ro ru
photo Primul smartphone VIVO cu dronă încorporată
29-07-2021

Primul smartphone VIVO cu dronă încorporată

Pentru că avem deja parte de smartphone-uri pliabile precum Samsung Galaxy Z Flip sau telefoane cu funcție rotativă a ecranului precum LG WING, a venit timpul pentru o adevărată revoluție în rândul acestora. Vă prezentăm primul smartphone VIVO cu o dronă încorporată! Imposibil ai zice tu, dar...! De curând, compania chineză VIVO a patentat noua sa invenție pe site-ul oficial al Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale (OMPI). Ce ai de spus acum?

smartphone vivo

Camera zburătoare în viitorul apropriat?

Noul proiect al companiei îl reprezintă un smartphone cu un design retractabil, în partea de sus, din care ar trebui să zboare o cameră sub formă de dronă. Ideea încearcă să urmeze cumva modul în care S Pen este folosit în seria Samsung Galaxy Note. Astfel, drona, cu două camere, dintre care una privește în sus, iar alta în lateral, și cu trei senzori infraroșu, poate fi ușor îndepărtată atunci când vrei să captezi imagini uimitoare de la înălțime și ascunsă în telefon atunci când nu mai ai nevoie de ea. Micul gadget zburător poate fi controlat cu ușurință de dispozitivul de bază, adică smartphone, și poate face fotografii din cele mai neobișnuite unghiuri, inclusiv selfie-uri din depărtare sau de la înălțime.

Cererea de brevet a companiei VIVO pentru OMPI a fost însoțită de câteva imagini și video-uri scurte, create de către designer-ul Sarang Sheth, care demonstrează o posibilă ilustrare a noii „nave cosmice”. Ei bine, trebuie să remarcăm faptul că unitatea poate arăta diferit atunci când va fi scoasă pe piață sau, mai bine spus, nici măcar nu știm dacă va ajunge, într-un final, să vadă lumina zilei. Totul încă plutește vag în aer!

vivo drone

Ce putem prezice – succes sau big flop?

Intenția de folosi o dronă încorporată într-un smartphone – neordinar și extrem de interesant! Dar care pot fi urmările acestei construcții hibride? Ei bine, chiar și dronele mici nu sunt tocmai atât de subțiri pentru a se plasa ușor în interiorul unui telefon de ultimă generație. Cele mai compacte drone în prezent urmăresc practic aceeași grosime ca a unui smartphone. Și să nu uităm că drona mini pe are și-o doresc cei de la VIVO dispune de tocmai două camere, care iarăși vor consuma spațiu. Întrebarea care ne macină este: „Unde mai încape bateria?”. Încercând să ofere o autonomie cât de cât acceptabilă și să împingă drona în corpus, cei de la VIVO riscă să aducă pe lume un device mare și greu.

Să lăsăm însă presupunerile de-o parte! Ceea ce contează cu adevărat e că producătorii mondiali nu se opresc să ne uimească cu inovații și concepte geniale. Tot ce avem de făcut e doar să așteptăm implementarea acestora. Până atunci, rămâi cu noi! Abonează-te la blogul DARWIN.MD, urmărește cele mai tari noutăți din domeniu și scrie-ne în comentarii cât de entuziasmat ești să vezi noul smartphone cu o cameră zburătoare!

Comentarii

Hai să discutăm
Comandă apel