ro ru
photo Nothing Phone 1: primul smartphone transparent
25-07-2022

Nothing Phone 1: primul smartphone transparent

După mai bine de doi ani după ce a părăsit bordul navei OnePlus, fostul co-fondator al companiei – Carl Pei a scos pe piață un nou brand revoluționar și un nou concept al „distrugătorului de flagship-uri”. Fii pregătit să faci cunoștință cu Nothing Phone – primul smartphone transparent din lume!

nothing phone one

Nothing Phone 1 – revoluție în materie de design

Se pare că fondatorul brand-ului Nothing - Carl Pei a luat în serios denumirea telefonului său „nimic” și a scos pe piață un smartphone gol-goluț. Astfel, panoul din spate a noului Nothing Phone 1 reprezintă o interfață translucidă, numită Glyph, echipată cu un sistem de iluminare LED. În acest mod, producătorul a încercat să ofere utilizatorului posibilitatea să comunice cu propriul smartphone. Ori de câte ori apare o notificare, un apel telefonic sau este pornită alarma, smartphone-ul va semnala acest lucru prin diode și efecte sonore. Sigur, suprafața de sticlă te poate pune pe gânduri cu referire la siguranța componentelor. Dar, poți sta pe pace. Carl Pei a avut grijă să asigure Nothing Phone cu indicile IP53 de rezistență împotriva particulelor de praf și apă.

Acum să întoarcem telefonul pe față și să discutăm despre display. Nothing Phone 1 este echipat cu un ecran OLED de 6,55 inch protejat de Gorilla Glass 5. Pe margini avem un cadru simetric care seamănă izbitor de mult cu ceea ce vedem an de an pe Apple iPhone. Tot aici putem include și muchiile destul de late cu unghiuri rotunjite ca pe iPhone 13. Ce ține de imagine, smartphone-ul oferă o rată de împrospătare de 120Hz și o luminozitate maximă de 1200 nits.

average caliber performance

Performanță de calibru mediu

Deși majoritatea internauților s-au așteptat la Snapdragon 7 Gen 1, în final au primit un procesor de segment mediu – Snapdragon 778G+. Ce ține de capacitate, la dispoziție sunt puse două versiuni ale smartphone-ului:

  • 8 GB RAM/128 GB;
  • 12 GB RAM/265 GB.

Evident telefonul rulează pe Android, dar... Carl Pei a încercat să implementeze și propriul sistem de operare Nothing. Noul OS promite o serie nouă de animații si widget-uri, dar și un plus de protecție împotriva virușilor.

De autonomie este responsabilă o baterie cu o capacitate de 4500W care acceptă atât încărcarea cu fir (33W), cât și cea wireless (15W). Mai mult de atât, Nothing Phone poate deveni o sursă de energie pentru căști sau alte dispozitive compatibile cu tehnologia Qi. Vestea prostă e că în cutie nu vei găsi unitatea de încărcare. În schimb te poți mulțumi cu o husă transparentă.

camera

Ce reprezintă camera Nothing Phone?

Straniu pare faptul că în prezent, când majoritatea producătorilor fug după un număr cât mai mare de camere, Nothing Phone se mulțumește cu o cameră dublă compusă din:

  • senzor principal de 50MP Sony IMX766 cu stabilizare optică;
  • senzor Ultra Wide de 50MP Samsung JN1 cu un unghi de vizualizare de 114 ̊.

Camera frontală este situată însă în colțul din dreapta al ecranului, încercând să ocupe cât mai puțin spațiu, și a primit 16MP.

Abonează-te la Darwin newletter

Astea fiind spune... Ce părere ai despre apariția „dezgolită” a noului smartphone? Pregătit să schimbi vechiul smartphone OnePlus pe Nothing Phone? Scrie-ne părerea ta în comentarii. Iar pentru a fi la curent cu mai multe noutăți din universul tehnologiilor smart, abonează-te la newsletter-ul Darwin. Pe curând!

Comentarii

Încă nu sunt comentarii :( fii primul, care işi va expune parerea!

Hai să discutăm
Comandă apel