ro ru
photo Viața în viitor: gadgeturile care vor schimba lumea
14-02-2022

Viața în viitor: gadgeturile care vor schimba lumea

Tu! Da, da! Tu ești cel privilegiat să trăiești în perioada în care gadget-urile, știința și tehnologiile au un contact direct cu tine și activitatea ta zilnică. Nu sunt doar idei frumoase pe care le vezi în filmele SF, ci obiecte, invenții pe care le poți pipăi și folosi chiar acum. Evident evoluția lor nu se încheie aici, iar noi vrem să-ți întredeschidem puțin cortina spre viitorul care te așteaptă.

google pixel buds 4

Gata pentru un auz supraomenesc?

Imaginează-ți că ești în New York, Times Square și e o oră de maximă aglomerație. Zeci de mașini, sirene, mesaje publicitare zgomotoase și cineva care „chinuie” o chitară. Cum faci să le oprești și să te concentrezi la persoana cu care vorbești? Sper că ai prins atmosfera pentru că anume asta își propune să facă Google în noul său proiect Wolverine. O pereche de căști wireless capabile să-ți ofere un auz supraomenesc și să reducă la maxim posibil zgomotul de fundal.

Această tehnologie este posibilă datorită gamei de senzori și microfoane instalate în căști, iar Alphabet a numit această invenție, pe bună dreptate, „auzul viitorului”. Acest gadget nu doar că va permite o mai bună concentrare într-un mediu aglomerat, dar va oferi și o lume mai bună persoanelor cu deficiențe de auz.

hlr2 av4

Periuță de dinți smart – stomatolog la domiciliu

Recunoaște, de câte ori pe an mergi la stomatolog? Hmmm... cu siguranță, nu de atâtea ori de câte ar vrea să te vadă stomatologul tău. Acum însă poți sta cu sufletul împăcat – am făcut rost de o periuță de dinți „inteligentă”. Aceasta va urmări tehnica ta de periaj pentru a se asigura că faci o treabă bună dimineața și înainte de somn. Ce se întâmplă dacă depistează carii sau placă bacteriană? Transmite datele medicului tău stomatolog. Deci, practic nu mai ai nevoie să mergi la consultații periodice pentru un control de bază – periuța ta va face asta pentru tine.

family hub

Frigider care comandă singur mâncare

Poate mâncarea realizată cu un printer 3D pare a fi încă ceva din universul Science Fiction, și poate nici nu sună extrem de delicios, dar uite un frigider care merge în locul tău la supermarket sună chiar foarte realistic. Nu?! Ei bine, deja există, Samsung are unul, și pe an ce trece devine din ce în ce mai progresiv!

Un frigider smart al viitorul apropiat este capabil să-și dea singur seama când îți lipsește fie un litru de lapte, un kilogram de cartofi sau o bucată de carne și să realizeze o comandă online în locul tău. Gata cu cozile în supermarket!

breathe your

Respiră aerul tău personal

Într-o lume în care Covid e evident la putere, distanța socială e lege, iar măștile sunt a doua noastră piele, nu este exagerat să gândim că într-o bună zi vom ajunge să mergem cu aparatele de respirație după noi. Dar ca să nu ajungem într-o asemenea extremă, Air Ring a dezvoltat o mască purificatoare a aerului. Aceasta este capabilă să curețe aerul și să țină departe virușii și agenții patogeni.

haptx gloves dk close up

Atinge realitatea virtuală

Și ochelarii VR sunt o invenție cool, dar ce te faci când vrei să atingi ceea ce de fapt e într-o altă realitate? Cercetătorii de la Northwestern University au dezvoltat un prototip al unui gadget-mănuși capabilă să pună atingerea la îndemâna VR. Aceștia au numit sistemul VR epidermic și folosesc un polimer de silicon subțire care poate fi lipit de piele sau blană. Acesta nu va avea baterii, iar transferul de date se va realiza prin tehnologia NFC. Oamenii de știință speră că vor putea oferi, în acest sens, posibilitatea persoanelor fără membre să-și reîntoarcă simțul tactil.

De la WiFi la LiFi

Pentru că oamenii de știință nu stau niciodată pe loc, se pare că în curând vom trece de la routere WiFi și transmiterea datelor prin unde radio, la transferul fișierelor prin lumină. Anume asta presupune LiFi - tehnologia cu un potențial uimitor de transfer prin intermediul luminii. Dezvoltatorii asigură viteze mult mai mari și o mai mică predispunere la interferențe. În plus, deoarece spectrul luminii vizibile este de aproximativ de 10.000 de ori mai mare decât spectrul radio, există o posibilitate impunătoare pentru lățimea de bandă. Ce mai avem de spus când Li-Fi se așteaptă să fie și de câteva ori mai ieftin decât Wi-Fi. Perfect!

neura link

Neuralink – implanturi cerebrale

Ai auzit de Elon Musk și cel mai ambițios proiect al acestuia - Neuralink? Atunci, hai că îți spunem noi! Neuralink – un implant cerebral care va putea conecta mintea oamenilor la cele mai puternice computere. Tehnologia a fost deja testată pe o maimuțică care folosea dispozitivul pentru a juca jocuri video. Dar asta nu e tot! Musk susține că noua sa invenție va fi capabilă să pornească muzica direct în creierul uman. Acum întrebarea care ne chinuie: „Cum se va descurca lumea cu mai multe Lucy?”.

Poate or mai fi multe, dar noi ne oprim aici! Care dintre invențiile viitorului apropiat ți se pare cea mai cool? Lasă-ne părerea ta în comentarii!

Iar în cazul în care ai nevoie de gadget-uri smart aici și acum, nu ezita să accesezi web store-ul nostru DARWIN.MD. Aici ai parte de prețuri atrăgătoare, oferte avantajoase, cashback și livrare gratuită oriunde în Moldova!

Ne auzim în viitor!

Comentarii

Încă nu sunt comentarii :( fii primul, care işi va expune parerea!

Hai să discutăm
Comandă apel