ro ru
photo CYBERPUNK 2077: Review-ul celui mai așteptat joc al anului
15-12-2020

CYBERPUNK 2077: Review-ul celui mai așteptat joc al anului

„Wake the f* up, samurai! We have a city to burn.”

Poți da uitării cei 8 ani de veghe, amânările constante ale lansării și nivelul copleșitor de hype. Cyberpunk 2077 e aici! Pentru mulți dintre noi, acest joc e o dovadă clară că CD Projekt RED e capabil de a crea ceva mai mult decât niște vrăjitori. Acești băieți polonezi au demonstrat că pot întrece cu mult așteptările noastre. Își merită atenția?! Noi spunem - „DA!”, pentru că anume acestă joacă este menită să dea startul noii generații de console. Ești gată să vezi ce te urmează?! Să-i dăm drumul!

cyberpunk 2077

Intrigă și complot

Oricine a urmărit cât de cât procesul de creare a jocului, probabil cunoaște care este povestea ce stă la baza acestuia. În două cuvinte, tu vei juca rolul principal al un mercenar sau mercenară cu numele V, care încearcă să-și facă un nume în Night City. Într-unul dintre momente, una dintre operațiuni nu mai merge conform planului, iar eroul nostru primește câteva lecții de viață neplăcute, dar necesare, și care pe parcurs ajung să îi facă cunoștință cu Johnny Silverhand. După care, primind un picior în fund, suntem aruncați în lumea mare, liberi să decidem ce vom face în continuare, cu cine vom prieteni și unde vom merge. Nu vom deschide prea multe parantezele, pentru că toate restu le vei descoperi singur în timpul jocului. Dar, per ansamblu, jocul este chiar foarte interesant și merită parcurs doar de dragul istoriei. Să vorbim puțin despre Johnny Silverhand, interpretat de Keanu Reeves. În cazul în care crezi că Keanu Reeves nu va fi destul de prezent în joc pentru tine, nu ai de ce să îți faci griji, va fi suficient. Vei avea parte de un BOOM de Silverhand! Acesta comentează practic orice acțiune a protagonistului, luându-l mereu peste picior și făcând glume pe seama acestuia. În general, Johnny s-a dovedit a fi un personaj complex, dar controversat, ceea ce este chiar grozav.

cyberpunk 2077

Universul jocului

Jocurile open word sunt în topul tendințelor la acest moment, dar multe dintre ele suferă de lumi uriașe, pe jumătate goale, concepute pentru a întinde artificial timpul, iar pentru a găsi un conținut cu adevărat bun va trebui să le cutreieri în lung și în lat. Din fericire, toate cele spuse mai sus nu sunt despre Cyberpunk 2077. Universul jocului Cyberpunk este unul chiar foarte mare, dar nu imens, însă, din fericire, are un super conținut. Quest-uri, misiuni secundare, mici aventuri, operațiuni fixate, împușcături cu bandiți, colectarea obiectelor – toate acestea fiind suficiente pentru câteva sute de ore de joc.

Pe lângă asta, programul te va arunca dintr-un colț în altul, astfel încât să te familiarizezi cât mai rapid cu Night City și asta e chiar un plus, luând în considerare că orașul aici este un personaj separat. Este dificil de explicat, dar megapolisul își trăiește, într-un oarecare fel, propria viață. Un mușuroi de mașini și oameni, în unele zone nu există nici măcar un spațiu liber în care să poată cădea un fir de păr și poți rămâne deseori blocat într-un ambuteiaj chiar în cel mai nepotrivit moment. Cred că ai nevoie să vizitezi Night City pentru a înțelege cum stau lucrurile pe aici.

cyberpunk 2077

Quest-uri și upgrade-uri

În ceea ce privește sistemul de joc și upgrade-ul personajului, nu ne așteaptă nimic neobișnuit. Protagonistul are 5 abilități de bază: forță, inteligență, reacție, tehnică și un sânge rece. Fiecare dintre acestea are un set de caracteristici proprii. Vrei să spargi rapid și eficient cranii – investește în forță. Inteligența este cartea de vizită a unui hacker iscusit, iar dacă intenționezi să creezi noi articole și obiecte, investește în ramura tehnică. Nivelul maxim al personajului este 50, astfel nu cred că vei reuși să lucrezi din greu la toate aceste caracteristici și să devii zeul universului. Ai putea să te mulțumești cu titlu de Legendă.

Mai mult de atât, reputația este un aspect la fel de important ca și un cont plin de credite în bancă. Nimeni nu va vrea să aibă de a face cu un street punk, iar pentru a câștiga din reputație și a obține credite, trebuie să lucrezi. Din fericire, jocul este plin de misiuni și quest-uri, care creează o punte imaginară cu istoria de bază. Fără spoiler! Îți vom spune doar că vei putea intra în pielea unui detectiv, a unui spion sau chiar a unui mediator între două părți. Sarcinile nu se vor limita doar la banale scene de omor, vei avea nevoie să îți pui în mișcare abilitățile de comunicare și inteligența, în unele cazuri. Fii cu ochii în patru totuși ești înconjurat de băieți răi care au nevoie să le dai o lecție.

cyberpunk 2077

Arme, transport și implanturi cibernetice

Una dintre principalele întrebări la care așteaptă să primească un răspuns jucătorii este: „Ce se aude la capitolul armament?”. În comparație cu The Witcher, aici lucrurile stau mult mai bine, iar arsenalul de arme și tehnici de luptă este mult mai avansat. În lumea Cyberpunk, invenția inginerească a mers foarte departe. Desigur, nu avem puști cu laser sau tunuri cu plasmă, dar vei găsi arma potrivită pentru orice gust și mărime. Poți alege dintre o pușcă care scuipă gloanțe, arme inteligente care auto-țintesc inamicii și tunuri electromagnetice care propulsează cu viteza luminii. Fiecare dintre aceste arme se comportă total diferit, dar arată și sună impecabil.

Pentru cei care își iau rolul de Samurai prea în serios, jocul pune la dispoziție un arsenal bogat de arme corp la corp. Bâte împânzite cu cuie, ciocane puternice, bludgeon-uri și, desigur, katane pentru samurai adevărați. Pentru cei care își doresc să rămână nevăzuți există lame incorporate în mâni și pumni puternici pentru a crea o relație mai „apropiată” cu dușmanii.

Vorbind despre implanturi, avem o selecție mare de posibile modificări a carcasei noastre din piele și oase. Pe lângă lamele din mâni, putem instala arcuri în picioare, să înlocuim pielea cu una anti glonț, să punem câteva carduri de memorie și cip-uri în creierul nostru, putem face un transplant de plămâni și așa mai departe. Bani să fie! Ohh și reputație. În Night City nu vei găsi pe cineva care să vrea să presteze servicii unui „NIMENI”.

Cât despre transport, nu avem chiar atât de multe mașini, dar măcar sunt variate și ai din ce alege. Autoturismele se deosebesc foarte tare unele de altele și se comportă practic diferit pe drum. Unele sunt potrivite pentru curse rapide, altele sunt numai bune pentru călătorii în pustiu. Mai găsim și din acele automobile capabile să scoată porțile din pământ și să ia pe sus câțiva bandiți pentru o distrugere completă. În plus, calul tău pe patru roți este un loc perfect de depozitare a armelor, dacă nu ai chef să le iai după tine prin oraș.

cyberpunk 2077 logo

Concluzie

Cyberpunk 2077 este un RPG imens, cu un setting interesant, o poveste bună, personaje extrem de carismatice și un parcurs captivant. Cyberpunk – jocul perfect pentru sute de ore într-un oraș al viitorului. Nu vorbim despre o perfecțiune, dar este un joc mișto care își merită cei 8 ani de așteptare. Deci, Samurai, ești gata să faci scrum acest oraș?!

FAQ

La Darwin poți procura noul joc Cyberpunk 2077 cu doar 1349 de lei.
Cyberpunk 2077 este un joc de calculator de acțiune / RPG dezvoltat de studioul polonez CD Projekt RED. Acesta este o continuare a jocului Cyberpunk 2020.
Anunțul noului joc Cyberpunk 2077 a avut loc pe 30 mai 2012. La E3 2018, a fost prezentat un trailer cinematografic al jocului, un an mai tarziu la E3 2019 a fost făcut public un alt trailer al jocului și a fost anunțată o dată de lansare. Ei bine, pe 10 decembrie 2020, Cyberpunk 2077 a fost oficial lansat pe PC, Xbox One și PlayStation 4.
În magazinul Darwin sau online pe darwin.md! Noi avem cele mai avantajoase prețuri la întreg asortimentul de jocuri pentru PlayStation și Xbox. Doar aici vei găsi ultimele inovații în industria jocurilor video.

Comentarii

Hai să discutăm
Comandă apel