ro ru
photo OnePlus 9 și OnePlus 9 Pro: design actualizat și camere revoluționare
25-03-2021

OnePlus 9 și OnePlus 9 Pro: design actualizat și camere revoluționare

Oficial, în data de 26 martie, cunoscutul brand chinez OnePlus a prezentat nouă sa familie de flagship-uri care include tocmai trei modele emblematice de smartphone-uri. Pentru publicul larg au fost lansate OnePlus 9 și OnePlus 9 Pro cu o cameră Hasselblad realizată sub supravegherea specialiștilor suedezi, iar modelul OnePlus 9R, destinat exclusiv pentru jocuri, va fi disponibil doar pe piața din India.

După cum ai reușit să-ți dai seama, camera este principalul element care oferă un motiv de mândrie pentru companie. Aceasta înregistrează progrese fără precendent, în comparație cu generațiile anterioare ale brand-ului, și se poate lăuda cu o reproducere și o calibrare uimitoare a culorilor naturale și o eliminare completă a distorsionării imaginii. Anume Hasselblad a fost cea care a realizat celebrele fotografii de pe Lună în misiunea Apollo 11. Se pare că aceeași cameră ne așteaptă și în următoarele modele OnePlus, astfel încât compania a semnat deja un contrat de colaborare de 3 ani cu producătorul suedez. Nu ne vom limita aici și vom trece prin microscop fiecare model în parte. Să începem!

Flagman-urile primăverii sub microscop

oneplus smartphone

Design-ul nouluia smartphone OnePlus 9 diferă semnificativ de generațiile anterioare OnePlus 8 și OnePlus 7. De această dată avem un display ușor curbat cu o diagonală de 6,5 inci Fluid AMOLED, o rezoluție 2400x1080p (FullHD+) și o rată de împrospătare fixă de 120Hz. Protecția display-ului este asigurată de Gorilla Glass Victus, ce mai sigură sticlă din 2021, iar camera verticală a fost înlocuită cu un bloc deplasat spre stânga, urmând exemplu modelelor de pe Honor și Samsung. Camera triplă dispune de două module principale de 48 și 50MP și unul monocrom de 2MP.

OnePlus 9 Pro impresionează prin diagonala sa de 6,7 inci și ecranul Fluid AMOLED 2.0 bazat pe oxid policristalin (LTPO) cu o rezoluție QHD+ și o rată de împrospătare ajustabilă de până la 120Hz. Panoul din spate a dispozitivului creează o senzație plăcută de metal scump, dar e doar o imitație fără urmă de metal. Arată chiar destul de bine, am spune noi, dar de fapt avem doar sticlă cu un cadru din aluminiu. Telefonul este disponibil în culorile Stellar Black – negru, Morning Mist – argintiu și Pine Green – verde, în timp ce modelul de bază este regăsit în nuanțele Astal Black, Arctic Sky și Winter Mist.

oneplus 9 pro camera

OnePlus 9 Pro camera include un senzor principal Wide cu o rezoluție de 48MP și stabilizare optică, un modul Ultra Wide – 50MP, Telephoto de 8MP și depth camera de 2MP. Modulul principal poate capta imagini RAW cu o reprezentare a culorilor de 12biți și poate înregistra video-uri în 4K cu 120fps și video 8K cu 30fps. Camera frontală, pe ambele dispozitive, are doar 16MP și rămâne neschimbată deja de ani buni.

La baza noilor smartphone-uri OnePlus 9 și 9 Pro se află chipset-ul Snapdragon 888 de o performanță uimitoare. Procesorul lucrează atât cu 8, cât și cu 12GB RAM și dispune de un spațiu de până la 256GB pentru stocare internă. În ceea ce privește bateria și autonomia flagman-urilor, am rămas plăcut surprinși. Acestea au o baterie de 4500mAh cu un suport de încărcare prin cablu de 65W, ceea ce îți permite să obții 100% în doar 29 de minute. Încărcarea wireless de 50W îți permite să faci plinul bateriei în 43 de minute pentru modelul 9 Pro, iar puterea de încărcare fără fir pentru OnePlus 9 este de doar 15W.

Atât OnePlus 9, cât și OnePlus 9 Pro sunt waterproof și dețin standardul IP68 de protecție împotriva particulelor de praf și apă. De asemenea, merită remarcat faptul că avem cel mai nou WiFi 6, Bluetooth 5.2, difuzoare stereo cu suport Dolby Atmos, un senzor de amprentă sub ecran, un sistem de răcire cu două straturi și desigur suport 5G.

Sistemul de operare Android 11 cu o interfață OxygenOS 11 va beneficia de două actualizări majore, până la Android 12 și 13, și, de asemenea, trei ani de actualizare a sistemului de securitate.

Unde poți procura OnePlus în Moldova?

OnePlus 9 5G și OnePlus 9 Pro 5G au fost lansate simultan pentru publicurile din SUA, Europa și India, iar noi așteptăm cu sufletul la gură vânzarea acestora și pe teritoriul țării noastre. Fii cu ochii pe DARWIN pentru a afla mai multe informații și noutăți din lumea device-urilor și gadget-urilor inteligente.

Comentarii

Hai să discutăm
Comandă apel