photo Chinese New Year 2023: întâmpinăm anul iepurașului la Darwin
12-01-2023

Chinese New Year 2023: întâmpinăm anul iepurașului la Darwin

Am sărbătorit anul 2023 în stil nou, încă odată pe stil vechi, iar acum a venit timpul să o facem în stil asiatic! Happy Chinese New Year! În cazul în care vrei și tu să ai un an norocos, plin de prosperitate și bani, ar fi bine să prinzi iepurașul de urechi și să profiți la maxim de orice oportunitate. Iar prima ocazie favorabilă care îți sare în cale – reduceri de Anul Nou Chinezesc la Darwin!

Când sărbătorim Anul Nou Chinezesc în 2023?

Unele lucruri la chinezi sunt destul de greu de înțeles, iar faptul că nu au o zi fixă a Anul Nou nu pare a fi ceva ieșit din comun. De obicei, orientul sărbătorește trecerea dintre ani într-una din zilele dintre 21 ianuarie și 21 februarie. Ei bine, de această dată, Anul Nou Chinezesc 2023 se va sărbători pe 22 ianuarie. Și dacă te întrebi 2023 anul cui este, află că odată cu Chinese New Year în casele oamenilor intra cel mai pufos și drăgălaș semn zodiacal – Iepurele de Apă!

chinese new year date

Obiceiuri și tradiții de Anul Nou Chinezesc

Lasă praful să stea la locul lui! Nu de alta, dar cine se dă în lături de la fericire?! Și nu, chinezii nu au o problemă ce ține de curățenie. O fac și ei, dar ce-i drept cu mult timp înainte de ajun. Chinezii cred dinadins că anume în apropierea acestei sărbători zeii presoară „praful fericirii” și evită în orice mod să șteargă intenționat norocul adus în casă.

Evident asta nu este singura tradiție de Anul Nou Chinezesc. Și cine știe, poate dacă le respectăm și noi, o porție de noroc ajunge și până în Moldova. Ce ai de făcut?!

  • Cereți iertare și uită de conflicte!
  • Gătește carne de porc, pui și rață. Nici desertul nu ar trebui să lipsească de pe masa de sărbătoare!
  • Bate tobele și dansează cu lei și dragoni! Poate, în cazul moldovenilor, e de ajuns o horă.
  • Pregătește cadourile și „plicurile roșii” cu bani!

Cum fără cadouri de Anul Nou? Chinezii la acest capitol au regulile lor. Nimeni nu rămâne fără cadou! Copii și tinerii necăsătoriți primesc tradiționalele plicuri roșii cu bani, iar restul membrilor familiei se mulțumesc cu daruri, și nu dintre cele mai ieftine. Ce obișnuiesc să dăruiască? Tot ce merge în pas cu timpul! Dacă înainte asta erau piese vestimentare și produse alimentare, acum sunt smartphone-uri, tablete, smartwatch-uri, boxe, căști, console sau alte tipuri de gadget-uri.

chinese new year hares

Chinese New Year 2023 în Moldova

Fără mese doldora de mâncare, lei și dragoni - în Moldova sărbătorim Anul Nou Chinezesc cu reduceri! Bucură-i pe cei dragi cu încă o porție de cadouri! Cele mai bune oferte le găsești la Darwin! Comandă online și primește livrare gratuită sau vină în unul dintre magazinele Darwin din apropierea ta!

FAQ

În 2023, China sărbătorește Anul Nou începând cu data de 22 ianuarie. Află mai multe detalii despre tradițiile și obiceiurile acestei sărbători pe DARWIN.MD!

Anul Nou este una dintre cele mai așteptate sărbători din an pentru chinezi. Tradițional aceștia pregătesc cadouri pentru toți membrii familiei. Cei mici și tinerii căsătoriți se bucură de „plicurile roșii” pline cu bani, iar printre alte idei de cadouri se află gadget-urile. Cele mai actuale cadouri în prezent sunt:

Comentarii

Încă nu sunt comentarii :( fii primul, care işi va expune parerea!

Hai să discutăm
Comandă apel