ro ru
photo 10 reguli de circulație cu trotineta electrică

10 reguli de circulație cu trotineta electrică

Ai visat atâta timp la ea, iar acum ți-ai cumpărat trotinetă electrică și ești gata să faci parte din trafic. Hai să îți facem cunoștință cu cele mai importante reguli de circulație înainte de a scoate la plimbare noua ta achiziție. Deci, fii atent și reține:

1. Mergi doar pe piste de biciclete sau pe trotuar

Pentru că nu avem încă locuri special amenajate pentru circulația trotinetelor electrice, evită pe cât posibil zonele periculoase. Nu merge printre mașini! Alege trotuarul sau pistele pentru biciclete. E mult mai sigur pentru tine și trotineta ta.

move around
one people

2. 1 Trotinetă = 1 Persoană

Este interzis și extrem de periculos să transporți pe o trotinetă, și de astfel îngustă, încă un pasager. Te pui în pericol atât pe tine, cât și persoana în cauză.

Alege trotineta

3. Traversează strada pe jos

Zebra-i una și zebra e sfântă! Coboară de pe calul tău alb atunci când traversezi strada. Astfel dai de înțeles șoferilor de autovehicule că ești pieton și nu parte a traficului rutier care încalcă regulile de circulație.

on foot
protect equipment

4. Poartă măsurile de protecție

Echipează-te cu o cască și o vestă reflectorizantă și fii atent la toate semnele de circulație. Șoferii de trotinete nu sunt născuți cu stea în frunte.

Alege set de protecție

5. Evită călătoriile pe vremea rea

Din păcate trotineta electrică nu-și schimbă anvelopele în fiecare sezon. Prin urmare, riști să te accidentezi mergând cu aceasta pe timp de ploaie sau, chiar mai rău, zăpadă și ghețuș.

traveling in bad-weather
speed limit

6. Nu depăși viteza de 25km/h

După cum am menționat mai sus, trotinetele nu au parte de un spațiu special amenajat pentru circulație. Astfel, pentru a evita ciocnirile cu alte unități de transport sau pietoni nu ar trebui să depășești viteza de 25km/h.

7. Fii treaz la volan!

Ține minte: siguranța ta și a celor din jur este în mâinile tale! Nu ai nevoie de „curaj” ca să urci la volanul unei trotinete, doar de puțină îndemânare și iscusință.

always be sober
give way

8. Cedează drumul pietonilor

Șoferii știu asta: orice s-ar întâmpla pietonul are dreptate. Oferă-i prioritate și evită pe cât posibil ciocnirea cu acesta, altfel nu vei putea să te speli de păcate!

9. Ține urechile ciulite și fii atent la drum

Fără convorbiri la telefon și fără muzică la volum maxim. Doar ochii larg deschiși și urechile ciulite.

drive attention alert
have fun

10. HAVE FUN!

Ei bine, acum sunteți familiarizat cu regulile de mișcare pe un scuter electric. Așa că simțiți-vă liber să susțineți volan și profitați la maximum de excursiile interesante prin orașul preferat.

Acum că știi toate regulile de circulație – enjoy! Lasă vântul să-ți treacă prin plete și primește plăcere de la cea mai tare călătorie cu trotineta electrică. Hey, cel care închiriază trotinete, se îmbulzește dimineața în troleibuz sau cheltuie milioane pe benzină zilnic. Da, da... tu. Vino să-ți cumperi o trotinetă electrică la Darwin! Învață să economisești și să fii eco-friendly. Comandă noua ta trotinetă pe darwin.md, iar noi ți-o livrăm absolut gratuit oriunde în Moldova.

Hai să discutăm
Comandă apel