ro ru
photo Cum alegi un telefon dual SIM?

Cum alegi un telefon dual SIM?

Astăzi, e indispensabil să ai un smartphone descurcăreț în toate. Mai ales dacă ai un job care îți cere să fii mereu conectat, pentru apeluri, mesaje sau navigare pe Internet. Ce să alegi: Dual SIM sau Single SIM? Aici părerile sunt împărțite. Totuși, varianta de a rămâne conectat pe două SIM-uri și să porți un singur telefon în buzunar – este o soluţie extrem de comodă și practică, care te scapă de veșnica problemă: să-ți cauți mereu al doilea telefon în geanta prea plină sau buzunare.

Smartphone-urile cu sloturi pentru două cartele SIM, de la doi operatori diferiți, deja de mult timp nu mai sunt o noutate. Totuși, despre telefoanele Dual SIM părerile nu mereu au fost cele mai bune. Inițial acestea erau private sceptic, din cauza calității dubioase, dar și brandurilor chineze care au fost pionieri pe piață în această nișă.

Ulterior au început să apară telefoane Dual SIM Samsung, Huawei, HTC – branduri consacrate, care au reușit să schimbe conceptul mai puțin favorabil al telefoanelor cu două cartele. Treptat, piața Dual Sim a prins avânt, devenind o nișă tot mai populară printre utilizatori.

În țara noastră, oferta de smartphone-uri Dual SIM pe bază de Android e foarte variată, atât din segmentele de buget și middle, cât și din cele de top, pentru toate buzunarele şi pentru toate gusturile. Mai nou, încep să apară telefoane Triple SIM şi chiar Quad-SIM. Deci, ai de unde alege! Dar înainte de toate, hai să vedem ce avantaje îți aduce un telefon cu două sloturi SIM.

De ce să-ți iei un telefon Dual SIM hybrid?

Dacă majoritatea posesorilor de smartphone Dual SIM Xiaomi, Samsung, Huawei sau oricare alt brand cunoscut, aleg această configurare, pentru a-și separa contactele personale, de cele de afaceri, în acelaşi telefon. Alţii trecut la astfel de smartphone-uri doar pentru a fi conectaţi la două reţele și doi operatori diferiți. Simplu, comod și rapid!

În dependenţă de tipul tehnologiei utilizate, cele două SIM-uri pot fi active simultan sau pe rând, iar conexiune 3G/4G este disponibilă pentru amândouă. Telefonul îți oferă posibilitatea să alegi de pe care SIM să suni sau să expediezi un mesaj, dar și de pe care să te conectezi la Internet.

Această tehnologie poate fi utilă în unele situații, chiar și pentru cei care se folosesc de o singură cartelă. De exemplu, în timpul unei călătorii peste hotare, poţi să-ți iei o cartela SIM de la un operator local, ca să-ți minimizezi cheltuielile pentru apelurile în Roaming. Cu cei de acasă vei putea să ții legătura de pe cartela principală, iar apelurile naționale, din țara în care te afli, le poți efectua de pe al doilea SIM. Un moment de care ar trebui să ţii cont atunci când procuri o cartelă este să verifici din timp ce tip de SIM acceptă telefonul tău: mini-, micro- sau nano-SIM. Mai nou, a apărut și tehnologia eSIM, care îți permite să folosești și un iPhone în regim Dual SIM.

dual sim cart

Tipuri de telefoane Dual SIM

dual sim cart
Dual SIM Dual Active

O tehnologie mai nouă, care permite efectuarea și recepţionarea apelurilor telefonice şi mesajelor de pe ambele cartele SIM. Cele două SIM sunt permanent active, iar atunci când efectuezi un apel de pe una din ele, cealaltă va rămâne în continuare funcţională pentru conexiuni de date, apeluri sau mesaje. De exemplu, dacă porţi o convorbire telefonică de pe primul SIM și ești apelat pe ce de-al doilea, vei fi înştiiţat despre acest lucru printr-o notificare.
Conexiunea Dual Active este posibilă prin integrarea a două modemuri de comunicaţie pentru fiecare cartelă, dar și propria antenă radio. Acest lucru duce la un consum de energie mult mai mare, dar și implică costuri mai ridicate. Acesta este motivul pentru care variant Dual Active este utilizată primordial pe smartphone-urile high-end.

Dual SIM Single Standby (Passive)

Prima versiune a tehnologiei Dual SIM, utilizată astăzi doar pentru unele telefoane clasice. Deşi dispune de două sloturi, un telefon Dual SIM Passive nu are capacitatea de a seta două cartele concomitent. Doar una dintre ele poate fi activă. Schimbul între cartele se face manual, folosind un buton dedicat. Da, o modalitate destul de învechită şi chiar incomodă. Anume din acest motiv nu s-a soldat cu succes, fiind utilizată doar pe telefoanele ieftine.

Dual SIM Dual Standby

Combinație dintre cele două tehnologii: Single Standby şi Dual Active, ce permite menținerea ambelor cartele SIM active simultan, cu ajutorul unui singur transmiţător radio. Aici principiu de funcționare e puțin diferit: ambele cartele sunt active doar într-o singură reţea. Iar în timpul apelurilor telefonice, cartela SIM neutilizată este temporar blocată.
Adică, dacă vorbești de pe una din cele două cartele, nu poţi fi apelat pe cealaltă. Iar persoana care te-a apelat primește automat un mesaj de înștiințare. Însă există o soluţie și pentru această problemă – instalarea aplicaţiei „Call Forwarding”, care poate redirecţiona apelurile de pe un număr pe celălalt şi viceversa, paralel cu activarea serviciului „Apel în Așteptare” pe ambele SIM-uri. Asta ar înseamna că atunci când vei fi contactat pe numărul inactiv, software-ul va redirecţiona apelul pe numărul care este activ.

Totuși, cea mai bună și comodă variantă rămân a fi telefoanele Dual SIM cu tehnologia Dual Active, ce permit funcționarea simultană a SIM-urilor, datorită celor două antene radio. Însă, până la urmă, alegerea finală ţine de bugetul şi priorităţile individuale.

La Darwin ai cel mai variat sortiment de smartphone-uri, din toate categoriile de preț, inclusiv modele Dual SIM. Consultanții noștri sunt mereu dornici să te ajute cu sfaturi și recomandări, ca să iei o decizie corectă și responsabilă. Îți oferim cel mai bun raport preț-calitate, sortiment variat de telefoane smart, de la branduri populare, consultanță online gratuită, livrare în toată țara.

sim cart

FAQ

Un telefon Dual SIM reprezintă un device dotat cu două sloturi pentru cartele SIM, capabil să le utilizeze pe rând sau în același timp. Modelele moderne pot folosi ambele SIM-uri simultan, iar în caz de convorbiri, apelul pe a doua cartelă este pus automat în așteptare.
Suportă Dual SIM telefoanele dotate cu două sloturi pentru cartelă și una sau două antene radio, ce fac posibilă conexiunea. Astăzi, avem pe piață atât smartphone-uri Dual SIM, cât și telefoane clasice cu două cartele, din toate categoriile de preț.
La fel ca și telefoanele Dual SIM standard, cele hybrid Dual SIM sunt dotate cu două sloturi. Unica diferență este că unul din cele două module poate fi folosit atât pentru cartela SIM, cât și pentru cardul microSD.
În prezent, majoritatea smartphone-urilor pe Android sunt dotate cu tehnologia Dual SIM. Acest lucru este specificat în descrierea tehnică a produsului.
Hai să discutăm
Comandă apel