ro ru
photo Media Playere: Cum transformi vechiul televizor într-un Smart TV?

Media Playere: Cum transformi vechiul televizor într-un Smart TV?

Ești tentat de a avea un Smart TV, dar ești prea atașat de vechiul și bunul tău prieten televizor. Poate ești limitat în buget sau modelul actual se potrivește de minune interiorului tău. Pot exista o mulțime de motive, dar o singură soluție: să-ți cumperi un media player. E destul doar să-l conectezi la televizor, să umbli puțin prin setări și voila! TV-ul tău a devenit considerabil mai „inteligent”!

Dar evident apare întrebarea: oare care din aceste HD media playere e cea mai bună alegere? Ei bine, asta vom încerca să aflăm astăzi! Pentru a face puțin mai simple lucrurile am ales modele dintr-un segment de buget mediu. Prin urmare, uităm de media playerele premium Apple, Xiaomi sau Panasonic și ne concentrăm pe dispozitivele pentru un buzunar restrâns.

Xiaomi Mi TV Stick FHD

xiaomi mi tv stick fhd

Surprinzător, dar vom începe cu un media player accesibil, funcțional și compact de la Xiaomi. Da, chiar există. Xiaomi se poate lăuda atât cu opțiuni scumpe, cât și pentru un buget mediu. Deci, avem o telecomandă și un stick în interiorul căruia se află un chipset Amlogic S805Y cu 1GB RAM și 8GB memorie internă. Toate acestea lucrează în unison cu Android TV 9 care îți oferă acces la mii de aplicații, playere și jocuri din Play Market. Pentru orice eventualitate, Xiaomi stick vine cu o serie de aplicații standard, precum Netflix, Youtube și film search. Telecomanda, la rândul ei, este echipată cu un control vocal. Pentru cei care își doresc un dispozitiv cu o rezoluție ceva mai bună, își pot îndrepta privirea către model Xiaomi Mi TV Stick 4K.

realme tv stick 4k

Realme TV Stick 4K

Un alt media player de tip stick cu telecomandă este cel de la Realme. Device-ul este alimentat de chipset-ul Amlogic S905Y4 cu 2GB RAM și 8GB ROM. Sistemul de operare este Google TV 11, care de fapt este același Android TV doar că într-un „ambalaj” diferit. În general, putem spune că funcționalitatea media player-ului Realme TV Stick 4K este practic asemănătoare cu cea de pe Xiaomi Mi TV Stick 4K. Chiar și setul de aplicații preinstalate este aproape identic.

google chromecast tv

Google Chromecast cu Google TV

Următorul în rând este nou-nouțul Google Chromecast. Dispozitivul este poziționat ca o opțiune bugetară, dar acceptă o rezoluție maximă 4K de până la 60 cadre pe secundă. Această mini cutie are la bază Amlogic S905D3G cu 2GB RAM și 8GB memorie încorporată sub controlul Google TV. Software-ul aici este fundamental diferit de concurenți. Cu toate acestea, la capitolul hardware și optimizare, noul Chromecast este cu un picior înaintea altor playere 4K.

blaupunkt a stream stick

Blaupunkt A-Stream Stick

Un alt media player 4K, de data asta de la o companie germană, este Blaupunkt. Dispozitivul funcționează cu un chipset Amlogic S905Y2 cu 2GB RAM. Ce ține de stocarea internă, modelul se impune printr-un spațiu mai voluminos de tocmai 16GB. În rest, totul este destul de standard – de la programe, la design-ul telecomenzii. Apropo, dispozitivul rulează pe Android TV 9.

goclever nano droid x1

GOClever NanoDroidX1

Și încheiem lista noastră de media playere bugetare cu GOClever NanoDroidX1. Modelul este alimentat de un chipset ARM Cortex A8 cu 4G RAM și 512GB pentru stocare internă. Sistemul de operare este Android 4. Trebuie menționat că player-ul nu vine la pachet cu o telecomandă. Prin urmare, pentru a-l controla vei avea nevoie de o tastatură sau un mouse la cele două porturi microUSB. Desigur, pentru un model atât de ieftin nu putem vorbi despre o funcționalitate la cel mai înalt nivel. Dar în cazul în care vrei un simplu upgrade al vechiului televizor, modelul de față ar prinde bine pentru un preț minim.

goclever

Actualizează-ți televizorul cu un media player la Darwin

Transformă-ți vechiul televizor într-un Smart TV modern! Vino la Darwin și alege un media player HD la cele mai tari prețuri. La noi găsești modele premium de ultimă generație și pentru un buget redus. Cumpără media player-ul tău la Darwin și ai parte de cashback garantat și livrare gratuită oriunde în Moldova!

Hai să discutăm
Comandă apel