ro ru
photo Cum  să alegi un smartphone pentru școlari?

Cum să alegi un smartphone pentru școlari?

Prima zi a noului an școlar și pregătirile pentru această zi, reprezintă un eveniment cu adevărat important și responsabil prin care trec toți părinții și picii lor. Rechizitele școlare, hainele, pantofii, și, desigur, telefonul mobil, acestea reprezintă cele mai importante lucruri care trebuie să fie prezente în lista pregătirilor. Astăzi, telefonul mobil este un atribut indispensabil pentru fiecare elev. Cu ajutorul lui poți afla unde se află copilul la momentul actual, dacă a ajuns la școală sau vine de la școală, dacă a luat prânzul și chiar dacă și-a făcut temele. Printre altele, smartphone-ul este o sursă inepuizabilă de informații utile și un centru excelent de divertisment.

Un număr impunător de modele și caracteristici funcționale ale dispozitivelor moderne, fac ca părinții să se confrunte cu problema alegerii modelului potrivit.

Noi am pregătit o listă de caracteristici ce trebuie să fie prezente la un smartphone, pentru ca copilul să savureze pe deplin de confort și calitate.

Sfaturi generale la alegerea unui smartphone

La alegerea unui smartphone pentru un elev de clasa întâi trebuie să acorzi o atenție deosebită la următoarea listă de caracteristici. Fiind ghidat de ele, poți evita dilema alegerii și poți face alegerea în favoarea celui mai bun smartphone pentru copilul tău.

smartphone

Smartphone-uri pentru copii

telefon mobil

Smartphone-ul o jucărie pentru copil, sau totuși este o necesitate?

La acest capitol, avem două puncte de vedere, diametral opuse. Cei care pledează pentru "aprovizionarea" copilului cu un telefon și pe adversarii categorici a unei astfel de idei.

Fără îndoială, trebuie să analizăm ambele opinii. Astăzi, telefonul este un dispozitiv multimedia cu acces la Internet, cu o varietate de jocuri și aplicații. Multitudinea de jocuri va distrage atenția copilului de la procesul de învățământ și poate stârni diverse efecte la nivel psihologic (totuși, depinde de genul jocului).

Totuși, nu uita că noi trăim într-o epocă a tehnologiilor informaționale. Deci, în orice moment tu poți restricționa accesul la internet și jocuri, cu ajutorul aplicațiilor speciale ce prevăd așa numit "control părintesc". Astfel, poți lăsa doar funcția de bază- de a efectua un apel și de a primi apeluri.

La sigur, poți procura și un telefon clasic, fără display touch sau alte avantaje. Decizia îți aparține.

Categoria de prețuri

Este evident că un telefon premium nu este o variantă tocmai reușită pentru copil, deci, încearcă să eviți aruncarea în vânt a banilor. Telefonul scump poate fi deteriorat și ușor de pierdut. Totodată, telefonul din categoria medie de preț, cu prezența funcțiilor necesare, este o soluție rezonabilă. Achiziționarea gadgetului trebuie să fie realizată într-un interval de 4 mii de lei.

smartphone price

Dimensiunile dispozitivului

Nu uita că cumperi un dispozitiv pentru copil. Prin urmare, atunci când alegi o diagonală a smartphone-ului, orientează-te după palma micuțului. Modelele cu ecran mare, fără îndoială, arată prezentabil. Dar un telefon de proporții va aduce disconfort atunci când va fi folosit și cu ușurință poate să alunece din mâini. Acordă preferință smartphone-urilor cu o diagonală medie, ce este confortabilă și poate fi ușor plasată în buzunarul copilului sau în rucsac.

Dorești un device cât mai compact?

Atunci merită să atragi atenția la ceasul intelligent. Ceasul posedă- avantajele telefonului, afișajul tactil, busolă, calculator, geolocația — și toate acestea într-un singur dispozitiv mic, ce, cu ajutorul curelei, se fixează confortabil pe mâna copilului.

Rezistența carcasei

Dacă acesta este primul telefon în viața piciului, înainte de se învăța să se folosească de el, micuțul îl va scăpa pe jos. Acordă atenție modelelor rezistente la căderi. Carcasa smartphone-ului trebuie să fie robustă și atunci când este apăsată, să nu emită scârțâituri străine. Pentru siguranța suplimentară, trebuie să procuri o carcasă rezistentă la șoc, din cauciuc și o sticlă de protecție.

telefon

Dispozitiv funcțional

Toate gadgeturile au un număr maxim de aplicații orientate către adulți. Prin urmare, este logic să eliminați aplicațiile inutile, eliberând astfel spațiu pentru a descărca aplicații utile pentru copil.

Interfața dispozitivului trebuie să fie clară . Pentru a facilita procesul de căutare a numărului de telefon dorit, merită să alegeți un dispozitiv cu funcția "buton fierbinte". Această funcție îți permite să combini toate numerele importante (Numărul de telefon al mamei, tatălui) pe un buton separat și, dacă este necesar, copilul va efectua apelul, făcând un singur click.

Memorie

Acest criteriu este aproape cel mai important în alegerea dispozitivului. După o zi extenuantă de lecții și teme pentru acasă, este absolut ok să permiți micuțului să se delecteze cu jocurile preferate. Încrederea și motivația contribuie la un proces educațional calitativ.

Prin urmare, alege un smartphone cu o cantitate suficientă de memorie RAM-responsabilă pentru capacitatea de încărcare a aplicațiilor, și built — in-proiectat pentru a stoca informații. Pentru jocuri simple, va fi suficient 1 GB de RAM. Ei bine, în cazul în care știi că ve-i descărca jocuri de proporții cu o grafică avansată și consumatoare de resurse și aplicații, acordă atenție smartphone-urilor cu capacitate sporită de memorie RAM (3-4 GB).

smartphone memory

Capacitatea bateriei

Studiile de zi cu zi, jocurile interesante cu colegii, dorința de a realiza o mie de task-uri în același timp, cu siguranță, distrage elevii de la datoria de reîncărcare zilnică a telefonului. Acordați prioritate smartphone-ului cu o baterie puternică de la 2 500 mAh și mai mare, ce va asigura funcționarea fără probleme a gadgetului timp de 48 de ore.

După procurare, îți recomandăm să descarci forțat acumulatorul de mai multe ori. Aceste manipulări simple vor prelungi" viața " bateriei și vor menține device-ul încărcat cât mai mult posibil.

Concluzii

Telefonul pentru un elev de clasa întâi trebuie să fie compact, să dețină setul necesar de caracteristici, o baterie puternică și, nu în ultimul rând, să arate cool.

Nu uita că nu alegi un smartphone pentru tine. Deci, e bine să stai la o discuție cu fiica sau fiul, pentru a decide ce model ar fi mai bun anume pentru el/ea. Astfel, copilul se va simți semnificativ, fiind un adevărat membru al familiei, care poate să-și exprime opinia într-o chestiune atât de importantă.

Ai probleme cu alegerea unui smartphone? Nu-ți face griji. Consultanții calificați ai magazinului Darwin te vor ajuta în alegerea modelului potrivit, reieșind din așteptările tale. O gamă largă de dispozitive cool, de diferite culori și la un preț accesibil, le puteți găsi în orice magazin Darwin sau puteți realiza comanda smartphone-ului direct de pe site Darwin.MD.

Ai grijă de siguranța copilului, împreună cu Darwin!

gadgets gadgets2
Hai să discutăm
Comandă apel