photo Chinese New Year 2022 la DARWIN
27-01-2022

Chinese New Year 2022 la DARWIN

Am sărbătorit anul 2022 în stil nou, încă odată pe stil vechi, iar acum a venit timpul să o facem în stil asiatic! Happy Chinese New Year! În cazul în care vrei și tu să ai un an norocos, plin de prosperitate și bani, ar fi bine să nu provoci Tigrul de Apă și să-l întâmpini cum se cuvine. Cum îl întâmpinăm noi? Cu lampioane, cadouri și „fără macaroane pe urechi”! Ești și tu cu noi?

chinese new year dragon

Când sărbătorim Anul Nou Chinezesc în 2022?

Unele lucruri la chinezi sunt destul de greu de înțeles, iar faptul că nu au o zi fixă a Anul Nou nu pare a fi ceva ieșit din comun. De obicei, orientul sărbătorește trecerea dintre ani într-una din zilele dintre 21 ianuarie și 21 februarie. Ei bine, de această dată, Anul Nou Chinezesc 2022 se va sărbători pe 1 februarie. Și cum am menționat mai sus, chinezii sunt gata să întâmpine în casele lor unul dintre cele mai puternice semne zodiacale – Tigrul de Apă!

customs traditions

Obiceiuri și tradiții de Anul Nou Chinezesc

Lasă praful să stea la locul lui! Nu de alta, dar cine se dă în lături de la fericire?! Și nu, chinezii nu au o problemă ce ține de curățenie. O fac și ei, dar ce-i drept cu mult timp înainte de ajun. Chinezii cred dinadins că anume în apropierea acestei sărbători zeii presoară „praful fericirii” și evită în orice mod să șteargă intenționat norocul adus în casă.

Evident asta nu este singura tradiție de Anul Nou Chinezesc. Și cine știe, poate dacă le respectăm și noi, o porție de noroc ajunge și până în Moldova. Ce ai de făcut?

  • Cereți iertare și uită de conflicte!
  • Gătește carne de porc, pui și rață. Apropo, nici desertul nu ar trebui să lipsească de pe masa de sărbătoare!
  • Sperie spiritele rele! Focurile de artificii și petarde vor ține departe monstrul Nian!
  • Bate tobele și dansează cu leii și dragonii! Poate, în cazul moldovenilor, e de ajuns o horă.
  • Pregătește cadourile și „plicurile roșii”!

Cum fără cadouri de Anul Nou? Chinezii la acest capitol au regulile lor. Nimeni nu rămâne fără cadou! Copii și tinerii necăsătoriți primesc tradiționalele plicuri roșii cu bani, iar restul membrilor familiei se mulțumesc cu daruri, și nu dintre cele mai ieftine. Ce obișnuiesc să dăruiască? Tot ce merge în pas cu timpul! Dacă înainte asta erau piese vestimentare și produse alimentare, acum sunt smartphone-uri, tablete, smartwatch-uri, boxe, căști, console sau alte tipuri de gadget-uri.

Chinese New Year 2022 în Moldova

Fără mese doldora de mâncare, lei și dragoni - în Moldova sărbătorim Anul Nou Chinezesc cu REDUCERI! Bucură-i pe cei dragi cu încă o porție de cadouri! Cele mai bune oferte le găsești la DARWIN! Comandă cadourile online și primește livrare gratuită sau vină în unul dintre magazinele Darwin din apropierea ta!

FAQ

În 2022, China sărbătorește Anul Nou în data de 1 februarie. Află mai multe detalii despre tradițiile și obiceiurile acestei sărbători pe DARWIN.MD!

Anul Nou este una dintre cele mai așteptate sărbători din an pentru chinezi. Tradițional aceștia pregătesc cadouri pentru toți membrii familiei. Cei mici și tinerii căsătoriți se bucură de „plicurile roșii” pline cu bani, iar printre alte idei de cadouri se află gadget-urile. Cele mai actuale cadouri în prezent sunt:

Comentarii

Încă nu sunt comentarii :( fii primul, care işi va expune parerea!

Hai să discutăm
Comandă apel