ro ru
photo Prezentare Apple 2023: MacBook Pro, Mac mini și HomePod
26-01-2023

Prezentare Apple 2023: MacBook Pro, Mac mini și HomePod

Deși ne-am obișnuit cu lansări răsunătoare din partea celor de la Apple, de această dată cei de la Cupertino sau limitat la un comunicat de presă pe pagina lor oficială. Apple a prezentat două versiuni noi MacBook Pro de 14 și 16 inch, proaspătul Mac mini, o nouă versiune pentru boxa inteligentă HomePod, o nouă curelușă Unity pentru Apple Watch și iOS 16.3. Am reușit să-ți captăm atenția? Citește în continuare pentru mai multe detalii.

MacBook Pro - laptop cu „breton” și un plus de putere

Cu ce ne surprinde noua generație de MacBook Pro în versiunea de 14 și 16 inch? Pentru început – cu două cipuri revoluționare M2 Pro și M2 Max. Potrivit Apple, acestea oferă o creștere a performanței cu până la 20% și o grafică cu 30% mai rapidă în comparație cu generația anterioară. Alte îmbunătățiri includ o creștere de 96 GB a memoriei RAM. Amintim că în versiunea anterioară, cantitatea maximă de memorie nu depășea 64 GB. Alte puncte importante ale MacBook Pro 14 și MacBook Pro 2023 16 inch includ un nou port HDMI 2.1, creșterea autonomiei și Wi-Fi 6E.

apple mac book pro 2023 mac book pro

Mac mini: primul Apple mini PC cu cip Pro

Următoarea prezentare – Mac mini actualizat. Noul Mac mini 2023 a renunțat la procesoarele Intel și a trecut la cipuri de producție proprie. Astfel, acum Mac mini rulează pe cipuri M2 și M2 Pro. Mac mini cu cip M2 Pro are patru porturi Thunderbolt 4 și un port HDMI 2.1, în timp ce Mac mini cu cipul M2 are doar porturi Thunderbolt 4. Ca și în cazul noilor laptopuri Apple, nu ar fi cazul să ne așteptăm la schimbări drastice de design.

apple mac book pro 2023 mac book pro m2

M2

apple mac book pro 2023 mac book pro m2 pro

M2 Pro

HomePod: reinventarea clasicii boxe smart

În continuare, boxa smart home – HomePod 2. Boxa seamănă izbitor de mult cu versiunea anterioară HomePod, care a fost scoasă din producție în 2021. Speaker-ul este acoperit la fel cu o plasă, are un panou de control tactil și iluminare din spate. Cu toate acestea, noua versiune pare a fi mai ușoară și mult mai compactă decât originalul. De asemenea, HomePod 2023 acceptă tehnologia Dolby Atmos, are parte de asistentul vocal Siri și funcția Matter pentru interacțiunea cu HomeKit și alte dispozitive Apple.

apple mac book pro 2023 home pod

Cât despre specificații, responsabil de sunet se face un difuzor de 4 inch cu woofer, cinci tweetere și patru microfoane. Pentru ca toate aceste componente să facă o bună treabă împreună, boxa este echipată cu cipuri S7 și U1. De asemenea, merită remarcat faptul că boxa este capabilă să măsoare temperatura și umiditate din încăpere. Un detaliu nesemnificativ, dar plăcut.

Unity Band: noua curelușă pentru Apple Watch

Printr-o serie de noi dispozitive, Apple a lansat și o gamă nouă de curelușe în culorile drapelului Pan-African și cuvântul Unity brodat peste. Această serie reprezintă un simbol al unirii și sprijinului oferit diasporei africane și este regăsită pe următoarele modele de ceasuri:

  • Apple Watch 4
  • Apple Watch 5
  • Apple Watch 6
  • Apple Watch 7
  • Apple Watch 8
apple mac book pro 2023 unity band

iOS 16.3 – listă impresionantă de îmbunătățiri

Ultimul, dar nu și cel din urmă – noul sistem de operare Apple iOS 16.3 pentru iPhone. Printre noile caracteristici care merită remarcate sunt: suport pentru noul HomePod, Advanced Data Protection, criptare îmbunătățită pentru iCloud și remediere rapidă a erorilor. Totuși, cea mai importantă caracteristică a actualizărilor a devenit posibilitatea utilizării unei chei fizice pentru autentificarea în doi pași Apple ID. De asemenea, merită remarcat noul wallpaper tematic Unity lansat în același timp ca și curelușele Apple Watch și disponibil doar ep iOS 16.

Aștepți să pui mâna pe noile produse de la Apple? Stai cu ochii pe newsletter-ul Darwin. Vei primi notificări odată ce noile MacBook Pro, Mac mini și HomePod vor apărea în vânzare în gadget store-ul nostru. Mai mult de atât, aici ești la curent cu cele mai proaspete noutăți din universul tehnologiilor smart!

Comentarii

Încă nu sunt comentarii :( fii primul, care işi va expune parerea!

Hai să discutăm
Comandă apel