ro ru
photo Prezentarea Xbox Series S și prețuri-le Xbox Series X
07-10-2020

Prezentarea Xbox Series S și prețuri-le Xbox Series X

Da, a avut loc! Microsoft în fine a anunțat prețul pentru consola sa nouă Xbox Series X! Mai mult, a fost prezentată și versiunea sa mai mică – consola compactă Xbox Series S. Conform celor de la Microsoft, ambele console v-or fi gata de vânzare pe 10 noiembrie. Modelul de bază va fi vândut la un preț de 499 de dolari, pe când versiunea mai mică – 299 de dolari. Mai jos, vei afla detaliat despre caracteristicile Xbox Series S și prin ce ea se diferențiază de modelul de bază.

Mică și voinicică

xbox series s

Așa deci, ce cunoaștem noi despre Xbox Series S? Cunoaștem că modelul mai mic folosește practic același fier ca și cel mare. Consola mai mică are la bază același procesor cu 8 nuclee Zen 2. Consola a fost un pic limitată la frecvență, de la 3,8 Ghz până la 3,6 Ghz. Ceea ce ține de memorie, modelul mic va fi înzestrat cu 10 Gb memorie operativă GDDR6 cu o viteză de 224 Gb/sec. La rândul său Series X se laudă cu 16 Gb memorie operativă GDDR6 cu capacitatea de transmitere până la 560 Gb/s. Ceea ce ține de memoria încorporată, pe versiunea mai mică este instalat un SSD de 512Gb. Iar pe modelul mai mare este instalat același SSD, însă cu un Tb memorie.

Ceea ce ține de adaptorul grafic, totul este cu mult mai interesant. Microsoft nu s-a dat mult în detalii și totuși cunoaștem că consola va avea 20 de unități de calcul, cu o frecvență de 1.5 GHz, ce este de aproximativ 4 teraflopi. La rândul său, adaptorul grafic Xbox Series X are 52 de unități de 1,8 GHz, oferind 12 teraflopi de performanță. Suntem de acord, diferența este mare.

xbox series s

Cu toate acestea, diferența atât de semnificativă este explicată prin faptul că seria Xbox S are o rezoluție ce este orientată spre 1080p sau 1440p. potrivit Microsoft, consola va fi capabilă să mențină o frecvență de până la 120 de cadre/ secundă. Mai mult, seria Xbox S suportă AMD RDNA 2, inclusiv hardware. E o decizie bună, deoarece majoritatea jucătorilor preferă rata de cadre și nu rezoluția. În plus, o astfel de consolă nu necesită achiziționarea unui televizor 4K pentru a-și valorifica potențialul.

Facem o mică comparație ale acestor console:

 Xbox Series SXbox Series X
Procesor Zen 2 compact cu frecvența de 3.6 GHz Zen 2 Custom cu frecvența 3.8 GHz
Adaptor grafic 4 teraflopi, 20 blocuri cu frecvența de 1.5 GHz 12 teraflopi, 52 blocuri cu frecvența de 1.8 GHz
Memorie operativă 10 Gb GDDR6 16 Gb GDDR6
Memorie internă SSD modificat de 512 Gb SSD modificat de 1Tb
Memorie de stocare externă Susține USB HDD Susține USB HDD
Unitate Optică Nu 4K UHD Blu-ray
Concordanța reversivă Da Da
Preț 299$ 499$

În concluzie, putem afirma că cei de la Microsoft sunt bravo. Consola la preț redus de 299$ ce este în stare să susțină jocurile de top – reprezintă un vis pentru fiecare gamer. Inevitabil, vă ve-ți confrunta cu problema 4K, totuși dacă este cazul să alegeți între rezoluție și FSP- frecvența cadrelor va câștiga 10 din 10. Rămâne doar să așteptăm când consolele date vor ajunge și la noi. Poți fi sigur că la Darwin tu vei fi primul care va interacționa cu Xbox de generație nouă. Abonează-te la actualitățile noastre și nu rata noutățile spațiului tehnic.

Comentarii

Hai să discutăm
Comandă apel