ro ru
photo Cum să alegi un<br> smartwatch pentru copii?

Cum să alegi un
smartwatch pentru copii?

Ceasurile inteligente pentru copii – gadget-ul perfect care îți va permite să ții legătura cu piciul tău și să fii mereu cu ochii în patru atunci când merge vorba despre localizarea și siguranța lui. Cât pentru copii, smartwatch-ul va deveni un prieten și un ajutor fidel în orice situație. Astăzi, poți găsi o mulțime de smartwatch-uri, pentru copii, să îl cumperi pe cel potrivit însă nu e deloc ușor. Stai calm! Noi știm cum să alegi ceasul perfect pentru copilul tău.

Cum să alegi carcasa și cureaua?

Primul și cel mai important parametru la care ar trebui să acorzi o atenție sporită când alegi orice tip de ceas este comoditatea acestuia. Astfel, smartwatch-ul trebuie să se potrivească perfect încheieturii mânii, având o fixare strânsă și fără a crea disconfort în mișcare. Nu uitați, de asemenea, că micuții cresc văzând cu ochii, iar ceasul trebuie ales cu perspectiva viitorului. Sfatul nostru e să optați pentru găuri suplimentare. În mod ideal, ceasul ar trebui ales împreună cu copilul, astfel încât să te poți asigura că se așează perfect pe mânuța sa.

photo să se potrivească perfect încheieturii mânii

Să se potrivească perfect încheieturii mânii

photo Alege în conformitate cu vârsta

Alege în conformitate cu vârsta

photo Confort în mișcare

Confort în mișcare

Cât de rezistent ar trebui să fie un smartwatch?

Un alt aspect care necesită să fie luat în considerație este rezistența și fiabilitatea gadget-ului. Copiii nu sunt la fel de atenți și precauți cu tehnica precum adulții, de aceea avem nevoie de un dispozitiv care să dețină un standard de rezistență la apă și zgârieturi. În caz contrar, riscați să reparați adesea smartwatch-ul sau chiar să ajungi să procuri unul nou.

În mod ideal, varianta potrivită sunt ceasurile care includ standardul IP68. Cu acest nivel de protecție, componentele interne ale gadget-ului sunt complet protejate de praf și umiditate. Dacă ai un smartwatch waterproof, nu ai de ce să îți faci griji dacă micuțul a uitat să-și scoată ceasul în timp ce își spală mâinile sau a sărit împreună cu el în piscină. De asemenea, în astfel de modele, microcircuitul și difuzorul ceasului sunt mereu protejate împotriva particolelor de nisip sau murdărie.

În ceea ce privește zgârieturile sau loviturile, vei avea nevoie de o carcasă din plastic cauciucat. Această combinație de materiale îți garantează faptul că în timpul unui incident neplăcut smartwatch-ul va rămâne intact. În plus, merită să verifici dacă există curelușe suplimentare disponibile și cât de ușor se pot înlocui. Copii sunt foarte imprevizibili și pot face praf chiar și cea mai rezistentă curelușă, prin urmare, va avea nevoie de una nouă.

photo standard IP68

Standard IP68

photo Rezistență la lovituri

Rezistență la lovituri

photo Curelușe suplimentare

Curelușe suplimentare

Ce funcții ar trebui să dețină un smartwatch?

Să trecem la funcționalitate. Acest parametru se definește în funcție de vârsta copilului. Cred că vei fi de acord că un pici de 4 ani nu are nevoie de cel mai sofisticat model. Acesta are nevoie de câteva funcții de bază precum smartwatch GPS și telefon. Picii mai pricepuți însă pot face față și unor modele mai performante. Suntem convinși că vor fi încântați să obțină un device cu funcții avansate.

Să nu uităm că ceasurile inteligente dispun de un display, care poate fi de tip LCD, LED sau OLED. Ecranele LCD sunt cele mai ieftine, dar sunt destul de slabe și greu vizibile în special într-o lumină puternică. Ecranele cu LED sunt mai scumpe și au o luminozitate mai mare. Cu toate acestea, unghiurile sale de vizualizare lasă de dorit. Pe de altă parte, afișajele bazate pe tehnologia OLED sunt cele mai scumpe, însă au o luminozitate elegantă și unghiuri de vizualizare minunate.

Un alt factor important de decizie este tehnologia de geo-localizare și aici avem câteva opțiuni: GPS, LBS sau Wi-Fi. Primul reprezintă poziționarea precisă prin satelit, iar cel de-al doilea (LBS) - poziționarea relativă față de turnurile celulare. Smartwatch-urile cu Wi-Fi nu este chiar cea mai precisă metodă și asta pentru că funcționează perfect doar în apropierea routerelor puternice. În concluzie, cel mai sigur rămâne ceasul cu GPS.

Îți vom atrage atenția și asupra faptului că vei avea de ales și între un gadget cu butoane și unul cu ecran tactil. Cele cu senzor sunt mult mai populare și majoritatea copiilor sunt înnebuniți după ele. În ceea ce privește funcționalitatea, ambele modele sunt aproximativ echivalente.

Cât despre preț, fraza „cu cât mai scump, cu atât mai bun” nu este tocmai potrivită aici. Ceasurile inteligente, deși „inteligente”, nu sunt tocmai atât de costisitoare. Chiar și cel mai ieftin model poate fi cu adevărat calitativ. Ei bine, după cum știi deja, cele mai bune prețuri le găsești la Darwin.

Comunicare bidirecțională

Comunicare bidirecțională

Geo-localizare prin GPS

Geo-localizare prin GPS

Contacte

Contacte

alarmă

Alarmă

istoria locațiilor

Istoria locațiilor

mesaje

Mesaje

SOS

Buton SOS

FAQ

Smartwatch-urile pentru copii sunt destul de minimaliste în ceea ce privește funcționalitatea lor. Acestea dețin, în mare parte, o funcție de localizare, apel telefonic, buton SOS care în momentul în care este declanșat dispozitivul înregistrează ceea ce se întâmplă în jur pentru o vreme, după care trimite un fișier audio și alarmă către părinți. Cu toate acestea, modelele mai performante pot avea un asistent vocal și chiar acces la Internet.
Fii atent la următorii factori dacă intenționezi să procuri un ceas inteligent pentru odorașul tău:
  • Ceasul trebuie să se potrivească perfect pe încheietura mânii copilului, fără ai crea însă disconfort în mișcare;
  • Smartwatch-ul trebuie să dețină un standard IP68 împotriva particulelor de praf și apă și să fie rezistent la lovituri;
  • Funcționalitatea acestuia trebuie să corespundă vârstei copilului;
  • Oferă prioritate smartwatch-urilor copii cu GPS mai degrabă, decât LBS sau WiFi.
Prețul unui smartwatch pentru copii depinde în mare parte de funcționalitatea sa. Astfel, un model de top poate ajunge până la 2000 de lei, pe când costul unei versiuni bugetare începe cu 400 de lei.
Ceasurile inteligente devin din ce în ce mai populare pe an ce trece. Astăzi poți găsi astfel de ceasuri practic în orice magazin de electronice. Cu toate acestea, cel mai larg asortiment și cele mai bune prețuri la smartwatch-uri sunt doar la Darwin. Vino să te asiguri!
Hai să discutăm
Comandă apel