ro ru
photo VIRTUAL REALITY – NOUA DIMENSIUNE A PROGRESULUI

VIRTUAL REALITY – NOUA DIMENSIUNE A PROGRESULUI

Ce spui dacă vom începe acest articol prin a defini ce este realitatea virtuală? De acord?! Atunci... Virtual Reality este un mediu computerizat tridimensional care simulează elemente din lumea reală. Interacțiunea cu acest univers are loc prin ochelari VR, căști, controlere și alte echipamente tehnice. Cam atât! Sau cel puțin așa vedem noi VR-ul, dar poate dexonline sau chiar tu ai o explicație mai bună!

Într-un fel sau altul, tehnologiile realității virtuale evoluează constant, iar geneza acesteia poate fi urmărită chiar de pe vremea filmelor alb-negru. A urmat cinematografia clasică, filmele și ochelari 3D - toate ca să ajungem în prezent la ochelarii VR. Astăzi ne aflăm la etapa în care avem puse la dispoziție o varietate uriașă de ochelari VR care îți permit să te scufunzi în mii de lumi secrete. Și cu asta ne vom ocupa azi!

Ce sunt ochelarii VR?

Ce sunt ochelarii VR?

Cu siguranță te vor cuceri din prima și te va ține mult. Odată ce i-ai îmbrăcat ești transpus într-una dintre numeroasele lumi virtuale. Cum funcționează? Totul este destul de simplu! În sine, ochelarii VR reprezintă o carcasă din plastic sau carton în interiorul căreia se află un ecran și o pereche de lentile asferice care focalizează imaginea. Efectul prezenței este creat prin transmiterea adaptivă a imaginii. Ochelarii Virtual Reality urmăresc mișcările capului folosind un pachet de senzori care include un accelerometru și un senzor giroscop. În acest mod, orice mișcare făcută în joc reprezintă o simplă întoarcere a capului.

Oh, da! Haide să facem, de la mal, o delimitare între ochelarii VR (realitate virtuală) și ochelarii AR (realitate augmentată). Îmbrăcându-i pe primii vei vedea o lume virtuală complet nouă, iar în cazul ochelarilor AR vei vedea lumea reală, cu care te-ai obișnuit deja, cu elemente virtuale care par să o completeze.

Evident, în capul tău apare o întrebare complet normală: „Pot să îi folosesc pentru jocuri? Și dacă da, cum pot actualiza fiecare joc la un nou nivel?”. Cu siguranță - Da! Ochelarii VR îți deschid noi oportunități și orizonturi ale jocurilor video. Tot mai multe companii tind să dezvolte proiecte noi pentru VR. Chiar dacă este o tehnologie nouă și încă într-un continuu proces de a cuceri piața, te poți scufunda pe deplin în cele mai interesante și ispititoare lumi virtuale. Gama de ochelari virtuali puși la dispoziție este destul de vastă și cuprinde atât modele de top, cât și ochelari VR ieftini. Hai să ne aprofundăm puțin!

ochelari de realitate virtuală în joc

Ce pereche de ochelari VR să cumperi?

Oculus Quest 2

Și să începem această listă cu Oculus Quest 2! Asta este cea mai hot noutate numită all-in-one. Ce înseamnă? Faptul că nu ai nevoie de un computer puternic pentru a utiliza această cască. Este un dispozitiv complet autonom pe care poți juca și descărca jocuri. Din fericire, procesorul puternic – Qualcomm Snapdragon XR2 și memoria încorporată de 64/256GB îți permit să te delectezi cu cele mai avansate jocuri. Cu o rezoluție de 1832x1920 pe ochi, ochelarii VR Oculus Quest 2 îți oferă un unghi larg de vizualizare și creează o imagine incredibil de luminoasă și realistă.

În cazul în care vrei să conectezi ochelarii la computer poți folosi un cablu special numit Oculus Link. Astfel, te poți juca diverse jocuri în Oculus Rift folosind puterea computerului. De asemenea, cu ajutorul acestor ochelari VR Oculus te poți conecta la internet prin WiFi și descărca jocul dorit din magazinul de aplicații personalizat.

Oculus Quest 2

PlayStation VR

Dacă nu faci parte din grupul gamerilor pe PC și preferi să joci pe o consolă, mai ești și fan înrăit Sony PS, atunci ochelarii VR PlayStation sunt făcuți exact pentru tine! PlayStation VR sunt asamblați dintr-un plastic dens de înaltă calitate ce se așează perfect pe cap și blochează toată lumina din exterior. Printre altele, sunt extrem de ușori și aproape că nu se simt în timpul jocului. Rezoluția per ochi este de 960x1080 pixeli. Evident este o cifră mică, dar aici trebuie să ai în vedere că această pereche de ochelari VR a fost creată pentru PS4. Cu toate acestea, are o rată de refresh de 120Hz, ceea ce te ajută să scapi de senzația de rău de mișcare și greață, iar ochii nu obosesc atât de repede. Per general, este un model destoinic, însă vârsta acestui device își dă deja de știre. Dar asta e doar un motiv în plus să rămâi în așteptarea noului PlayStation VR2 care să ție piept perechii Oculus Quest 2.

PlayStation VR

BoboVR Z6

Ochelarii BoboVR Z6 sunt relativ noi și încă își mențin relevanța... De fapt, în acest caz vorbim despre o pereche de ochelari VR cu smartphone. Dispozitivul are gândit din față un spațiu special pentru telefon. Capacul acestuia se deschide la 40 de grade cu ajutorul butonului situat deasupra căștilor. Smartphone-ul este poziționat perfect în interior datorită benzilor de fixare situate pe toată lungimea unității. Unul dintre cele mai importante aspecte ale acestui model este prezența căștilor încorporate și capacitatea de a regla distanța focală. Unitatea este realizată din plastic de înaltă calitate, cu inserții moi și confortabile, astfel încât sesiunile de joc îndelungate să nu devie obositoare.

Principalele realizări ale ochelarilor BoroVR Z6 sunt materialele de înaltă calitate, utilizarea impecabilă a unui dispozitiv mobil pentru VR, design-ul neobișnuit și prețul accesibil. În acest fel, BoboVR Z6 este cel mai bun produs din clasa sa și se poziționează în afara oricărei concurențe. Prin urmare, cât timp aștepți o nouă revoluție în tehnologia VR, poți testa posibilitățile realității virtuale cu Bobo VR Z6.

BoboVR Z6

Virtualizer elite 2

Ok, am înțeles! Vrei să trăiești literalmente realitatea virtuală și să interacționezi la maxim cu ea. Atunci ochelarii VR cu controller nu sunt suficienți. Ai nevoie de ceva mai mult! De ceva care să folosească toate mișcările corpului tău și să transmită toată gama de senzații. Ai nevoie de Virtualizer Elite 2 – noul proiect de la Cyberith!

Jucătorul care vrea să se scufunde în această realitate virtuală este plasat într-o construcție specială, evident purtând casca VR. În interiorul acestui perimetru, jucătorul poate merge, alerga sau chiar sălta. Mai mult de atât, structura se rotește la 360 de grade! Spre deosebire de schema clasică de utilizare a controlerelor, senzorii speciali înregistrează mișcările jucătorului și transmite datele în joc. În acest mod, pot fi transmise o gamă largă de acțiuni precum țintirea cu armă și apăsarea pe trăgaci. Acești ochelari VR personalizați fac această realitate virtuală mult mai convingătoare. Cu o asemenea schemă de control, probabilitatea faptului că te vei simț rău este redusă considerabil. Asta pentru că creierul nu simte disonanța dintre faptul că ochii văd mișcarea, dar corpul nu o simte.

Virtualizer elite 2

Unde poți cumpăra ochelari VR la preț bun?

Evident, VR-ul este o tehnologie încă foarte tânără, iar pentru a deveni un adevărat mainstream îi lipsesc câteva mega hituri. HalfLife: Alyx nu este suficient pentru a sparge această gheață și pentru a trece peste prețul „piperat” al ochelarilor VR. Totuși, nu este prea devreme să te scufunzi în această lume de dincolo. Viitorul este în mâinile acestei tehnologii! Dacă și tu vrei să experimentezi frumusețea acestui univers și să pui mâna pe hiturile ce urmează, vino la DARWIN! Cumpără ochelari VR în Moldova și alte gadget-uri terțe la cel mai bun preț! Testează, decide, iar noi îți vom livra comanda direct la ușa ta.

Hai să discutăm
Comandă apel