ro ru
photo Apple WWDC 2023: prezentarea noilor produse și actualizării software-ului
08-06-2023

Apple WWDC 2023: prezentarea noilor produse și actualizării software-ului

Iată că a avut loc evenimentul mult așteptat pentru toți fanii Apple, conferința pentru dezvoltatori WWDC 2023, unde au fost anunțate actualizări ale sistemelor și noi caracteristici de software. Dar de data aceasta, eroul conferinței a fost un anunț hardware! Vă spunem pe scurt ce produse au fost prezentate.

Mult așteptatele Apple Vision Pro - One more thing

Și să începem cu cel mai important - ochelarii de realitate mixtă Apple Vision Pro. Deși mulți au prevăzut posibilitatea acestui anunț, mulți nu au crezut până în ultimul moment că cei de la Cupertino se vor aventura în acest domeniu.

Vision Pro este o combinație între VR și AR. Din punct de vedere al designului, ochelarii VR/AR amintesc de ochelarii de schi, care sunt fixați cu o curea masivă și modulară, permițând ajustarea optimă pentru fiecare utilizator.

Mult așteptatele Apple Vision Pro - One more thing
Mult așteptatele Apple Vision Pro - One more thing

Compania nu a dezvăluit încă lista completă a specificațiilor pentru Apple Vision Pro, dar în cadrul WWDC 2023 au fost menționate următoarele:

  • Imaginea este generată cu ajutorul a 23 de milioane de pixeli.
  • Sunt utilizate două tipuri de procesoare: Apple M2 și noul Apple R1.
  • Lentilele sunt detașabile, permițând utilizarea ochelarilor și de către persoanele care poartă ochelari.
  • Sistemul de identificare Optic ID (o nouă etapă în dezvoltarea sistemului de securitate Apple).
  • Difuzoare cu suport Spatial Audio, care oferă un sunet 3D extraordinar.
  • 12 camere, 5 senzori și 6 microfoane.
  • Încărcare magnetică.
  • Sistem de operare visionOS.
Компания пока не выкатила полный список параметров Apple Vision Pro

Cum se controlează ochelarii Apple Vision Pro?

Ochelarii pot fi controlați prin mișcarea ochilor, gesturi sau comenzi vocale. Pentru controlul fizic al dispozitivului, se poate utiliza rotița Digital Crown, similară celei de pe ceasurile inteligente Apple Watch.

Cum se controlează ochelarii Apple Vision Pro?
Cum se controlează ochelarii Apple Vision Pro?

Noul produs se sincronizează ușor cu dispozitive precum iPad, iPhone și Mac, precum și cu diverse aplicații. Poți deschide browserul cu gesturi, vizualiza toate filele sau pentru a transforma cu ușurință spațiul din cameră într-un desktop.

Conceptul acestui dispozitiv este complet diferit față de alte dispozitive similare. Utilizând dispozitivul Apple Vision Pro, utilizatorul nu rămâne separat de lumea din jur. În plus, panoul frontal rămâne suficient de transparent pentru a-i permite utilizatorului să-și vadă ochii.

Potrivit lui Tim Cook, prezentarea Apple Vision Pro marchează începutul unei noi ere a computerelor spațiale.

Două upgrade-uri pentru profesioniști: Mac Pro și Mac Studio

Următoarea dezvăluire despre care vrem să vorbim este noul
Mac Pro bazat pe cipul Apple Silicon. Astfel, compania a finalizat
tranziția de la Intel la procesoare de producție proprie. Noul produs permite adăugarea de componente noi,
plăci speciale de captură audio sau video.
Noul Mac Studio suportă display de până la 8K, frecvența de actualizare ajunge la impresionanta valoare de 240Hz, iar memoria combinată a crescut până la
192GB.

Ei bine, noile Mac-uri sunt deja disponibile pentru precomandă.

Două upgrade-uri pentru profesioniști: Mac Pro și Mac Studio

Noul MacBook Air 15" cu cipul M2

De data aceasta, informațiile insiderilor s-au dovedit a fi adevărate, iar noutatea prezentată diferă de laptopul MacBook Air 13" de anul trecut doar prin mărimea ecranului, diagonală care a ajuns la 15.3 inch. Celelalte caracteristici au rămas neschimbate.

În ciuda dimensiunilor mărite, inginerii companiei au reușit să păstreze structura fără ventilator. Noul produs cântărește doar 1.5 kg și, conform celor declarate de Apple, MacBook Air 15" este cel mai subțire laptop de 15 inch din lume.

Noul MacBook Air 15″ cu cipul M2

Actualizările iOS 2023

În afară de noile produse hardware, au fost anunțate cele mai noi tehnologii software. Compania Apple a dezvăluit caracteristicile și inovațiile sistemului de operare pentru iPhone iOS 17, iPadOS 17, MacOS Sonoma pentru laptopuri și PC-uri, și Watch OS 10. În prezent, poți avea acces la unele versiuni beta, care conțin multe erori. Prin urmare, nu merită să riști și să le descarci pe dispozitivele tale, mai bine așteaptă lansarea oficială.

Cam asta e tot! Așa cum întotdeauna, te invităm să te abonezi la blogul Darwin - ghidul tău personal în lumea inovațiilor.

Comentarii

Încă nu sunt comentarii :( fii primul, care işi va expune parerea!

Hai să discutăm
Comandă apel