ro ru
photo Cum alegi un scooter electric?

Cum alegi un scooter electric?

Încălzirea globală, poluarea mediului, defrișarea masivă a pădurilor și mulți alți factori externi au influențat omenirea, de-a lungul timpului, să-și revizuiască modul în care consumă și tratează tot ceea ce oferă natura. Prin urmare, în prezent, putem observa o favorizare a alternativelor ECO care se răspândește din ce în ce mai mult printre consumatori. Pentru că și nouă ne pasă, suntem aici să te convingem că ai nevoie de un scooter electric!

Știai că acesta este unul dintre cele mai ieftine mijloace de transport în zilele noastre? Mai mult de atât, este practic silențios, nu ocupă mult spațiu, iar costul energiei electrice pe care o consumă nu se compară cu prețurile instabile la carburanți. Scooterul electric este absolut ecologic, iar cei care îl folosesc oferă un „moment de respiro” stratului de ozon al pământului, fără măcar să-și dea seama de asta. Dacă ai decis să faci și tu parte din armata responsabilă a omenirii, stai aproape și află cum alegi corect un scuter electric!

Cum alegi corect un scooter electric pe baza caracteristicilor?

Atunci când intenționezi să cumperi un scuter cu motor electric este necesar să iei în considerație o serie de aspecte, parametri și caracteristici de care depind buna funcționare a viitorului tău autoturism.

Motor

Un scuter electric în Moldova este o baghetă magică, care te poate scăpa de ambuteiajele fără sfârșit de pe străzile marelor orașe, iar primul aspect spre care ar trebui să-ți îndrepți privirea este motorul! Astfel, în mare parte, vei distinge pe piață trei segmente de scootere:

350-800W – Aceste modele sunt concepute pentru parcurgerea distanțelor scurte cu o viteză care nu depășește 35km/h. Publicul țintă al acestei categorii sunt bătrâneii. Înălțimea medie a vehiculului și puterea redusă a motorului permit acestora să se deplaseze comod și sigur până la cumpărături sau pentru a-și vedea nepoții.

1000-2000W – Accelerează rapid și pot atinge o viteză maximă de 50km/h. Un scuter electric 1000W poate parcurge distanțe medii sau chiar mari, pe porțiuni de drumuri asfaltate. Bateria unui astfel de motor oferă o autonomie de la 6 până la 8 ore.

3000-5000W – Obții o viteză uimitoare de 70km/h și posibilitatea de a avea în spatele tău un pasager. Dealurile nu mai sunt un impediment, iar manevrarea unui astfel de scuter electric nou, printre mașini, este mult mai ușoară.

Pe lângă parametrii de putere și viteză, motorul dispune și de o capacitate care calculează distanța pe care o poate traversa vehiculul fără a fi reîncărcat. Această caracterstică este influențată, de asemenea, și de sarcina, greutatea, dar și capacitatea bateriei regăsită în unitate.

Baterie

Orice vehicul electric, fie că vorbim despre un scooter, trotinetă sau bicicletă, funcționează cu o baterie, performanța căreia influențează în mod direct autonomia transportului. Majoritatea unităților în prezent sunt prevăzute fie cu o baterie de tip Li-Ion (litiu-ion), fie una SLA (acid plumb). Un scuter electric cu autonomie mare are la bază, în cele mai multe cazuri, o baterie Li-Ion, aceasta oferind rezistență la temperaturi extreme și peste 500 de cicluri de reîncărcare, toate însă la un preț mult mai mare în comparație cu o baterie SLA.

battery

Un acumulator bun poate sta la dispoziția ta între 50 și 100km în dependență de capacitatea acestuia. Totuși ar fi bine să reții că aceste valori pot fi ușor influențate de următorii factori:

 • viteza;
 • sarcina (greutatea șoferului și a bagajului său);
 • modul în care este condus scuterul;
 • calitatea drumului parcurs.

În cele din urmă, conducând cu o viteză mai mare de 50km/h crește sarcina pe motorul electric care la rândul său reduce din autonomia bateriei. Sfatul nostru este să conduci un scuter electric cu 25km/h sau maxim 50km/h, astfel te vei simți în siguranță, iar acumulatorul va servi o perioadă mai îndelungată.

Tipul de frâne

De obicei, pe o astfel de unitate electrică sunt instalate două tipuri de frâne: disc sau tambur. Frânele cu disc sunt folosite în special pe scuterele grele și puternice, remarcându-se printr-o frânare lină. Cele cu tambur, având un design standard, sunt regăsite pe majoritatea scuterelor urbane cu un potențial redus de putere.

brakes disc
moto brakes

Diametrul roților

Ei bine, vei avea de a face cu drumurile din Moldova, drumuri departe de a fi numite ideale, astfel principiul după care trebuie să te conduci este: „Roțile trebuie să fie mari, anvelopele groase, iar suspensia moale!”. Roțile mari cu un diametru de 10-16 inci și suspensia moale te vor ajuta să depășești și să simți mai puțin adâncitura gropilor din asfalt, iar anvelopele groase vor proteja janta roții împotriva deteriorărilor

wheel diameter

Sarcina

Deși la prima vedere poate părea un aspect mai puțin important, greutatea și sarcina unui scuter afectează în mod direct puterea, stabilitatea și ușurința de manevrare. Pentru confortul tău, îți recomandăm să achiziționezi un vehicul care să corespundă greutății tale și bagajului pe care apuci să-l i-ai cu tine. Sarcina maximă pe care o poate transporta un scooter electric este de 300kg.

300 kg

Reguli de exploatare a unui scooter electric pentru adulți:

 • Deține un permis de conducere de tip A.
 • Asigură-te că porți cască pe șosea.
 • Respectă regulile de circulație.
 • Nu folosi scuterul electric pe timp de ploaie.
 • Nu depăși capacitatea de încărcare admisibilă.
 • Nu urca pasageri dacă scuterul este destinat doar pentru o singură persoană.
 • Verifică constant sistemul de frânare, motorul și funcționarea intactă a bateriei.
 • Evită denivelările și gropile dacă nu dispui de un scuter electric off-road.

Cumpără un scuter electric la Darwin!

Magazinul online DARWIN.MD are un scuter electric de vânzare special pentru tine! Consultanții noștri specializați vor avea grijă să aleagă un model potrivit în conformitate cu necesitățile și preferințele tale. Doar ai puțină încredere! Nu uita la final să înregistrezi comanda, iar noi vom avea grijă să ți-o livrăm în timp util, în orice colț al țării! Mulțumim pentru cumpărături!

FAQ

Evident! Pentru a conduce un scooter electric ai nevoie de un permis de conducere de tip A.

Pentru că îți pasă de natură și nu ai chef să dai bani în plus pe combustibil.

Odată ce faci rost de un permis de conducere de tip A! Prin urmare, poți conduce un scuter electric începând cu vârsta de 16 ani.

Vrei să-ți cumperi un nou mijloc de transport? DARWIN.MD are un scuter electric de vânzare la preț atrăgător special pentru tine! Vino să profiți de cashback, reduceri și livrare gratuită în gadget store-ul DARWIN!

Hai să discutăm
Comandă apel