ro ru
photo Primul televizor de la «Sber»: Ce reprezintă?
16-03-2022

Primul televizor de la «Sber»: Ce reprezintă?

Sberbank, împreună cu M.Video – Eldorado, a introdus o nouă serie de televizoare smart. Televizoarele vor fi lansate sub logo-ul Sber și vor rula pe sistemul de operare „Salyut TV”. Mai mult de atât vor fi echipați cu asistenți vocali. Gama va include dispozitive cu o diagonală începând de la 43 la 65 inch și o rezoluție 4K UHD. Sună destul de interesant până acum, nu-i așa? Atunci, citește în continuare pentru a afla mai multe!

television-smart-tv

Primul Smart TV rusesc?

Se pare că cei de la Sberbank s-a apucat în serios de crearea televizoarelor Smart TV. Momentan, este puțin cam complicat să spunem cu ce vor fi „umplute” aceste noi articole. Dar se știe deja că seria va include televizoare cu diagonale de 43, 50, 55 și 65 inch. Toate televizoarele vor avea rezoluție 4K UHD. Cât despre alte specificații, va trebui să așteptăm lansarea lor oficială.

Ei bine, ceea ce ține de sistemul de operare Salyut TV, lucrurile stau puțin altfel. Cel puțin pentru că despre sistem se cunoaște ceva mai mult decât despre televizoarele “Sber” în sine. Dezvoltarea acestuia a început cu mult înainte de apariția conceptului de Smart TV “Sber” și am simțit asta pe propria piele în 2021. Deci, ce reprezintă în sine acest sistem de operare? Putem oare numi Salyut TV un sistem de operare deplin cu o funcționalitate bogată?

television-smart-tv

Salyut TV – o alternativă firmware excelentă?

Deci, sistemul are parte de mai multe servicii de streaming, inclusiv SberPlay și Okko pentru vizionarea filmelor și serialelor. Pentru iubitorii de muzică este pus la dispoziție SberZvuk cu o bibliotecă muzicală destul de bogata. Ți se face foame în timpul vizionării? Poți comanda mâncarea preferată prin Delivery Club sau „Scooter”. Pe lângă mâncare poți cumpăra zeci de alte chestii din magazinele partenere fără a părăsi ecranul. Destul de mișto, nu?

Și ce fel de Smart TV fără jocuri? Fără panică. Sistemul de operare îți oferă acces la serviciu cloud cu jocuri de noroc. Jocurile sunt lansate pe servere la distanță și apoi difuzate pe ecran în calitate HD. Astfel, poți juca cele mai moderne jocuri direct pe nou-nouțul televizor Sber. Nici măcar nu ai nevoie de un gamepad. Este suficient să descarci aplicația SberSalyut și smartphone-ul tău se transformă automat în cel mai tare gamepad virtual.

Este imposibil să nu remarcăm faptul că OS-ul are un modul pentru copii care va ține departe minorii de conținutul pentru adulți și plățile online. De asemenea, sistemul de operare acceptă până la trei asistenți: Sber, Athena și Joy. Mai trebuie să menționăm că Salyut TV are și un browser super tare și mega convenabil? Noi zicem că e evident, dar se pare că am conturat deja.

Vor ajunge oare televizoarele Sber pe tărâmurile noastre? Și când se va întâmpla asta? Timpul ne va arăta. Până atunci abonează-te la newsletter-ul DARWIN și fii la curent cu cele mai noi evenimente din lumea gadget-urilor și tehnologiilor smart! Pe curând.

Comentarii

Hai să discutăm
Comandă apel