






Cum alegi umidificatorul potrivit locuinței tale
-preview-webp.webp)
Știai că atmosfera din casă are efect direct asupra bunăstării tuturor membrilor? Iar aici ne referim la calitatea aerului, nivelul de umiditate, temperatură. Fără îndoială, fiecare familie își dorește un mediu ambiant plăcut în locuința sa. În acest scop, ne poate fi de folos un umidificator de aer – dispozitiv de climatizare care are grijă să păstreze nivelul optim de umiditate în aer, ca să ne simțim mereu plini de energie, entuziasm și cu dispoziție bună.
Hai să-ți povestim mai detaliat la ce se pricepe acest aparat de climatizare, dar și să-ți răspundem la cele mai frecvente întrebări, când vine vorba de alegerea unui umidificator.
Ce este un umidificator de aer?
Simplu, umidificatorul de aer este un aparat special, care emite vapori de apă. Scopul principal al acestuia este de a face aerul din încăpere suficient de umed, prevenind astfel alergiile, dificultățile de respirație și senzația de piele uscată. Ușor de utilizat, acesta poate deveni un device foarte util în orice casă, potrivit pentru orice buzunar. Umidificatoarele nu reprezintă niciun pericol pentru sănătate sau locuință, aducându-ne doar beneficii.
Este necesar să ai în casă un umidificator?
Fără îndoială, DA! Avem și o explicație logică.
Există doi factori esențiali ce duc la uscarea aerul din cameră: aparatul de aer condiționat și caloriferele, pe timpul perioadei reci.
Dacă încă nu te-am convins, iată câteva informații MUST KNOW despre beneficiile unui umidificator profesional în casă.
-1728393098.png)
Cum alegi umidificatorul potrivit pentru locuința ta?
Primul detaliu important este să alegi umidificatorul de aer în funcție de suprafața camerei în care urmează să-l folosești. Dar nu înainte de a cunoaște ce tipuri de umidificatoare există pe piață:
- Umidificatoare cu aer rece. Funcționează pe baza a două tehnologii: pulverizare și ventilare. Pot fi folosite cu succes în orice anotimp, atât vara, cât și iarna. Unicul dezavantaj: apa din recipient nu fierbe, astfel nu sunt distruse toate bacteriile.
- Umidificatoare cu aer cald. Are același principiu de lucru, doar că pulverizează aer cald. Aburii emanați sunt complet sterilizați, datorită fierberii apei. Minusul este că de regulă acest tip de umidificatoare încălzesc temperatura cu până la 2 grade.
- Umidificatoare cu ionizare. Lucrează după același principiu, dar este dotat suplimentar și cu un filtru de ionizare. Acesta are rolul de a elimina din aer particulele de praf. Un alt avantaj este că reface echilibrul de ioni din aer.
- Umidificatoare cu ultrasunete. Cea mai costisitoare variantă, dar și cea mai eficientă. Cu ajutorul unor vibrații create de ultrasunete, în aer sunt împrăștiate particule mici de apă. Poate funcționa atât cu apă caldă, cât și rece, fără a produce zgomot sau încălzi încăperea.
-1728393099.png)
Pentru o încăpere mică (15-20 m²)
Prima recomandare este umidificatorul Remax Aroma Lamp cu design deosebit și lumini RGB, pentru o atmosferă prielnică și relaxantă. Din „talentele” sale, putem enumera:
- suprafața de acțiune de până la 15 m²;
- timp de lucru: până la 6h în regim continuu;
- poate fi integrat perfect în orice încăpere;
Pentru o încăpere medie (20-30 m²)
Într-un living încăpător, dormitor sau sufragerie se va integra perfect umidificatorul Kbaybo. Acesta se poate lăuda cu o serie de specificații destoinice:
- zona de acțiune de până la 30 m²;
- design deosebit și 7 culori LED, ceea ce il face atractiv pentru orice încăpere, inclusiv camera celor mici;
- nivel de zgomot redus (35dB);
- funcția Remote Control.
Pentru o încăpere mare (30-50 m²)
Vrei un umidificator de aer dotat cu ultimele tehnologii? Atunci recomandăm modelul Philips Series 100. Acesta va face față chiar și încăperilor de până la 50 m², iar designul minimalist permite să-l integrăm eficient în orice tip de interior. Din specificații tehnice, putem menționa:
- rezervor cu capacitatea de până la 2l;
- nivel de zgomot (34dB);
- viteză maximă de pulverizare: 220ml/h.
TOP 5 uleiuri esenţiale, cu rol benefic pentru respiraţie
Pe lângă nivelul optim de umiditate, un umidificator poate avea grijă ca în casa să dăinuie mereu un miros plăcut. Cum? Simplu! Adaugă câteva picături de ulei esențial și bucură-te de aroma și beneficiile acestuia. Iată câteva recomandări de uleiuri benefice pentru starea ta de bine: eucalipt, mentă, scorţişoară, cimbru, lămâie
Pe lângă aroma naturală, acestea pot aduce beneficii și sistemul respirator, luptându-se cu patologii precum: nasul înfundat, respiraţie îngreunată sau starea de „moleşeală” – simptome ale virozelor respiratorii, frecvente pe timp de iarnă și primăvară.
În concluzie, prezența unui umidificator de aer în casă, la sigur, se va face simțită. Echipa cu un astfel de aparat vei arăta mai bine, te vei odihni mai eficient, devenind mai productiv și mai sănătos cu fiecare zi. La Darwin poți să-ți iei orice model de umidificator, la preț avantajos, ca să te bucuri de o atmosferă mereu prielnică în casă. Alegerea îți aparține!
-1728393099.png)
FAQ
Toate articolele


1
- 2
- 3
- ...
- 10
- Mai departe
newsletter cool