ro ru
photo Prezentarea Apple din octombrie: AirPods și MacBook Pro
28-10-2021

Prezentarea Apple din octombrie: AirPods și MacBook Pro

Practic nu a trecut nici măcar o lună de la ultima lansare că Apple a pregătit încă o doză de noi produse. De această dată însă protagoniștii evenimentului au fost MacBook Pro și AirPods 3. Punctul culminant al programului a fost de fapt noul procesor găsit la baza celebrului MacBook, iar melomanii au rămas impresionați de designul actualizat a căștilor wireless preferate. Interesat să afli mai multe detalii?! Evident! Să înceapă review-ul!

macbook airpods

Un măr pentru melomani

Așadar, primul și cel mai puțin interesant anunț este legat de serviciul Apple Music. De ce cel mai puțin interesant? Pentru că este vizat de noul plan tarifar care a devenit de două ori mai mic și nu este disponibil în regiunea noastră. Ce-i drept că dacă am fi trăit în USA am fi plătit în loc de 9,99 USD pe lună doar 4,99 USD. Noul tarif are și o parte ceva mai intrigantă: va fi posibilă selectarea și pornirea muzicii numai prin voce. Cum funcționează asta nu e încă tocmai clar, dar, mai degrabă, acesta va lucra în tandem cu Siri și nu suntem tocmai siguri că funcția va fi disponibilă pe iPhone.

airpods

Să trecem acum însă la cireașa de pe tort – AirPods 3. Prima versiune a căștilor a făcut o adevărată senzație în rândul cumpărătorilor. Ehh... ce mai spui că fiecare următorul model a devenit un super hit, iar acum în fața noastră se află cea de-a treia versiune de AirPods clasice. Straniu, dar designul acestora se aseamănă mai mult cu a modelului AirPods Pro. O carcasă orizontală similară, încărcare MagSafe fără fir, suport Dolby Atmos, egalizator adaptiv – toate alimentate de cipul Apple H1. La fel ca AirPods Pro! Poate, singura diferență este lipsa anulării active a zgomotului. Înseamnă asta că ne așteaptă o pereche nouă de AirPods Pro? Rămâne să vedem!

Ohh da, aproape că am uitat! Boxele mini HomePod au noi opțiuni de culoare! Acum, pe lângă albul și negrul standard, difuzoarele sunt disponibile în galben, portocaliu și albastru. În tandem cu un iMac de aceeași culoare vor arăta perfect.

Un măr pentru profesioniști

processor m1 pro, processor m1 max

Să ne îndreptăm acum atenția asupra unei artilerii ceva mai grele, și anume MacBook Pro și... MacBook Pro! Care-i diferența? Diferența constă în faptul că un model vine cu un ecran de 14 inch, iar altul cu un display de 16 inch. Mai mult de atât, modele dispun de două procesoare diferite. Modelul MacBook Pro 14 inch este echipat cu un procesor nou-nouț M1 Pro, în timp ce MacBook Pro 16 inch are la bază cipul M1 Max. Ambele procesoare au câte 10 nuclee doar că M1 Pro dispune de 16 nuclee grafice și 32GB RAM, iar M1 Max are 32 de nuclee grafice și acceptă 64GB RAM. Conform statisticilor realizate de cei de la Apple, M1 Pro este cu 70% mai rapid decât predecesorul său M1, care avea doar 8 nuclee grafice. Impresionant, nu-i așa?!

macbook pro

Modificările aduse la nivelul procesorului au afectat și slotul de încărcare. După 5 ani, Apple a revenit la portul rapid MagSafe. Compania a renunțat anterior la acest port în favoarea celui USB-C, acum însă ambele sunt disponibile pe dispozitiv. Cu toate acestea, mufa MagSafe va încărca laptop-ul mai repede decât USB-C. Și dacă MagSafe s-a întors, TouchBar-ul merge la gunoi. Ce-i drept, nu-i de mirare! Deși acesta oferea acces tactil la funcții importante ale laptop-ului, nu se întoarce limba să-l numim cu adevărat util. O altă caracteristică importantă a noii game de notebook-uri este camera FaceTime HD 1080p care înlocuiește vechea cameră de 720p. De asemenea, modele vor avea parte de carduri SD și port HDMI.

apple_footer

Înainte ca să încheiem! MacBook-urile vor primi o actualizare macOS Monterey pe 25 octombrie 2021. Actualizarea s-a răsfrânt asupra filelor Safari, Quick Note și regimului de economie a bateriei. Încă o veste bună! Vei putea schimba culoarea cursorului!

Ce spui? Ți-a plăcut prezentarea? Interesat de un nou laptop sau o pereche de căști de la Apple? Abonează-te la newsletter-ul Darwin pentru a fi primul care află despre startul vânzărilor acestora! În plus, aici găsești alte zeci de proaspete noutăți din domeniul gadget-urilor și electronicelor și prețuri atrăgătoare pentru fiecare din ele!

Comentarii

Încă nu sunt comentarii :( fii primul, care işi va expune parerea!

Hai să discutăm
Comandă apel