






Top 8 sfaturi despre cum să alegi un rucsac

Ar fi greu să-ți imaginezi realitatea în care poți ieși din casă fără a lua nimic cu tine. Pur și simplu imposibil! Unde vei pune cheile, acumulatorul pentru smartphone, portofelul, câteva lucruri de îngrijire personală? Și asta ne mai vorbind de ce are nevoie o domnișoară. În cazul astă nu te limitezi la un rucsac, ai nevoie de o valiză! Dar să lăsăm glumele la o parte. Să alegi un ghiozdan sau un rucsac pentru orice moment al vieții nu e atât de ușor precum pare. Astfel, noi avem pentru tine câteva sfaturi utile pentru a face o alegere corectă. Să începem!

Sfatul nr. 1
Decide asupra
modelul de care ai nevoie!
Prima întrebare pe care ar trebui să ți-o pui înainte de a merge și a procura, efectiv, un rucsac este „Pentru ce am nevoie de unul?”. Straniu, dar da! Există o diversitate de rucsacuri care datorită construcției, materialului, dimensiunilor sunt predispuse anumitor nevoi. Prin urmare, atrage o atenție sporită modelului și funcției pe care vrei să o îndeplinească acesta!
- Rucsac urban
Cel mai comun și versatil accesoriu care nu lipsește din garderoba nimănui. Cu un rucsac urban poți merge la plimbare, poți să i-ai prânzul, să mergi la serviciu sau chiar la un date cu persoana care îți face, de ceva timp, ochi dulci. Fie că e unul sportiv, clasic, unul tematic sau unul în stil retro – fiecare are nevoie de un rucsac care să i se potrivească ritmului său de viață și stării de spirit.

- Rucsac sport
De cele mai multe ori aceste rucsacuri sunt destinate atât pentru ciclism, cât și pentru antrenamente sportive. Cerințele pe care trebuie să le îndeplinească un asemenea ghiozdan sunt: aerodinamică, etanșeitate și libertate a acțiunilor.


- Rucsac trekking
Tehnologiile moderne au reușit să acapareze lumea modernă, dar nici un smartphone sau aplicație în vogă nu se poate compara cu o excursie. Astfel, pentru a le face viața mai ușoară turiștilor, care încearcă să treacă cele mai complicate trasee, fie păduri, munți sau pustiuri, cu o mulțime de lucruri în spate, omenirea a adus în ajutor așa numitul rucsac de munte sau rucsac de călătorii.
- Rucsac office
Cei care, prin natura muncii lor sau hobby-ului, sunt nevoiți să care cu ei zilnic laptop-ul sau alte zeci de gadget-uri vor înțelege necesitatea echipării cu un rucsac special care să ofere siguranță maximă. Un ghiozdan pentru laptop, de cele mai multe ori, urmărește dimensiunile device-ului și distribuie greutatea acestuia uniform pe umerii utilizatorului. De asemenea, acesta este prevăzut cu încă câteva compartimente pentru depozitarea fișierelor sau documentelor de birou. În cazul în care ai nevoie doar de un loc sigur pentru dispozitiv, poți alege o husă pentru laptop de mână.

- Rucsac de școală
Pentru ca un copil să meargă la școală cu o cantitate sporită de materiale educaționale și să nu dezvolte în timp scolioză, ar fi bine să atragi privirea asupra unui ghiozdan de școală. De obicei, acestea au parte de un suport lombar moale și ajută la distribuirea corectă a greutății bagajului de cunoștințe pe spate.
Sfatul nr. 2
Fii atent la
țesătură!
Materialul este un criteriu de bază în alegerea unui rucsac, prin urmare, asigură-te că acesta corespunde intereselor tale. Un rucsac din nailon este potrivit pentru excursioniști, bicicliști sau alpiniști. De obicei, astfel de genți au o greutate redusă, sunt foarte practice și rezistente la factorii externi. Un ghiozdan ripstop stă mai bine la capitolul impermeabilitate, în timp ce un rucsac din pânză (textil) este super popular în rândul tinerilor.
Rucsacul din piele este foarte elegant și își merită pe deplin investiția, totuși necesită o îngrijire specială pentru a sluji o perioadă mai îndelungată. Merită, de asemenea, să atragi o atenție deosebită poliesterului care este extrem de rezistent la razele UV.

Sfatul nr. 3
Dimensiunile contează!
Pentru un confort maxim în timpul utilizării rucsacul trebuie să se potrivească în mod necesar înălțimii și parametrilor tăi. Nu alege un model care depășește cu mult standardele. Riști, în anumite cazuri, să nu observi un copil în spatele unui ghiozdan imens.
De asemenea, dimensiunea joacă un rol important atunci când alegi o geantă pentru laptop. Dacă nu estimezi corect mărimea rucsacului, îți asumi faptul ca device-ul tău fie nu va încăpea în acesta, fie va avea prea mult spațiu și nu va fi ținut strâns, ceea ce îl va deteriora în transportare.
Sfatul nr. 4
Evaluează nivelul de
confort!
Spatele tău îți va da de știri în cazul în care ai ales modelul greșit. Dar ca să nu ajungem în extremități, haide să învățăm să luăm o decizie bună din prima. Acordă atenția cuvenită panoului din spate a rucsacului, curelușelor și căptușelii acestuia. Un rucsac de înaltă calitate are, de regulă, curelușele largi și puternice, acestea vor distribui uniform greutatea pe coloana vertebrală și nu vor obosi spatele. De asemenea, acestea trebuie să poată fi ușor reglate cu ajutorul carabinelor în funcție din înălțimea ta.
Sfatul nr. 5
Pune accent pe
rezistență/
impermeabilitate!
Durabilitatea rucsacului determină fiabilitatea și durata de viață a acestuia. Sigur nu ți-ai dori ca acesta să se rupă în cel mai nepotrivit moment. Cele mai frecvente cauze ale deteriorării sunt fermoarele necalitative, cusăturile slabe și curelușele subțiri. Astfel, alege un model cu o cusătură dublă, o țesătură de înaltă calitate și căptușeală interioară!
Pentru că vei transporta, cu siguranță, bunuri materiale – documente, gadget-uri sau bani, alege un rucsac rezistent la apă cu un material impermeabil. Un rucsac waterproof din poliester sau nailon va servi fidel pentru mulți ani înainte, iar lucrurile tale vor rămâne mereu uscate și intacte indiferent de ploile și ninsorile de afară.

Sfatul nr. 6
Ai nevoie de multe buzunare și compartimente!
Un rucsac pustiu pe interior nu e cea mai bună achiziție. La prima vedere acesta poate arăta destul de drăguț și confortabil, dar în practică nu va fi tocmai cel mai funcțional. Buzunarele și compartimentele speciale nu pot fi numite niciodată inutile. Din contra, acestea asigură că fiecare lucru depozitat va rămâne la locul lui și va fi ușor de găsit.
Buzunarele externe sunt și ele binevenite, sunt numai bune pentru a lua cu tine o sticlă de apă, dacă vorbim despre cele laterale. Pentru o securitate maximă, unele rucsacuri prevăd buzunare ascunde, pe panoul din spate, în care poți păstra telefonul, cheile și banii.

Sfatul nr. 7
Creează un stil
propriu!
Fiecare dintre noi își creează în timp un stil propriu care de cele mai multe ori se exprimă în modul de îmbrăcare. Suntem siguri că te vei simți mult mai confortabil și împlinit dacă nu vei devia maxim de la felul tău de a fi. Optează pentru nuanțe clasice în cazul în care așa te simți cel mai încrezut sau alegere cele mai neobișnuite culori în momentul în care vrei să dai frâu liber nebuniei și imaginației din interiorul tău. Un model mai puțin formal, dar extrem de interesant este rucsacul pe un umăr sau cel asimetric. Încă o notă de personalizare a ghiozdanului o pot aduce brelocurile, sticker-urile, broșele sau ecusoanele

Sfatul nr. 8
Estimează un
buget!
Cel mai bun sfat pe care putem să ți-l oferim este să nu cheltui mai mult decât îți poți permite. Să nu îți fie frică de faptul că dacă dai mai puțini bani primești un produs mai puțin calitativ. Ba din contra, la Darwin găsești cele mai tari și bune rucsacuri la cele mai diverse prețuri, începând cu 200 până la 5000 de lei.
Cumpără rucsacul tău la DARWIN!
Suntem siguri că urmărind cele 8 sfaturi vei ajunge să procuri rucsacul tău perfect în gadget store-ul darwin.md! Noi vom avea grijă să îți oferim o consultație cuvenită și o livrare gratuită oriunde în Moldova! Baftă la cumpărături!
FAQ
- office;
- sport;
- călătorii;
- școală;
Toate articolele


1
- 2
- 3
- ...
- 10
- Mai departe
newsletter cool