ro ru
photo WWDC 2022: Lansarea de produse Apple din 6 iunie
07-06-2022

WWDC 2022: Lansarea de produse Apple din 6 iunie

Uite că și cel mai așteptat eveniment din universul gadget-urilor a trecut cu succes – WWDC 2022! În caz că nu ești încă la curent, aceasta este o conferință internațională a dezvoltatorilor de la Apple. Conform unei tradiții deja consacrate, lansarea de produse a trecut în regim online sub motto-ul: „Call to code”. Prezentarea a fost dedicată, în mare parte, sistemelor de operare a companiei: iOS 16, watchOS 9, macOS 13 Ventura și iPad OS 16. Cu toate acestea, printre sistemele de operare s-a zărit și noul cip M2 însoțit de două laptop-uri care îl au la bază. Abia aștepți să afli ce anume au pregătit cei de la Cupertino? Citește în continuare!

ios16

iOS 16

Se pare că anul astă am primit cea mai mare actualizare a sistemului de operare regăsit pe Apple iPhone care vine cu o mulțime de noi funcții și chestii tari. Prima care îți sare în ochi este noul ecran de blocare în stilul Apple Watch. Acum îți poți seta singur imaginile, inclusiv cele animate și îți poți personaliza paleta de culori și widget-urile. De asemenea, ai parte de un nou tip de notificări push – Live Activities. Acesta îți permite să urmărești diverse evenimente fără să deschizi aplicațiile. Deci, vei afla rapid când a sosit taxi-ul sau dacă echipa preferată a marcat vreun gol.

Ce altceva... Ah da. Algoritmi avansați de învățare automată îți permit să editezi automat imaginile și sunt capabili să recunoască textul chiar și în videouri. Aplicația Smart Home a primit actualizarea mult așteptată, iar CarPlay a trecut printr-un redesign complet. Apple a simplificat considerabil crearea conturilor pentru copii, iar pentru membrii familiei a apărut o bibliotecă specială cloud pentru fotografii – iCloud Share Photo Library. În plus, cu iOS 16 poți face o fotografie detaliată a urechilor tale și să creezi o hartă a lor pentru a îmbunătăți calitatea redării sunetului în căști. Da, da ... cam așa.

watchos9

WatchOS 9

Smartwatch-urile Apple au primit și ele o actualizare a sistemului de operare. Astfel, avem patru cadrane noi: Lunar Calendar, Astronomy, amuzantul Playtime și strictul, dar stilatul Metropolitan. Apropo, toate cadranele pot fi personalizate pe fundal. Evident, actualizările nu au ocolit funcționalitatea. Acum, device-ul comută automat între tipurile de activitate și monitorizează mult mai riguros ritmul cardiac și calitatea somnului. În afara de asta, ceasul a învățat să urmărească programul de luare a pastilelor. Mai mult de atât, poți scana eticheta medicamentelor, iar ceasul inteligent te va avertiza în caz că preparatele sunt incompatibile.

mackbook-ari-pro

Cipul M2 și noile MacBook Air și MacBook Pro 13 inch

Cum fără de actualizare de procesor? De această dată, Apple prezintă noul cip M2. Procesorul de față se bazează pe o tehnologie de 5 nm și are 8 nuclee. Conform celor spuse de cei de la Cupertino, puterea acestuia a crescut cu 25% comparativ cu cipul M1.

Primul computer care are la bază cipul M1 este MacBook Air 2022. La bord noii nave avem 24 GB RAM și 2TB de memorie internă. În ceea ce privește ecranul dispozitivului, avem un display de 13,6 inch cu o rezoluție 2560 x 1664 pixeli și o luminozitate de 500 nits. Bateria face față la 18 ore de funcționare continuă. A fost prezentat, de asemenea, și nou-nouțul MacBook Pro cu cipul M2. Acum bateria acestuia rezistă timp de 20 de ore fără reîncărcare, iar performanța laptop-ului a crescut cu 30% comparativ cu modelul anterior.

macos-13-ventura

MacOS 13 Ventura

Nu putem trece cu vederea nici sistemul de operare de pe Apple PC. Cei drept ne limităm la actualizări minime. Acestea se referă mai mult la mici schimbări care vin să îmbunătățească experiența utilizatorului. De exemplu, avem Stage Manager pentru gestionare ferestrelor sau actualizare de Mail care acum este capabilă să anuleze scrisori sau să le trimită conform programărilor. Browser-ul Safari este acum mai bine optimizat și are chei de acces care funcționează prin Face ID și Touch ID.

Printre funcții cu adevărat interesante putem remarca funcția Handoff pentru FaceTime care permite apeluri către orice dispozitiv fără a întrerupe conexiunea. În plus, a apărut funcția care acceptă utilizarea camerei de pe iPhone drept cameră web pentru computer. Mai mult de atât, pe mac au apărut jocuri noi. Printre care, No Mans Sky și Resident Evil Village.

ipad os 16

iPad OS 16

Și la final, un nou sistem de operare pentru iPad. În principiu, sunt aceleași actualizări de sistem ca pe iOS 16 și macOS Ventura. Totuși, dacă e să scoatem ceva în evidență, asta ar fi compatibilitatea dintre iMessenger, Safari și Freeform. Avem, de asemenea, un nou sistem de upscaling al aplicațiilor, o aplicație meteo grozavă, mai multe jocuri, mai multe funcționalități pentru lucru și Reference Mode – modul de ecran care permite să utilizezi iPad-ul ca display extern de referință. Toate aceste actualizări vor fi disponibile pe toate iPad Pro, iPad și iPad mini începând cu a 5-a generație și iPad Air 3.

Huu... asta ar fi tot. Rămâne doar să așteptăm până când toate dispozitivele vor trece prin acest upgrade. Între timp, abonează-te la newsletter-ul Darwin și aruncă o privire în catalogul nostru de produse. Aici găsești întreaga gamă de device-uri de la brand-ul Apple și the best of the best prețuri în Moldova!

Comentarii

Încă nu sunt comentarii :( fii primul, care işi va expune parerea!

Hai să discutăm
Comandă apel