ro ru
photo Samsung Galaxy Unpacked 2022: ce a pregătit gigantul coreean?
12-08-2022

Samsung Galaxy Unpacked 2022: ce a pregătit gigantul coreean?

De curând a avut loc mult așteptata prezentare Samsung Galaxy Unpacked 2022. Astfel, în acest an, gigantul coreean a pregătit o nouă generație de smartphone-uri pliabile Galaxy Flip4 și Galaxy Fold4, o nouă versiune de căști și un smartwatch actualizat. Evoluție sau revoluție? Urmează să descoperim împreună. Rămâi aproape!

galaxy flip four

Galaxy Flip4

Vom începe narațiunea noastră cu Samsung Galaxy Flip, asta pentru că actualizările sunt chiar minime. A fost schimbată doar forma fețelor laterale, crăpătura mecanismului de pliere a devenit mai mică și a apărut o nouă nuanță roz. Apropo, noua culoare reprezintă colaborarea brandului cu trupa K-pop BTS. Ca și până acum, smartphone-ul este rezistent la particulele de praf și apă, dar nu și la scufundare. Dacă ne apropiem mai mult de „umplutură”, observăm o schimbare la nivelul procesorului: de la Snapdragon 888, la Snapdragon 8+ Gen 1. Capacitatea acumulatorului Galaxy Flip 4 a sporit la 3700mAh.

Neschimbat a rămas display-ul principal de 6,7 inch. În schimb, ecranul secundar de 1,9 inch a primit o mulțime de jetoane și widget-uri noi. Acum acesta nu este un simplu ecran care doar redă ora și notificările, ci un adevărat punct de control al întregului dispozitiv fără a-l deschide. În special, este extrem de comod să faci selfie-uri cu camera principală. Ah da, sistemul de camere a rămas același. Ca și predecesorul său, noul Galaxy Flip4 deține un sistem principal de cameră dublă de 12MP și o cameră frontală de 10MP. Singura inovație la acest capitol ține de regimul Nightography care îți va permite să faci cele mai uimitoare fotografii și video-uri pe timp de noapte.

Caracteristicile cheie a noului Samsung Galaxy Flip4 sunt:

  • Ecran principal: 6.7”, 2640×1080, AMOLED, 120 Hz;
  • Display secundar: 1.9”, 260×512, AMOLED;
  • Procesor: Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1;
  • Memorie: 8 GB RAM 128/256/512 GB RAM;
  • Baterie: 3700 mAh.
galaxy buds two pro

Galaxy Buds2 Pro

Dacă Galaxy Flip4 2022 a fost doar un restyling a versiunii anterioare, atunci Samsung Galaxy Buds2 Pro – un adevărat pas spre viitor. Principala schimbare o reprezintă noul canal de transmisiune fără fir de 24 biți. De ce este atât de „WOW”? Pentru că este considerat că o asemenea cantitate de informație nu poate fi transmisă prin Bluetooth. Presupune asta că va trebui să conectăm căștile prin Wi-Fi sau Samsung a reușit să obțină o „overclockare” a Bluetooth? Urmează să vedem.

Design-ul noilor căști wireless Galaxy Buds2 Pro a rămas același, însă s-a schimbat „umplutura”. În interior avem un difuzor nou-nouț de 10 mm și un tweeter de 5,3 mm. E cam prea devreme să vorbim despre calitatea sunetului, atât timp cât nu l-am încercat încă, dar ni se promite o reducere avansată a zgomotului și un sunet spațial 360 Audio. Potrivit producătorului, căștile vor putea face față și unui duș. Asta pentru că sunt echipate cu standardul IPX7 de protecție împotriva particulelor de praf și apă.

galaxy watch five pro

Galaxy Watch5 și 5 Pro

Să mergem mai departe! Următoarea oprire – Samsung Galaxy Watch5 și Galaxy Watch 5 Pro! Nu ar trebui să te aștepți la vreo schimbare dramatică a aspectului. Totuși, noua iterație a primit o sticlă din cristal de safir rezistentă la zgârieturi și spargeri. Apropo, versiunea Pro se poate lăuda cu o carcasă din titan care oferă protecție suplimentară.

În ceea ce privește specificațiile, la deja familiarul pedometru, senzor de măsurare a pulsului și saturație a sângelui, a fost adăugat un senzor de monitorizare a temperaturii corpului. Destul de inovativ am spune noi, în special într-o era a pandemiilor. Inovațiile au atins și firmware-ul ceasului. Acum, Galaxy Watch5 2022 rulează pe un nou sistem de operare Wear. Interfața a devenit mult mai ușor și intuitiv de utilizat și a primit o serie de widget-uri noi la îndemână.

galaxy fold four

Galaxy Fold4

Spre final a fost prezentată noua versiune Samsung Galaxy Fold4. Ca și în cazul Galaxy Flip4, noutatea nu a trecut printr-o schimbare radicală de aspect, cu excepția faptului că decalajul dintre jumătățile smartphone-ului a scăzut considerabil. Modificările majore au trecut dincolo și de display, care de această data s-a ales doar cu cea mai recentă versiune de sticlă de protecție Gorilla Glass Victus. Bateria Galaxy Fold 4 a rămas aceeași. În schimb, smartphone-ul a primit un procesor ceva mai puternic – Snapdragon 8+ Gen 1.

La capitolul camere, putem remarca că Samsung Galaxy Fold 4 este echipat cu trei senzori: un obiectiv principal de 50MP, o cameră Ultra-Wide de 12MP și un teleobiectiv de 10MP. Ce ține de camera frontală, aceasta este ascunsă sub afișaj. Evident, ca și în versiunea anterioară Galaxy Fold 3 aceasta captează foarte puțină lumină. Desigur, situația nu este chiar atât de gravă. Camera frontală se descurcă de minune cu apelurile video. În schimb, dacă vrei să faci un selfie, mai bine folosești camera principală.

  • Ecran principal: 7.6”, 2176×1812, AMOLED, 120 Hz;
  • Display secundar: 6.2”, 2316×904, AMOLED, 120 Hz;
  • Procesor Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1;
  • Memorie: 8/12 GB RAM 256/512/1024 GB RAM;
  • Baterie: 4000 mAh.

În principiu, întreaga prezentare s-a concentrat mai mult pe senzații, decât cifre concrete. Astfel, rămâne să ne mulțumim cu o lină evoluție, în schimbul unei revoluții mult așteptate. Cu toate acestea, s-au înregistrat progrese semnificative în unele domenii. Ai rămas impresionat de ce ai văzut? Atunci ce mai stai? Noile dispozitive vor apărea în vânzare în data de 26 august. Grăbește-te și fii primul care atinge și cumpără Galaxy Flip4, Galaxy Buds2 Pro, Galaxy Watch5 și Galaxy Fold4 la Darwin. Pe curând!

Comentarii

Încă nu sunt comentarii :( fii primul, care işi va expune parerea!

Hai să discutăm
Comandă apel