ro ru
photo Am nevoie de un nou prieten de lectură. Cum aleg o carte electronică?

Am nevoie de un nou prieten de lectură. Cum aleg o carte electronică?

Era tehnologie nu încearcă să fure din farmecul lecturii, ba din contra, să o facă mai accesibilă pentru fiecare dintre noi. Aceasta îți oferă posibilitatea să te bucuri de magia cuvântului și să porți cu tine mai multe decât o carte, două sau chiar patru, ci zeci, sute de cărți într-un singur device. Un univers al lecturii, fără margini, în buzunarul tău. Nu încercăm să te convingem să renunți la filele clasice, noi îți oferim doar o alternativă compactă, accesibilă și multifuncțională – o carte electronică.

Ce este un ebook?

De ce aș alege o carte electronică?

Știu ce urmează să spui: „De ce nu pot citi de pe smartphone sau tabletă?”. Știi dacă puteai face asta ore în șir fără nici un efect asupra sănătății tale, nu cred că se găsea cineva să mai inventeze și această carte electronică. Ai prins firul! Ideea este că în centrul tuturor afișajelor LCD se află o matrice de cristale lichide, ecranul strălucește din interior și este actualizat constant, iar lumina emisă de aceste dispozitive bate direct în ochii utilizatorului, ceea ce creează un efect de disconfort, oboseală și nu permite utilizarea îndelungată fără pauze, în special dacă vorbim despre device-urile unui segment de mijloc.

Rucsac sport

Display

În cazul cărții electronice, fluxul de lumină este emis paralel cu suprafața ecranului, astfel încât ochiul vede imaginea într-o lumina reflectată. Prin urmare, vederea nu este supusă unei înrăutățiri preventive, iar tu nu vei simți un disconfort în timpul lecturii de durată. Este imposibil să obții același efect de pe un smartphone, tabletă sau PC, din păcate.

E-book sau cărțile electronice de citit se bucură de un ecran E-ink care imită imaginea unei foi tipărite, indentică cu cea dintr-o carte sau ziar, iar versiunile îmbunătățite Pearl, Vizplex și Carta prezintă un contrast crescut și o viteză sporită de întoarcere a imaginii. Display-ul E-ink pune la dispoziția cititorului și o lumină de fundal în cazul în care acesta se află într-o încăpere întunecată. De asemenea, device-ul acceptă comenzile tactile pentru navigarea pe texte, dar este întotdeauna duplicat cu butoanele care pot efectua o operație similară.

Dimensiunile clasice ale display-ului unui astfel de gadget sunt următoarele:

5 inci pentru un model compact;

6-7 inci pentru o carte de dimensiuni medii;

8 inci pentru o carte electronică mare.

Memorie

Unitatea îți permite să încarci de la 100 până la 1000 de documente, cărți sau reviste, în diverse formate ale fișierelor, fie: HTML, TXT, PDF sau FB2. Cărțile electronice au o memorie internă de 2-4 GB și au o capacitate de extindere printr-un card de memorie de până la 32 GB.

Corpus

Majoritatea dispozitivelor de lectură sunt confecționate din plastic și oferă o senzație tactilă a unui cauciuc care nu va aluneca din mâni.

Funcții suplimentare

Pe lângă cele enumerate mai sus, nu pot lăsa să treacă cu vederea faptul că am numit acest device unul multifuncțional. De ce? Simplu! Pentru că îți pune la dispoziție încă câteva aspecte care vor aduce un plus valoare banilor investiți.

Redarea sunetului. Util în cazul în care ești fan al cărților audio sau preferi să te delectezi cu muzică bună pe parcursul lecturii.

Rețea WiFi. Conexiunea la Internet permite navigarea pe site-uri web, descărcarea fișierelor și accesul la magazinele online de cărți.

Meniu. Multe dintre e-book-uri sunt aduse dinafara țării și nu toate dintre acestea recunosc textul scris cu alfabetul limbii ruse. Dacă intenționați să parcurgeți texte în diferite limbi, inclusiv rusă, optați pentru un dispozitiv cu un meniu ce oferă posibilitatea schimbării acesteia.

Rezistență la apă. Modelele mai noi pot fi utilizate fără frică în ploaie în timp ce aștepți în stație, fie în timp ce faci baie.

Top 5

Te-ai lăsat surprins de noile lucruri pe care nu le cunoșteai despre această inovație a tehnologie? Dacă intenționezi să devii proprietarul uneia sunt câteva modele care îți merită atenția:

1

pocket_book_x

2

kindle_oasis

3

poket_book_740

4

touch_hd_3

5

touch_lux_4g

Darwin vine cu cele mai bune prețuri pentru fanii cărților electronice. Intră acum pe pagina noastră online darwin.md și analizează asortimentul, fă o comandă și primește livrarea la domiciliu sau vino în magazinul din apropierea ta să o testăm împreună. Fii client fidel DARWIN și ai parte de reduceri, promoții și credit-uri avantajoase!

FAQ

E-book reader sau cartea electronică este un dispozitiv mobil conceput pentru redarea și urmărirea textului în format electronic. În principiu, acestea sunt gândite special pentru o lecturare comodă pe o perioadă îndelungată, fără a aduce daune vederii.

Printre cele mai cunoscute și îndrăgite brand-uri în rândul cărților electronice se numără Amazon și PocketBook.

Multe dintre unitățile e-book pot fi folosite nu doar pentru lecturarea cărților în format electronic, dar și pentru citirea ziarelor și revistelor, redarea contentului video sau navigarea pe pagini web.

Ești un șoarece de bibliotecă și nu-ți poți lua ochii de la cărți? Creează-ți propriul univers al lecturii cu un e-book reader! Cea mai mare varietate de cărți electronice o găsești pe gadget store-ul darwin.md!

Hai să discutăm
Comandă apel