ro ru
photo Top 10 gadget-uri din viitor care îți vor schimba viața în prezent - Part 2
03-05-2022

Top 10 gadget-uri din viitor care îți vor schimba viața în prezent - Part 2

Tot mai multe lucruri din viața noastră devin robotizate. Folosim o mașină de spălat în loc să mergem cu rufele la râu, punem la muncă roboți de bucătărie pentru a bate o cremă de smântână și nu mai strângem praful cu mătura, ci cu un aspirator robot. Crezi că aici se oprește evoluția tehnologică? Nici pe aproape. Iată si motivul pentru care astăzi îți vom face cunoștință cu 10 gadget-uri din viitor care se vor integrate în viața ta chiar acum.

6. Antelope

Știai că poți obține un efect dublu după un antrenament în sala de forță doar fiind echipat cu un costum sport inteligent? Ei bine, acum știi. Antelope este acel costum sport inteligent care se impune prin trei componente:

  • o țesătură de compresie super elastică și care lasă pielea să respire;
  • electrozi integrați de 5000 herți pentru stimularea grupurilor musculare;
  • sursă compactă de impulsuri (booster).

În acest fel, Antelope permite utilizarea unui procent mai mare de fibre musculare în procesul de contracție, comparativ cu un antrenament obișnuit.

7. Roboțeii Dash și Bot

Vrei să-l aduci pe micuțul tău mai aproape de viitorul tehnologiilor smart? Cumpără-i un roboțel inteligent! Dash și Bot sunt jucării robot care oferă copiilor posibilitatea de a crea algoritmi de comportament folosind o aplicație mobilă. Astfel, în procesul jocului, copiii dezvoltă abilități care în viitor îi vor putea ajuta să ajungă adevărați specialiști IT, dar și să-și deschidă un spațiu larg pentru imaginație.

8. DeepFaceDrawing

Uite aici și o „jucărie” pe cinste pentru adevărații detectivi – DeepFaceDrawing. Tehnologie concepută pentru a contura portrete foto realiste din schițele de mână realizate de oamenii de rând. Sigur ai văzut programe de genul în filmele cu FBI, dar uite că aici treaba e mult mai serioasă și mult mai complexă. Programul DeepfaceDrawing încearcă să gândească și să modeleze portretul persoanei pentru a obține o versiune cât mai plauzibilă pe baza imaginii originale.

Acesta folosește caricatura realizată de om pentru a defini principalele caracteristici, precum nasul, gura ochii, după care sistemul inteligent înlocuiește aceste elemente cu fragmente reale ale feței folosind o metodă de selecție bazată pe o bază de date extinsă. Astfel, în cele din urmă, programul creează un analog al unui portret foto în care toate elementele sunt în plină armonie.

9. Quadcopter Walkera F210

Ce ar fi dacă în loc de o cursă cu mașini s-ar organiza una cu drone? Quadcopter Walkera F210 cu siguranță ar ocupa un loc de frunte în lista clasamentelor. Asta pentru că această mică mașină zburătoare nu este atât de „neajutorată” precum pare.

Drona este construită din fibră de carbon și plastic special care îi permite să rămâie „nevătămată” chiar și în urma celor mai dure ciocniri. Evident se poate deteriora, dar va trebui să depui ceva efort pentru asta. Mai mult de atât, Walkera F210 este echipată cu motoare cu o putere de invidiat. Acestea reușesc să efectueze până la 2500 rotiri pe minut, ceea ce este un rezultat uimitor pentru asemenea dimensiuni.

10. Seria de drone EVO II

Și dacă tot ne-am oprit la capitolul mașinuțe zburătoare, hai să-ți facem cunoștință și cu seria de drone EVO II, trei la număr. Ei bine, acestea nu se vor lăuda cu o rezistență ca și a modelul descris mai sus, în schimb îți vor atrage atenția prin calitatea imaginilor oferite.

EVO II, modelul de bază, este capabilă să surprindă imagini cu o rezoluție de 48MP și să înregistreze videoclipuri într-o calitate 8K. Dar asta nu este tot. Bateria de 7000mAh oferă aproximativ 40 de minute de zbor, în timp ce 12 senzori au grijă să țină drona departe de factorii externi care pot crea coliziuni. Modelul EVO II Pro, deși filmează în 6K, se impune prin diafragma reglabilă. Între timp însă, EVO II Dual, pe lângă o cameră 8K, are la bază o cameră termică Flir Boson.

Mai aproape de noile tehnologii cu Darwin

Vrei să fii mereu la curent cu cele mai tari inovații și tehnologii apărute în întreaga lume? Abonează-te la newsletter-ul nostru și fii primul care află totul despre noile invenții în domeniul gadget-urilor. Pe curând!

Top 10 gadgeturi din viitor Part. 1

Comentarii

Încă nu sunt comentarii :( fii primul, care işi va expune parerea!

Hai să discutăm
Comandă apel