ro ru
photo Nokia Smart TV 2022: noua serie de televizoare de la nemuritorul brand
11-05-2022

Nokia Smart TV 2022: noua serie de televizoare de la nemuritorul brand

Cu siguranță ai avut și tu în tinerețe un telefon „cărămidă” indestructibil sau un smartphone cu Windows de la Nokia. Ei bine, după o bucată bună de timp în care nu am auzit practic mai nimic despre Nokia, compania decide să își întoarcă înapoi lumina reflectoarelor lansând o nouă serie de televizoare inteligente. Zilele trecute, brand-ul a prezentat o serie de televizoare Smart TV ieftine cu diagonale de la 32 la 55 de inch. Noile dispozitive sunt alimentate cu un chipset MediaTek și au un sistem de operare Android TV 11. Deja curios? Hai să aflăm mai multe împreună.

hwhat is nokia smart tv

Ce reprezintă noile Nokia Smart TV?

Pentru început, să facem cunoștință cu întreaga gamă de televizoare Nokia. Seria Smart TV a companiei include 6 dispozitive cu diagonale și rezoluții diferite:

  • 32 inch cu o rezoluție de 1366 x 768
  • 40 inch cu o rezoluție de 1920 x 1080
  • 43 inch cu o rezoluție de 1920 x 1080
  • 43 inch cu o rezoluție de 3840 x 2160
  • 50 inch cu o rezoluție de 3840 x 2160
  • 55 inch cu o rezoluție de 3840 x 2160
latest echnologies

Tehnologii de ultima generatie

Dacă e să vorbim despre asemănări între cele 6 modele, vom observa că toate acceptă tehnologiile Dolby Vision, MEMC, ALLM și HDR10. Ce înseamnă asta? Asta înseamnă că ochii tăi vor fi mai puțin obosiți după vizionare datorită reducerii cantității de lumină albastră emisă de ecran. Printre alte lucruri care merită remarcate este prezența Wi-Fi 802.11ac și Bluetooth, precum și a interfețelor HDMI și USB 2.0. Evident, conexiunea la internet se face printr-un conector Ethernet, ceea ce nu este un lucru surprinzător.

Acum a venit timpul să trecem la diferențe. Pentru început, vom împărți gama Nokia Smart TV din 2022 în modele „senior” – televizoare cu o rezoluție 4K cu o diagonală de 43,50 inch și modele „junior” – dispozitive HD și Full HD cu diagonale de 32, 40 și 43 inch. După cum am menționat anterior, televizoarele lucrează pe 4 procesoare de bază MediaTek. Pe modelele din clasa junior putem observa acceleratoare grafice Mali G31 MP2, în timp ce cele mai șmechere și progresive modele senior au parte de un GPU ceva mai modern – Mali G52 MP2. Cei drept, ambele GPU-uri sunt acceleratoare de clasă medie, dar pentru televizoare de acest gen sunt mai mult decât suficiente. Cât despre memoria RAM, capacitatea acesteia este de 1GB pentru versiunile junior și de 2GB RAM pentru senior. Cu toate acestea, memoria încorporată pentru stocare internă rămâne neschimbată pentru ambele categorii – 8GB.

Unde poți cumpăra noul televizor Nokia la cel mai bun preț?

Vrei să te vezi stând în sufragerie în fața unui televizor nou-nouț de la Nokia? Abonează-te la newsletter-ul Darwin și fii primul care află când sosesc noile Smart TV Nokia în gadget store-ul nostru. Mai mult de atât, la noi găsești o mulțime de alte televizoare inteligente de la producători mondiale la cele mai atrăgătoare prețuri în Moldova.

Baftă la cumpărături!

Comentarii

Încă nu sunt comentarii :( fii primul, care işi va expune parerea!

Hai să discutăm
Comandă apel