ro ru
photo Consola gaming Asus ROG Ally: deschide o nouă eră a jocurilor
24-05-2023

Consola gaming Asus ROG Ally: deschide o nouă eră a jocurilor

Fanii consolelor de gaming portabile, țineți-vă! Producătorul taiwanez ASUS a anunțat oficial consola portabilă de jocuri Asus ROG Ally - o "ucigașă" pentru Steam Deck de la Valve. Este oare așa precum se spune? Ei bine, hai să vedem.

Asus ROG Ally: specificații hardware

Acest dispozitiv de jocuri are un corp compact, cu două joystick-uri, patru butoane funcționale A/B/X/Y, un D-pad și câteva Triggere și Bumpere. Redarea imaginii este asigurată de un ecran tactil IPS de 7 inch, cu o rezoluție de 1920x1080 pixeli. Frecvența de actualizare a ecranului este de 120Hz, iar luminozitatea maximă a ecranului ajunge la 500 niți. În comparație, Steam Deck are un ecran de 7 inch, cu o rezoluție de 1280x800 px, o luminozitate maximă de 400 niți și o frecvență de actualizare de 60Hz.

Asus ROG Ally: specificații hardware
Asus ROG Ally: specificații hardware

Componentele hardware ale consolei sunt cu adevărat puternice. În funcție de configurație, avem:

Configurația de bază: procesor AMD Ryzen Z1 cu 6 nuclee pe arhitectura Zen 4, cu proces de fabricație de nanometri și procesor grafic AMD RDNA 3 cu 4 nuclee, până la 2,8 Teraflops (disponibilă în al treilea trimestru al acestui an)
Versiunea de top: procesor hibrid AMD Ryzen Z1 Extreme cu 8 nuclee pe arhitectura Zen 4, cu proces de fabricație de nm și procesor grafic AMD RDNA 3 cu 12 nuclee, cu o frecvență de până la 5,1 GHz și până la 8,6 Teraflops.

Alte caracteristici ale Asus ROG Ally

PC-ul portabil este echipat cu un sistem de răcire bun - două ventilatoare cu un nivel de zgomot de 20 dB în comparație cu 37 dB la consola Steam Deck. În timpul utilizării la setările maxime, cea mai mare încălzire a carcasei se observă în partea centrală a dispozitivului. Cu toate acestea, acest lucru nu afectează în niciun fel funcționarea sau confortul în timpul jocului.

Sistemul de răcire oferă suficiente capacități, chiar și în modul turbo activat. Să atragem atenția și alte specificații tehnice ale ROG Ally:

  • Memorie RAM: 16GB;
  • Memorie internă: 256GB sau 512GB;
  • Tehnologie de anulare a zgomotului, certificare Hi-Res și Dolby Atmos;
  • Conectivitate: Wi-Fi 6 E, Bluetooth 5.2, precum și un port USB-C 3.2 Gen 2 cu suport DisplayPort 1.4;
  • Cititor de amprentă Windows Hello integrat cu butonul de pornire;
Alte caracteristici ale Asus ROG Ally

Consola portabilă de jocuri Asus ROG Ally rulează pe sistemul de operare Windows 11 Home și poate rula jocuri nu doar pentru Windows, ci și din Steam. Este suportată emularea a opt platforme.

Asus ROG Ally: fie ca jocul să nu se întrerupă niciodată

Asus ROG Ally: fie ca jocul să nu se întrerupă niciodată

Un aspect unic al noului dispozitiv este că, în timp ce consola este conectată la încărcător, o poți conecta la un televizor și să-ți continui jocul. Astfel, jocul tău nu va fi niciodată întrerupt.

S-ar putea spune că noua consolă de jocuri are doar avantaje, dar nu este lipsit de unele dezavantaje. Punctul slab al dispozitivului este bateria de 40 de wați. Potrivit producătorului, performanța dispozitivului la setările minime va asigura 8 ore de funcționare. Cu toate acestea, în realitate, acest timp este de 2-4 ore, în funcție de setări și Încărcare. Este îmbucurător faptul că compania a dezvoltat un software special, care vă permite să selectați modurile de alimentare și de performanță dorit, să modificați setările și a personaliza consumul de energie al cipului.

Să rezumăm. Brandul Asus din Taiwan s-a preocupat cu adevărat și a lansat nu doar o consolă, ci un adevărat PC portabil pentru jocuri, care satisface pe deplin nevoile gamerilor pasionați. Vrei să te convingi singur? Consola de gaming Asus ROG Ally este în vânzare acum la Darwin. Testeaz-o!

Comentarii

Încă nu sunt comentarii :( fii primul, care işi va expune parerea!

Hai să discutăm
Comandă apel