ro ru
photo Cum să alegi o cameră de supraveghere video?

Cum să alegi o cameră de supraveghere video?

Vrei să te simți în siguranță și să îți protejezi familia de diverse incidente neplăcute. Tot de ce ai nevoie este un sistem de supraveghere video bine pus la punct, care va fi capabil să urmărească fiecare mișcare necoordonată.

Alegerea devine însă destul de anevoioasă atunci când ajungi să parcurgi întreaga varietate de produse la acest capitol. Dacă te întrebi care dintre camerele de supraveghere video este mai bună, cele de la IMOU, Xiaomi sau IMILAB, și la ce parametri ar trebui să atragi atenția atunci când intenționezi să îți faci achiziția, atunci – citește în continuare!

Tipuri de camere de supraveghere video

Funcția primară a camerei de supraveghere video este cea de a oferi o imagine de ansamblu necesară unui perimetru, însă modul în care o va face depinde de modelul ales. Astfel, putem distinge câteva categorii de camere de supraveghere video pentru casă:

 • digitale și analogice;
 • prin cablu și fără fir;
 • ascunse sau vizibile.
cctv

O principală diferență dintre camere este formatul de filmare,
astfel conform acestui criteriu putem deosebi:

Camere de supraveghere video analogice

Camerele analogice funcționează cu semnale NTSC și au capacitatea de a fi conectate direct la un monitor de urmărire a acțiunii. Videoclipurile unităților analogice nu pot fi înregistrate, acest lucru presupune procurarea unui set suplimentar de echipamente pentru stocarea datelor. De asemenea, au o limită de rezoluției de doar 720x576p.

Camere de supraveghere video digitale

Camerele de supraveghere IP decodifică datele primite de la matrice într-un semnal digital și folosind rețele WiFi, 3G sau 4G transmit imaginea către un server cloud, computer sau video recorder. Datorită acestui fapt, poți urmări ceea ce se întâmplă, oriunde ai fi, chiar și de pe un telefon mobil. Camerele digitale îți oferă o rezoluție de 1920x1080p – FullHD, care îți vor putea reda cele mai mici aspecte ale obiectelor sau persoanelor apărute în cadru.

Transmiterea datelor colectate de camerele de luat vedere pot fi transmise către un cloud server atât prin cablu, cât și wireless, iar fiecare dintre varianta alesă are propriile avantaje și puncte slabe.


cable cctv

Camere de supraveghere prin cablu

Acest model de transmitere a datelor poate fi numit cu siguranță unul dintre cele mai sigure, deși presupune o instalare mai anevoioasă și mai îndelungată. Modul asigură protecția datelor, fără încălcarea securității din exterior.

wi fi cctv

Camere de supraveghere WiFi

Camerele de supraveghere fără fir nu au nevoie de instalații suplimentare, însă presupun câteva riscuri. Lipsa firelor este adesea însoțită de imperfecțiuni tehnice în sistem, acestea pot opri înregistrarea atunci când se pierde semnalul de internet sau are loc o pană de curent electric. Recuperarea datelor va necesita repornirea programului. De asemenea, acestea pot fi mai ușor sparse de răufăcători.

Alege camere Wifi
bluetooth cctv

Camere de supraveghere mixte

Această categorie include camere cu tipuri de conexiuni multiple, cum ar fi: Bluetooth/Wi-Fi, Wi-Fi/Ethernet, wireless + fir. Aceste modele combină avantajele și dezavantajele fiecărui model.

Alege camere Wi-Fi + fir
mixed types cctv cameras

Camere de supraveghere cu Bluetooth

Un alt tip de camere de supraveghere fără fir. Ca și în cazul unităților Wi-Fi, camerele Bluetooth sunt simplu de conectat, dar nu sunt la fel de sigure și au o rază mai mică de conexiune. Sunt potrivite pentru sedii mici sau dormitorul unui copil.


În dependență de mărimea și modul
în care vor fi amplasate, putem deosebi:

Camere ascunse

Modele ascunse sunt de obicei mult mai mici și pot fi ușor încadrate în interiorul jucăriilor sau a altor obiecte decorative dintr-un apartament. Acestea însă pot întâmpina probleme legate de semnal sau rezoluția redusă.

Camere vizibile

Camerele vizibile pot avea un mecanism rotativ, care permite modificarea unghiului de vizualizare și reducerea așa numitelor „zone oarbe”.

Specificații și caracteristici
suplimentare

Camerele de supraveghere video reprezintă o telecomandă asupra controlului securității oricărei încăperi. Fie că îți dorești să urmărești activitatea și somnul copilului pe timp de noapte, sau să fii sigur de siguranța apartamentului în lipsa ta, există câțiva parametri importanți ai sistemului care trebuie luați în considerare înainte de achiziționarea acestuia.

 • • Corpus

  Camerele confecționate din plastic sunt mai sensibile la temperaturile scăzute. Dacă sunt instalate afară, iarna, acestea se pot ușor sparge de la frig. Camere de supraveghere exterioare sunt cele metalice, deoarece au o rezistență sporită și o funcție de auto-încălzire.

 • • Design-ul.

  Forma și dimensiunea unității variază de la un producător la altul. Putem întâlni modele în formă de cupolă, incorporabile, modulare și versiuni mini.

 • • Regim de noapte

  Dacă este vital pentru tine să vezi ce se întâmplă în jur pe timp de noapte, atunci ai nevoie de o cameră cu regim nocturn. Desigur, vei avea de plătit în plus, însă nici un rău-făcător nu va putea trece neobservat, chiar și în beznă!

 • • Formatul de filmare

  Camerele pot înregistra imaginea atât într-un format alb-negru, cât și unul color.

 • • Rata cadrelor

  Cu cât numărul cadrelor pe secundă este mai mare, cu atât video-ul primit la final și salvat pe server va fi calitativ, iar imaginea va fi mai clară. O opțiune perfectă pentru casa ta ar fi o cameră cu 10-15 fps.

 • • Unghiul de luat vederi.

  Ai la dispoziție o cameră mai ieftină cu un unghi de 45 de grade care îți oferă o imagine statică, dar clară, cu mai multe zone oarbe și un model mai scump de 90 de grade care îți oferă o imagine largă a întregii încăperi, cu o calitate mai redusă a imaginii, dar cu posibilitatea schimbării direcției de filmare de la distanță.

 • • Sensibilitatea la lumină

  Atunci când alegi o cameră video fii atenți și la locul în care te gândești să o montezi și la capacitatea de lumină din acea încăpere. Dacă este o cameră întunecată, îți recomandăm să îți îndrepți privirea asupra unei unități cu lumină de fundal și o valoare maximă pentru sensibilitatea la aceasta. Dacă nivelul de iluminare se va schimba constant alege un model care își reglează automat nivelul de luminozitate a obiectivului.

Simte-te în siguranță alături de Darwin

Camerele de supraveghere video nu înlătură posibilitatea unor accidente neplăcute, dar sporesc gradul sentimentului de liniște și încredere. Simte-te sigur alături de Darwin și procură sistemul de supraveghere video potrivit pentru tine și familia ta la noi. Aici găsești camere de supraveghere de la branduri de top, precum: IMOU, Xiaomi, Tellur, Nokia, GoClever, AISEE, Baby Monitor etc. Lasă un mesaj sau comentariu pe pagina darwin.md în caz că ți-au mai rămas întrebări. Suntem aici pentru a îți oferi o mână de ajutor.

Hai să discutăm
Comandă apel