ro ru
photo CE ESTE APPLE PAY ȘI CUM FUNCȚIONEAZĂ SISTEMUL ÎN MOLDOVA?
07-04-2022

CE ESTE APPLE PAY ȘI CUM FUNCȚIONEAZĂ SISTEMUL ÎN MOLDOVA?

Ai auzit și tu asta?! Apple Pay acum și în Moldova! Cine ar fi crezut? Dar uite că de acum în colo vei putea plăti o cursă cu taxi, o cină romantică în restaurant sau o pereche de căști cumpărate online sau în magazin doar printr-o singură atingere. Curios să afli cum funcționează și unde ai putea achita cu Apple Pay în Moldova? Știi ce ai de făcut. Citește în continuare.

apple pay

Ce este Apple Pay?

Apple Pay este un sistem de plată NFC care funcționează de pe orice dispozitiv al brand-ului. Doar cu ajutorul unui iPhone sau Apple Watch poți face cumpărături securizate în magazinele fizice care acceptă Apple Pay, fără a mai avea nevoie de un card propriu-zis la tine.

Poți folosi, de asemenea, Apple Pay pentru a face achiziții online sau în orice tip de aplicații, fără a introduce de fiecare dată detaliile cardului. Tot ce ai de făcut este doar să apeși butonul Cumpără cu Apple Pay.

face touch

Care sunt avantajele utilizării Apple Pay?

1. Rapid

Apple Pay folosește sistemul de autentificare Face sau Touch ID pentru a realizarea plăților. Astfel, poți uita de minutele pierdute pentru confirmarea acestora prin SMS, parole unice sau alte întrebări „super” secrete.

2. Sigur

Apple Pay are grijă să utilizeze un cod unic și o serie de numere specifice dispozitivului tău atunci când achiți cumpărăturile. În acest mod, numărul cardului nu este niciodată salvat pe telefonul tău sau pe serverele celor de la Cupertino. În plus, Apple are grijă să nu transmită date importante despre cardul tău comercianților.

3. Confidențial

Sistemul Apple Pay nu păstrează date cu privire la tranzacțiile care te-ar putea identifica.

apple moldova

Cum poți achita cu Apple Pay în Moldova?

Evident, posibilitatea de a face cumpărături cu Apple Pay presupune că ai deja un iPhone, un Apple Watch, MacBook sau oricare alt dispozitiv din coșul cu „mere” al companiei. În cazul în care nu ai încă unul, știi unde îl găsești. La Darwin!

Magazinele la rândul lor ar trebui să dispună de terminale speciale pentru asemenea plăți. Prin urmare, folosește Apple Pay oriunde vezi unul dintre simbolurile de mai jos.

apple pay

Acum că ești informat corespunzător, uite ce ai de făcut:

  • Așteaptă ca terminalul să afișeze operațiunea de achitare;
  • Asigură-te că ai destui bani pe card;
  • Apasă de două ori pe butonul lateral (Face ID) sau de două ori pe butonul Home (Touch ID) și atinge terminalul cu telefonul;
  • Primește notificarea de achitare cu succes pe ecran.

CUMPĂRĂ ACUM CU APPLE PAY LA DARWIN

Acum poți face cumpărături cu Apple Pay și în gadget store-ul Darwin. Simplu, rapid și mai sigur ca niciodată!

Comentarii

Încă nu sunt comentarii :( fii primul, care işi va expune parerea!

Hai să discutăm
Comandă apel