ro ru
photo Top 10 gadget-uri din viitor care îți vor schimba viața în prezent - Part 1
03-05-2022

Top 10 gadget-uri din viitor care îți vor schimba viața în prezent - Part 1

Tot mai multe lucruri din viața noastră devin robotizate. Folosim o mașină de spălat în loc să mergem cu rufele la râu, punem la muncă roboți de bucătărie pentru a bate o cremă de smântână și nu mai strângem praful cu mătura, ci cu un aspirator robot. Crezi că aici se oprește evoluția tehnologică? Nici pe aproape. Iată si motivul pentru care astăzi îți vom face cunoștință cu 10 gadget-uri din viitor care se vor integrate în viața ta chiar acum.

1. Coravin

Povestea apariției acestui gadget este mai puțin comună pentru moldoveni. La noi nu prea rămân sticlele de vin neterminate. Dar uite că domnul care a inventat Coravin a fost forțat să se bucure în singurătate de vin din cauza sarcinii soției sale. Și pentru că de unul singur nu putea termina o sticlă, acesta s-a întrebat cum ar putea bea câte puțin fără să arunce vinul rămas la gunoi. Așa a luat naștere tirbușonul electric Coravin care vine să rezolve vechea problemă de oxidare a vinului după îndepărtarea dopului din sticlă.

Invenția în sine reprezintă un ac gol care pătrunde în dop printr-o capsulă cu gaz inert de argon care împiedică pătrunderea oxigenului în vin. Astfel, după scoaterea acului, orificiile dopului se închid, iar vinul își păstrează toate proprietățile.

2. Husă antigravitație cu nano-ventre

Ce-ar fi dacă ai putea lipi smartphone-ul de oglinda din baie și să privești ultimul episod din Suleyman Magnificul în timp ce îți speli dinții de dimineață? Ahh poveste, nu alta. Dar care poate deveni realitate dacă îți echipezi telefonul cu o husă antigravitaței cu nano-ventre.

Această husă îți permite să fixezi telefonul pe oglinzi, ferestre, ecrane, pereți, gresie, dulapuri sau orice altă suprafață netedă. Datorită design-ului special al panoului din spate, husa ține ușor și ferm smartphone-ul pe loc, iar utilizarea unui material inovator face posibilă rotirea device-ului atât pe orizontală, cât și pe verticală.

3. Roboțelul Ebo

Și animalul tău de companie are nevoie de cineva alături atunci când tu petreci ore în șir la locul de muncă sau cu prietenii prin oraș. Pisoiașul sau cățelușul tău are nevoie de Ebo – un mini ghemotoc cu umplutură electronică. Roboțelul Ebo este gata să facă orice doar pentru a-ți distra animalul de companie: să se rostogolească din loc în loc, să producă zgomot sau să-și aprindă ecranul LED. Stăpânul însă se poate mulțumi cu o înregistrare în regim live a tot ceea ce se întâmplă acasă în lipsa lui.

4. Powertrekk

Powertrekk este cea mai recentă inovație a companiei chinezo-suedeze myFC care îți va permite să încarci bateria dispozitivelor folosind apa. Da, da, apa! Powertrekk este o combinație uimitoare dintre un powerbank și un generator de electricitate super sofisticat. Gadget-ul este format din două părți: o baterie cu o capacitate de 1600 miliamperi și un recipient cu siliciu de sodiu.

5. Ekko HUB

Vrei să știi cum poți transforma o pereche de căști cu fir, într-o pereche de căști wireless? Cu ajutorul Ekko HUB! Inovația reprezintă un set de module WiFi fără fir echipate cu un suport standard de 3,5mm. Tot ce trebuie să faci e să conectezi căștile cu fir la unul dintre cele patru module care este sincronizat cu baza hub. Acesta va transmite sunetul de pe orice sursa, Smart TV, computer sau smartphone, și îți va permite să setezi independent nivelul de volum.

Mai aproape de noile tehnologii cu Darwin

Vrei să fii mereu la curent cu cele mai tari inovații și tehnologii apărute în întreaga lume? Abonează-te la newsletter-ul nostru și fii primul care află totul despre noile invenții în domeniul gadget-urilor. Pe curând!

Top 10 gadgeturi din viitor Part. 2

Comentarii

Încă nu sunt comentarii :( fii primul, care işi va expune parerea!

Hai să discutăm
Comandă apel