ro ru
photo Alege o consolă gaming de top împreună cu Darwin

Alege o consolă gaming de top împreună cu Darwin

Jocurile video de pe o consolă au ajuns să semene din ce în ce mai mult cu niște filme cu un scenariu captivant în care tu ești eroul principal. Efectul imersiv creează senzații plăcute de scufundare și înglobare totală în lumea virtuală în care tu ești cel ce deții controlul suprem. Iar cum fiecare nouă poveste/joc este o exclusivitate, oricare doritor de a cunoaște și de a parcurge un nou scenariu își va dori să obțină propriul dispozitiv de gaming. Dacă te numeri și tu printre cei ce pierd ore în șir în fața micului ecran de la PC și visează în secret la o consolă gaming, acest ghid informativ este special pentru tine!

Ce este o consolă de jocuri?

Sigur îți aduci aminte de primele console Dendi, Subor sau Sega Mega Drive, la care, dacă erai și cel mai mic din gașcă, stăteai ore bune în rând pentru a prinde măcar o rundă. Trist, dar adevărat! Acum, consola de jocuri a evoluat în timp și, drept rezultat, am obținut un fel de computer automatizat conectat la ecranul unui televizor, care vine la pachet cu câteva puncte de control pentru manipularea acțiunii din joc și o varietate de funcții smart suplimentare. Este total greșit să crezi că o consolă modernă poate fi utilizată doar pentru jocuri. De fapt, aceasta este un adevărat multi-mediaplayer unde poți viziona filme, asculta muzică și poți naviga pe Internet.

Puține însă sunt companiile care au reușit, în timp, să rămâie la suprafață și să se poziționeze stabil pe piața de gaming. Printre principalele și cele mai cunoscute astăzi sunt Sony, Microsoft și Nintendo. Dacă ne gândim la jocuri pentru copii, atunci „vinovatul” este sigur Nintendo. Curse cu mașini sau jocuri sportive – Microsoft, iar dacă se zvonește un nou blockbuster sau un scenariu exclusiv, Sony ocupă poziția de lider.

Pentru că fiecare dintre aceste companii propune o varietate largă de produse, noi vom încerca să ne axăm pe caracteristicile generale de bază ale unei console gaming și să te ajutăm să iai o decizie finală potrivită necesităților tale. Foc la ghete!

joy1

Fii atent la asta!

Tipul consolei

Mai întâi de toate, decide cum ai de gând să folosești dispozitivul de gaming: acasă, în fața unui televizor sau oriunde alături de tine. Astfel, poți alege între o consolă portabilă și una staționară. Reține doar că unitatea portabilă este un dispozitiv independent, care nu presupune procurarea unor joystick-uri sau gamepad-uri ca în cazul consolelor staționare.

PlayStation3-DualShock3
nintendo-2019

Procesor

Capacitatea și performanța consolei sunt strâns legate de parametrii procesorului. De exemplu, cele mai cunoscute console PS și Xbox funcționează cu un procesor AMD, datorită căruia acestea au câștigat recunoașterea publicului pentru funcționarea rapidă și consumul redus de energie.

Capacitatea hard disk-ului

Acest parametru dictează viteza de lucru a consolei și determină numărul de jocuri care vor fi instalate pe dispozitiv. În noile generații de console, sunt instalate hard disk-uri de la 500 gigaocteți la 1 TB. La modelele Nintendo Switch, hard disk-ul nu se poate lăuda cu un volum serios , ci doar cu unul de 32 GB. În cazul în care spațiul nu este suficient, poți conecta oricând un dispozitiv de stocare sau o unitate externă, în care vor încăpea câteva zeci de jocuri și fișiere terțe (muzică, fotografii, filme).

Memorie RAM

Funcționarea software-ului, viteza de procesare și performanța consolei sunt direct proporționale cu cantitatea de memorie RAM. Cu cât este mai mare, cu atât sistemul funcționează mai bine și se poate descurca cu mai multe resurse.

Diagonala și rezoluția ecranului

Orice consolă staționară are nevoie de o conectare la ecranul unui televizor printr-un cablu HDMI. În plus, televizorul trebuie să accepte rezoluția Full HD sau 4K, astfel te vei putea delecta cu o imagine grafică realistă a jocului oferită de consolele de ultimă generație. De asemenea, diagonala este și ea foarte importantă. Experiența pe un ecran de 55 de inch se va diferenția substanțial de cea de pe un televizor de 32 inch. Fii atent cum și unde amplasezi TV, fiind prea aproape de jucător poate obosi în exces ochii și poate agrava vederea.

resolution

Jocurile

Credem că este, cu desăvârșire, unul dintre aspectele principale atunci când urmează să procuri un asemenea device. Tu știi mai bine ce îți place să joci. Fiecare companie tinde să propună publicului său istorii inedite și captivante care să atragă gamerii de partea sa. Astfel, analizează bine categoriile de jocuri puse la dispoziție de fiecare dintre liderii enumerați mai sus și vei fi cu un pas mai aproape de luarea deciziei finale.

Pachetul de bază

De regulă, pe lângă consolă, setul de bază include și un gamepad (joystick), iar o caracteristică de bază a acestuia ar fi compatibilitatea cu aplicațiile dorite. De asemenea, unele produse vin cu unul sau un set de jocuri. Din moment ce trebuie să le cumpărați pe parcurs, includerea unui abonament este un cadou frumos!

ps5-family-image

SONY. Aventuri noi ori de câte ori le dorești

Prima consolă marca SONY a fost lansata în 1994, în Japonia, obținând un succes extraordinar în rândul gamerilor din întreaga lume. Acum în topul produselor companiei se află PlayStation 4, PlayStation 4 Pro și cel mai nou dispozitiv al anului 2020 - PlayStation 5.

1994 PlayStation sony-brand1
2000 PlayStation 2 sony-brand2
2004 PlayStation Portable sony-brand3
2006 PlayStation 3 sony-brand4
2011 PlayStation Vita sony-brand5
2013 PlayStation 3 sony-brand6
2020 PlayStation 5 sony-brand7

PlayStation 4 . Descoperă lumea jocurilor în echipă

Sony PlayStation 4 se remarcă printr-o grafică incredibil de realistă, un hardware puternic și o interfață performantă ce îți oferă posibilitatea să comutezi instantaneu între joc și aplicații.

Doar un click pe butonul PS și poți vizualiza rating-ul jucătorilor adversari sau să citești mesajele de la prieteni. PS4 Sony actualizează automat jocurile și oferă posibilitatea de a le lansa în timpul încărcării. De asemenea, consola îți permite să întrerupi jocul în orice moment și, după un timp, să-l pornești din locul în care ai rămas. Prin intermediul aplicației PlayStation instalată pe telefon poți comunica și cu alți jucători și poți descărca programe și jocuri de la distanță.

ps4-image.jpg

PlayStation 4 Pro. Simte puterea PRO

PlayStation 4 Pro se poziționează a fi una dintre cele mai puternice console din generația Sony la acest moment. Aceasta dispune de un suport a rezoluției 4K, care susține rate mai mari de cadre într-o gamă de jocuri îmbunătățite. Aici poți savura din plin culorile mai luminoase, realiste și detaliile de joc mai fine pe un televizorul HDR. Consola Sony PS4 Pro are puterea GPU de două ori mai mare decât PS4 standard, astfel încât să te poți bucura de un joc lin, fără frâne în sistem, și un timp de încărcare mai rapid a acestuia. De asemenea, multe jocuri populare de pe PS4 profită de caracteristicile suplimentare pe PS4 Pro pentru a-și îmbunătăți performanța.

PS4_Pro

PlayStation 5. Simte viteza luminii

Procesorul incredibil de puternic al noii console îți va revoluționa experiența pe o consolă PlayStation. Ultra rapidul SSD îți asigură descărcări instantanee, oferind mai mult timp pentru a savura din joc. Sistemul I / O integrat al PS5 deschide noi posibilități creative pentru dezvoltatori, extrăgând rapid datele de pe SSD. PlayStation 5 promite un suport nu doar a rezoluției 4K, ci și 8K. Vei fi uimit de viteza și fluiditatea imaginii de până la 120 fps atunci când vei juca pe un ecran 4K care acceptă ieșire de 120Hz. De asemenea, ai posibilitatea să te delectezi cu jocurile PS4, actualizând copiile digitale și fizice ale acestora pentru PS5.

Microsoft. Visează la cele mai bune oportunități

Xbox este o consolă de jocuri proiectată și fabricată de Microsoft. Prima unitate a văzut lumina zilei în noiembrie 2001, devenind un concurent direct pentru cei de la Sony și Nintendo. Astăzi Microsoft se poate lăuda la moment cu Xbox One S și alte două dispozitive ale noii generații Xbox Series X și Xbox Series S.

2001 Xbox xbox-brand1
2005 Xbox 360 Xbox 360
2013 Xbox One Xbox One
2020 Xbox Series X Xbox Series X
2020 Xbox Series S Xbox Series S

Xbox One S. Mai mult decât o consolă de jocuri

Prin intermediul acestui model poți petrece timpul jucându-te, ascultând muzică, vizionând un film sau comunicând cu prietenii pe platformele de socializare. Consola îți oferă posibilitatea să comutezi rapid între jocuri, aplicații și programe, precum și, fără a întrerupe jocul, filmul sau emisiunea TV, poți primi invitații de echipă, mesaje și notificări de la alți utilizatori. Printre altele, gamepod-ul wireless Xbox Elite nu numai că îmbunătățește agilitatea, acuratețea și confortul în timpul jocului, dar îți permite, să controlezi device-ul și televizorul folosind comenzi vocale și gesturi. Poți împărtăși instantaneu victoriile și realizările în comunitatea Xbox Live și poți accesa rapid aplicațiile și jocurile utilizate frecvent din ecranul Start.

Xbox Series X. Cea mai puternică și rapidă consolă din istorie

Consola procesează cu ușurință cantități mari de informații fără întârzieri de redare și îți permite să descarci jocuri aproape instantaneu. Noua funcție de reluare rapidă îți oferă posibilitatea să joci mai multe jocuri simultan și să comutezi între ele în orice moment. Cu Smart Delivery, poți cumpăra jocul doar o singură dată, având parte mereu de cea mai bună versiune și actualizări automate pentru orice model. System-on-Chip (SOC) funcționează împreună cu a AMD Zen 2 și RDNA 2 pentru a crea lumi care merită cu adevărat o privire mai atentă. Datorită acestora, tehnologia DirectX de urmărire a razelor oferă o iluminare realistă, umbre și reflexii precise pentru imagini dinamice și vibrante, iar sunetul spațial 3D te va plasa direct în centrul acțiunii. De asemenea, consola este realizată sub forma unui bloc dreptunghiular cu un sistem de ventilație deschis, ce îți permite poziționarea acesteia atât pe verticală, cât și orizontală, evitând situațiile de supraîncălzire.

Xbox Series S. Consola noii generații

Xbox Series S a fost concepută pentru a deveni cea mai accesibilă consola a noii generații și pentru a pune la dispoziție cele mai tari jocuri în rezoluția 1440p, la 60 de cadre pe secunde.

Toate jocuri și copiile de rezervă se salvează automat pe cloud, unde poți crea propria bibliotecă de gaming. Funcția Quick Resume îți permite să reiai controlul din momentul de stop și să schimbi cu ușurință jocurile între ele. Arhitectura SSD - Xbox Velocity funcționează perfect în tandem cu tehnologia inovatoare System-on-a-Chip (SOC) pentru a aduce cea mai mică consolă la o viteză de 120 fps.

Nintendo. Focusează-te pe jocurile portabile

Nintendo este brand-ul potrivit celor care le place să se joace din mers, astfel compania se poate lăuda cu două produse de top din categoria consolelor portabile: Nintendo Switch și Nintendo Switch Lite.

source

Nintendo Switch

Consola portabilă Nintendo Switch te poate bucura cu tocmai trei moduri de utilizare. Dispozitivul poate fi conectat la un televizor de pe care te poți delecta cu o imagine sporită și calitativă, poate fi utilizat de către doi jucători în același timp doar printr-o singură mișcare de înlăturare a JoyCon-urilor pe la ecran și, desigur, poți folosi unitate ca un tot întreg. Afișajul LCD de 6,2 inci îți va permite să ai parte de un joc confortabil atât într-o iluminare interioară ușoară, cât și în aer liber. Sub display-ul consolei port vei găsi două difuzoare care oferă sunet surround direcțional pentru o experiență de joc captivantă.

Nintendo Switch Lite

Nintendo Switch Lite este o nouă completare compactă și ușoară, cu comenzi integrate, a familiei Nintendo Switch. Aceasta este proiectată exclusiv pentru jocurile portabile și nu poate fi conectată la un televizor. Nintendo Switch Lite acceptă toate jocurile Nintendo Switch și este perfect pentru cei care joacă mult în afara casei.

quarterly

Cei mai tari gameri cumpăra la Darwin

Urmărește parametrii de bază a fiecărei console video games pe pagina noastră oficială darwin.md și analizează fiecare compartiment în conformitate cu ghidul de mai sus. În caz că nu ești sigur și nu poți lua o decizie de sine stătător, adresează-ți întrebările consultanților noștri specializați online în căsuța de mesaje sau offline în rețeaua de magazine Darwin. Vino să descoperim o nouă lume virtuală împreună!

FAQ

Ești pasionat de lumile virtuale și ești în căutarea propriului dispozitiv de gaming? Atrage atenție la următoarele specificații și ia o decizie corectă:

  • tipul consolei;
  • procesor;
  • capacitatea hard disk-ului;
  • memorie RAM;
  • jocuri.

O consolă gaming nu este nimic altceva decât un sistem interactiv de jocuri video pentru copii și maturi. Acesta se aseamănă cu un computer automatizat care vine la pachet cu câteva unități de control, numite joystick-uri, și care necesită conectare la o sursă de afișare a imaginii, adică un televizor.

Xbox și PlayStation sunt principalii rivali în universul gaming, ceea ce îi face, deseori, pe jucătorii începători să stea pe dubii atunci când trebuie să cumpere o consolă. Te numeri printre ei? Citește Darwin Lifehack „Cum să alegi o consolă gaming?” și vezi care dintre cei doi giganți îți merită atenția!

La Darwin găsești cea mai mare varietate de console de la cei mai mari producători, la cele mai atractive prețuri. Vino, testează și întoarce-te acasă cu o nouă consolă de jocuri!

Hai să discutăm
Comandă apel