ro ru
photo Prezentarea Apple din 8 martie 2022: ce gadget-uri au fost lansate
10-03-2022

Prezentarea Apple din 8 martie 2022: ce gadget-uri au fost lansate

Uite a și trecut prima prezentare a companiei Apple din acest an. În mod tradițional, evenimentul a fost desfășurat online. Iar din cauza ultimilor întâmplări din Ucraina, prezentarea online a fost lipsită și de subtitrările tradiționale în limba rusă. Dar fără panică! Luam în mână dicționarul și ne aducem aminte că London is the capital of Great Britain și totul poate merge conform planului. Deci ce ne-a arătat Apple la prezentarea sa dedicată Zilei Internaționale a Femeilor? O nouă nuanță iPhone 13, iPhone SE 3, iPad Air în a 5-a generație, un procesor mega cool și multe altele! Îți vom spune că zvonurile s-au adeverit în proporție de 50% și cel mai propabil, ceea ce au mai promis anterior insiderii vom vedea deja la WWDC. Dar să lăsăm multe alte chestii irelevante deoparte și să trecem la cireșele, oh nu, „merele” noastre de pe tort.

iphone13 stylish

iPhone 13 într-un corp verde stilat

Conform unei tradiții deja consacrate, în fiecare primăvară Apple ne răsfață cu o nouă nuanță pentru linia sa actuală de smartphone-uri. Și anul 2022 nu face parte din excepție. Apple iPhone 13 va fi lansat în culoarea verde. Ce putem spune? Arată primăvăratic, fresh și plin de eleganță. Acum putem trecem mai departe!

iphone se

iPhone SE în a 3-a generație cu hardware de top

„Înverzitul” iPhone e doar așa „floare la ureche”, stai să vezi cum stă treaba cu noua versiune a celui mai accesibil smartphone de la Apple. Evident nu avem parte de o revelație, noutatea continuă să semene izbitor de mult cu iPhone SE și iPhone 8. Avem același dispozitiv cu un ecran de 4,7 inch protejat de Ceramic Shield.

Desigur, continuăm să supraviețuim fără Face ID, în schimb ne bucurăm de un procesor de top – A15 Bionic. Asta face noul iPhone SE de aproximativ 26-28 ori mai puternic decât iPhone 8. Nu-i rău, nu-i așa? Dar actualizările nu se opresc aici! Noutatea a primit, de asemenea, o îmbunătățire de software pentru cameră care impune noi stiluri foto și Deep Fusion. Și cum fără rețea 5G în zilele noastre? E și ea aici.

ipad air5

iPad Air în a 5-a generație cu procesor M1

Mergem mai departe! Ce avem aici? O tabletă Air abia scoasă din cuptor cu procesorul personalizat Apple M1, care de ceva vreme este etalat pe laptop-uri de top a companiei și iPad Pro. Astfel, acum iPad Air 5 a devenit mult mai puternic decât predecesorii lui. Camera frontală a fost, de asemenea, îmbunătățită. Acum poți să îți dai frâu liber și să faci cele mai cool selfie-uri cu o cameră de 12MP și tehnologie Center Stage. Portul Type-C a primit și el un upgrade și poate tranfera acum date cu o viteză de până la 10Gbps. Ce mai spui că toată această frumusețe este disponibilă în 5 culori nemaipomenite:

  • Space Grey;
  • Starlight;
  • Pink;
  • Purple;
  • Blue.
new processor m1 ultra

Noul cip Apple – M1 Ultra

În timp ce tabletei iPad Air 2022 i-a revenit „învechitul” cip M1, viitoarele serii de laptop-uri și familia tabletelor Pro se vor delecta cu noul procesor M1 Ultra. Cipul este realizat conform tehnologiei de proces de 5nm și dispune de 114 miliarde de tranzistori. Ceea ce, ca printre altele, este de 7 ori mai mult decât pe M1 standard.

M1 Ultra are 20 de nuclee de calcul și 64 nuclee video, acceptând până la 128GB RAM. Cu asemenea caracteristici, procesorul poate face față oricărei sarcini. Evident, cei de la Cupertino și-au bătut capul de eficiență energetică a acestuia.

mac studio

Mac Studio cu noul procesor M1 Ultra

Abia aștepți să vezi noul M1 Ultra în funcțiune? Avem vești bune pentru tine! Cipul este folosit pe noul computer compact Apple Mac Studio. Pe lângă un procesor tare, acest miracol al tehnologiei se poate lăuda cu un SSD de 8TB și 128GB RAM. PC-ul acceptă modulul Wi-Fi 6 și Bluetooth 5.0 și o mulțime de alți conectori pentru diverse situații. Ce ar mai fi de adăugat aici? Mac Studio 2022 depășește cu puterea sa întreaga gamă de iMac și chiar Mac Pro. Totuși este puțin mai mare ca dimensiuni decât Mac mini.

studio display

Studio Display – monitor pentru Mac Studio

Bineînțeles, un computer nou are nevoie de un monitor decent. Acesta a devenit Studio Display cu un display de 27 inch, suport DCI-P3, True Tone și rezoluție 5K. Impresionant, nu? Dar asta nu e tot! Monitorul are încorporat un senzor de 12MP cu suport Center Stage și chipset-ul A13 Bionic, care oferă o funcționalitate audio pe dispozitiv. Mai mult de atât, Studio Display are trei porturi Thunderbolt/USB-C de 10Gb/s cu suport pentru încărcare.

Huu, parcă am trecut prin toate. Putem lăsa dicționarele la o parte și să ne apucăm de lista de cumpărături. Da, da și tu tot! Noile device-uri revoluționare vor fi disponibile începând cu 18 martie. De unde le poți cumpăra? La Darwin! Aici găsești toate cele mai recente invenții ale companiei Apple. Iar prețurile noastre sunt cele mai atrăgătoare în Moldova. Avem și livrare gratuită!

Comentarii

Încă nu sunt comentarii :( fii primul, care işi va expune parerea!

Hai să discutăm
Comandă apel