știm la moment este că pe 1 septembrie oricum va răsuna clopoțelul, fie online sau tradițional, respectând toate normele sanitare.
Astăzi, elevii și studenții moderni au devenit tot mai pasionați de device-urile și gadgeturile smart, care le ușurează rutina, dar și le deschid un șir de posibilități online. În lista de gadgeturi must-have pentru școală și universitate, se includ:
Chiar dacă au rămas zile numărate până la 1 septembrie, încă nu e sigur în ce format vor începe lecțiile în noul an școlar. Iată de ce merită să ne echipăm cu gadgeturi, care ne vor fi utile atât în regim online, cât și în rutina zilnică. Pentru reușite școlare cât mai bune!
La Darwin, ai parte de cel mai variat sortiment de gadgeturi, pentru copii și maturi, la cele mai avantajoase prețuri. Mereu ne completăm colecția cu device-uri smart de ultimă generație și suntem dornici să-ți aducem cel mai înalt nivel de performanță. Grăbește-te să alegi tot de ce ai nevoie pentru 1 septembrie 2020.

Comentarii

Încă nu sunt comentarii :( fii primul, care işi va expune parerea!

Hai să discutăm
Comandă apel