ro ru
photo Windows 11 AICI! Microsoft a lansat oficial noul său sistem de operare
08-11-2021

Windows 11 AICI! Microsoft a lansat oficial noul său sistem de operare

OMG! Microsoft a lansat noul său sistem de operare Windows 11 cu o zi înainte de data preconizată anterior. Fișierul oficial ISO este deja disponibil pentru descărcare pe pagina companiei și, curând, va putea începe actualizarea PC-urilor care rulează cu Windows 10. Cu toate acestea, cea mai mare noutate a fost de fapt că, începând cu 5 octombrie, producătorii vor pune în vânzare laptop-uri și PC-uri cu Windows 11 preinstalat. În plus, vor începe și vânzările versiunilor pe CD a sistemului de operare.

Laptop pe sistem de operare Windows 11

Merită să treci la Windows 11?

Principală componentă diferențiatoare a noului OS de cel anterior este, cu siguranță, designul. Pe Windows 11, meniul START s-a mutat în centrul barei de activități, iar interfața a trecut printr-un facelift și a devenit mult mai elegantă și minimalistă. Magazinul de aplicații Windows, precum și setul de widget-uri disponibile, au fost, de asemenea, updatate. Sistemul de securitate a fost îmbunătățit, declarând o eficiență sporită. Mai mult de atât, platforma Teams este integrată acum în noua versiune a sistemului. Microsoft se așteaptă ca toate computerele cu Windows 10, compatibile cu Windows 11, să obție noua actualizare pe la jumătatea anului 2022. Cu toate acestea, procesul în sine va avea loc în mod diferit în diverse colțuri ale lumii.

Cum faci upgrade de la Windows 10 la Windows 11?

Cum faci upgrade de la Windows 10 la Windows 11?

Vestea bună e că toată lumea are posibilitatea să descarce fișierul Windows 11 deja acum și să-l încerce direct pe dispozitivele lor. Dimensiunea fișierului este de 5GB și conține date pentru versiunea Home și Pro de 64 biți. Din păcate, nu vom mai avea parte de versiunea de 32 biți. Cât despre cerințele minime ale sistemului, acestea sunt următoarele:

  • Procesor dual-core cu o frecvență de 1GHz sau mai mare;
  • 4GB RAM;
  • 64GB ROM;
  • DirectX 12;
  • Secure Boot;
  • UEFI.

Chiar dacă, computerul tău nu îndeplinește toate aceste cerințe minime, Microsoft nu va împiedica instalarea sistemului, dar asta nu îți va garanta compatibilitatea deplină și utilizarea stabilă. La final, îți vom reaminti că actualizarea poate fi efectuată cu ajutorul “Asistentului de instalare” sau creării unei unități flash.

Cum îți pare? Interesat de noul sistem de operare? Abonează-te și nu scăpa din vedere apariția, în gadget store-ul nostru, a dispozitivelor și CD-urilor cu noul Windows 11. Fii cu ochii pe noi și profită de promoții, oferte și cadouri.

Baftă!

Comentarii

Încă nu sunt comentarii :( fii primul, care işi va expune parerea!

Hai să discutăm
Comandă apel