ro ru
photo DARWIN și UNICEF – parteneriat împotriva COVID-19
09-06-2021

DARWIN și UNICEF – parteneriat împotriva COVID-19

În luna mai, gadget store-ul Darwin a devenit partener oficial al campaniei republicane de informare „Avertizat – înseamnă protejat”, destinată luptei eficiente împotriva virusului COVID-19. Campania a reușit să adune peste 8000 de tineri, din peste 30 de raioanele ale țării, care au participat la două ore de instruire din partea profesorilor și au intrat în cursa jocurilor interactive.

vacanta pe timp de pandemie

Vacanță sigură pe timp de PANDEMIE

Un subiect important abordat în cadrul lecțiilor de dirigenție, dedicate Zilei Copilului, a fost respectarea normelor de protecție pe parcursul vacanței care să permită, ulterior, întoarcerea elevilor la educația offline. Profesorii au avut grijă să instruiască copii cu referire la măsurile de protecție și precauție atunci când intenționează să plece peste hotarele țării, fie la bunici. Copii s-au arătat foarte receptiv la informația obținută și au venit cu propriile exemple și strategii de luptă împotriva virusului.

cunostinte in practica

Cunoștințe dobândite, aplicate în practică

Jocurile educaționale interactive au reușit, de asemenea, să capteze rapid atenția tinerilor. Entuziasmați, acestia au acceptat, fără a sta prea mult pe gânduri, provocarea și au luat parte la cele două jocuri desfășurate online pe platforma U Report Moldova, accesate cu ajutorul smartphone-ului de pe aplicația Viber sau Facebook Messenger. Doar aplicând cunoștințele și puțină logică aceștia au reușit să răspundă cu succes la următoarele întrebări:

  • Care este strategia de organizare utilizat în magazine în pandemie?
  • Cum putem estima distanța socială adecvată?
  • Cum este asigurată distribuția și disponibilitatea vaccinurilor la nivel global?
  • Care supererou modern nu respectă regulile de protecție împotriva COVID-19?
jocuri interactive

Cei care au reușit să obție cele mai multe puncte la finalul celor două ture de joc au ajuns în posesia câtorva smartwatch-uri din partea partenerilor oficiali. DARWIN.MD a avut marea plăcere să contribuie cu reduceri generoase la ceasuri inteligente și ajutor în livrarea premiilor.

„Avertizat – înseamnă protejat” este o campanie informațională elaborată de către Asociația de Jocuri Intelectuale din Republica Moldova și realizată în cadrul proiectului DIALOGICA. Proiectul a fost susținut de UNICEF și USAID, în parteneriat cu Darwin și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării în Republica Moldova.

Comentarii

Încă nu sunt comentarii :( fii primul, care işi va expune parerea!

Hai să discutăm
Comandă apel