ro ru
photo Lenovo MOZI: laptop cu o abordare neobișnuită
27-06-2022

Lenovo MOZI: laptop cu o abordare neobișnuită

Când ți se pare că un laptop cu două ecrane e deja din secolul trecut, cei de la Lenovo vin cu un nou concept de laptop fără display. Da, da ai citit bine – laptop fără ecran. Lenovo MOZI este cea mai recentă inovație a chinezilor care prezintă un computer în miniatură lipsit de ecran, touchpad și cu o tastatură glisabilă. Cum se face posibil? Asta urmează să-ți povestim. Rămâi pe fază!

mozi

MOZI - proiector pe post de ecran

Lenovo MOZI – primul laptop inteligent care folosește pe post de ecran un proiector. Unitatea dispune de o tastatură retractabilă și un ecran separat pe care este proiectat conținutul. De asemenea, drept o suprafață adecvată de proiecție poate fi folosit și un perete dintr-o cameră ceva mai întunecată care să permită vizualizarea clară a imaginilor. Cu toate acestea, nu se cunosc prea multe detalii despre tipul proiectorului integrat. Astfel, urmează să aflăm ce vor alege cei de la Lenovo: posibilitatea de a conecta dispozitivul la orice tip de monitor sau instalarea unei unități de proiecție ultrascurtă.

Renunțarea la display-ul convențional, regăsit pe majoritatea notebook-urilor, vine atât cu o serii de avantaje, cât și dezavantaje. În primul rând, proiectorul încorporat oferă posibilitatea unui public mai larg să vizualizeze conținutul de pe laptop. Pe de altă parte, noul gadget devine mai degrabă un notebook personalizat de masă care nu poate fi luat în cafenea sau pus pe genunchi stând în pat atunci când vrei să muncești și să te simți ceva mai degajat. Ne cătând la toate, este uimitor modul în care producătorul încearcă să-și depășească limitele și să dezvolte un nou concept de laptop.

retractable smart keyboard

Tastatură inteligentă retractabilă

Întorcându-ne însă la tastatură retractabilă, aceasta se ascunde in interiorul computerului, unde este depozitată în siguranță datorită magneților. Aceasta este o tastatură de tip chiclet cu 6 rânduri și fără blocul numeric din partea dreaptă. Tastatura de pe noul laptop Lenovo are aproximativ 30cm lungime și o adâncime de 11.49cm, ceea ce sugerează o asemănare cu tastatura Apple Magic Keyboard.

Merită menționat, de asemenea, că noul concept MOZI urmează să se bucure și de difuzoare marca Dolby Atmos și un senzor de amprentă încorporat. Și deși nu a văzut încă lumina zilei, laptopul a reușit să se facă deja cunoscut și să câștige premiul Red Dot Design Award 2022 pentru cel mai remarcabil design.

mozi released

Când va fi lansat Lenovo MOZI?

Ehh... și rămâne să ne mulțumim cu atât. Cei de Lenovo au ezitat să ofere informații sublimentare despre data apariției noii tehnologii pe piață, prețul acesteia și oricare alte detalii tehnice despre caracteristici. Dar, noi nu te vom lăsa cu ochii în soare. Abonează-te la newsletterul Darwin și fii primul care află când este gata Lenovo MOZI de vânzare. Oricum, presupunem noi că nu va face parte din categoria de laptopuri ieftine. Pe curând!

Comentarii

Încă nu sunt comentarii :( fii primul, care işi va expune parerea!

Hai să discutăm
Comandă apel