ro ru
photo Cum alegi corect un robot aspirator?

Cum alegi corect un robot aspirator?

Aspiratorul robot – gadget-ul casnic care se bucură de cea mai mare popularitate în rândul consumatorilor. Nimeni încă nu a putut rezista în fața unui aspirator care aspiră singur, iar producătorii nu se plictisesc să suplinească device-ul cu alte zeci de funcții inteligente. Astfel, de la colectarea prafului am ajuns la curățarea umedă, pornirea de la distanță și auto curățarea aspiratorului. Vrei să cunoști mai multe despre acest electrocasnic smart și să înveți cum să-l alegi pe cel potrivit? Citește în continuare.

Cum lucrează un aspirator robot?

Evident, chiar și cel mai bun aspirator robot de pe această lume nu este capabil să facă curat așa cum o face omul cu mâna lui. Totuși, aceste noi dispozitive inteligente vin să-ți facă munca considerabil mai ușoară. Aspiratorul robot este echipat cu senzori speciali capabili să analizeze starea încăperii și să selecteze, în dependență de necesitate, intensitatea curățeniei. Camera încorporată permite aspiratorului să construiască o hartă a camerei și să calculeze cea mai bună traiectorie de mișcare. Senzorul laser împarte spațiul în secțiuni egale astfel încât să nu rămână zone neatinse, iar senzorii optici cu infraroșul au grija ca micul roboțel să evite ciocnirile cu pereții sau alte obiecte din încăpere. În cele din urmă, periile și filtrul fin regăsite în dispozitiv vor avea grijă să îndepărteze chiar și cea mai mică particulă de praf sau alergen.

Acum că știi cum funcționează, să vedem ce tipuri de aspiratoare robot găsești pe piață și cum alegi corect modelul potrivit.

Tipuri de aspiratoare robot

Curățare uscată

Un aspirator smart clasic care se descurcă de minune atât pe pardosea, cât și pe covoare cu fir scurt, îndepărtând praful și orice tip de resturi.

dry cleaning

Curățare umedă

wet cleaning

În dependență de model, avem robot aspirator cu spălare în care fie se atașează manual o cârpă umezită pentru ștergere, fie este prevăzut un rezervor cu apă care umezește automat pânza pentru curățare.

Curățare uscată și umedă

Acest model presupune prezența atât unui rezervor pentru colectarea prafului, cât și unul pentru apă. În acest fel, aspiratorul reușește să combine curățarea uscată cu cea umedă.

dry and wet cleaning

Fii atent la următoarele caracteristici:

  • Capacitatea rezervorului

De obicei un aspirator robot compact are un colector de praf de aproximativ 0,3 litri ceea ce este suficient pentru încăperi mici. În acest fel, aspiratorul reușește cu o singură încărcare să curățe întreaga suprafață. Odată ce sporesc dimensiunile încăperii, ar trebui să crească și capacitatea rezervorului. Dacă intenționezi să folosești acest robot de aspirare într-un apartament mare sau chiar la țară alege modele cu o capacitate de minim 0,5 sau 1 litru.

tank capacity
suction power
  • Puterea de aspirare

Principiul „cu cât mai mare, cu atât mai bine” se potrivește perfect în acest context. Prin urmare, cu cât este mai mare puterea de aspirație, cu atât rezultatul curățeniei te va bucura mai mult. Pentru pardoseaua de tip gresie, faianță sau parchet este suficientă o putere de 1000Pa. Dacă însă ai parte de covoare sau animale de companiei în casă, sfatul nostru e să alegi un aspirator de la 2000Pa în sus.

  • Autonomia

Timpul de funcționare a echipamentului și calitatea curățeniei depinde în mod direct de acest indicator. Pentru a alege modelul cu o capacitate a bateriei potrivită poți folosi următoarea formulă: înmulțește dimensiunea suprafeței pe care intenționezi să o cureți la capacitatea de energie consumată de aspirator la curățarea unui singur metru pătrat și voila. În principiu, o capacitate a bateriei normală pentru un aspirator robot de top este de 3300mAh.

autonomy
noise level
  • Nivelul de zgomot

Dacă vrei să dormi liniștit în timp ce ajutorul tău strânge praful de sub pat, alege un aspirator robot cu un nivel de zgomot care nu depășește 50dB.

  • Dimensiune și greutate

Un aspirator robot mic și ușurel poate fi mult mai ușor de manevrat. În plus, acesta își poate face cu ușurință loc sub mobilier pentru a colecta praful care stă acolo de ani buni. Prin urmare, alege începând cu un aspirator robot de 5cm, până la 7-8 cm înălțime. Dacă e să vorbim de greutate, există o teorie conform căreia: cu cât este mai greu, cu atât spală mai bine podeaua.

size and weight

Funcții suplimentare la un aspirator robot care ți-ar prinde bine

Știm cu toții că detaliile fac diferența. Astfel, anume funcțiile suplimentare vin să ușureze într-un fel sau altul utilizarea aspiratorului robot, iar în unele cazuri și să sporească prețul dispozitivului. Cu toate acestea, ți-ar prinde bine dacă aspiratorul tău robot va avea parte de:

Funcția de auto curățare. Unele baze de încărcare a aspiratorului robot vin cu un coș de gunoi încorporat. Astfel, la finalul curățeniei, când dispozitivul se întoarce spre bază pentru reîncărcare, recipientul de praf este golit în acel coș de gunoi. În acest fel, nu mai trebuie să îți bați capul să cureți rezervorul de praf după fiecare sesiune de curățare, aspiratorul o va face de sine stătător pentru tine.

self cleaning

Pornire de la distanță. Folosește propriul smartphone pe post de telecomandă. Modele avansate pot fi controlate de la distanță cu ajutorul unei aplicații instalate pe telefonul tău.

remote start

Curățare programată. Un aspirator robot bun și inteligent îți va permite să configurezi mai multe programe deodată – acesta va fi învățat să pornească automat la ore diferite în zile ale săptămânii prestabilite.

scheduled cleaning

Ce alegi: aspirator robot sau aspirator clasic?

Aspiratorul robot are un avantaj reprezentativ față de oricare alt tip de aspiratoare – face totul de unul singur. Mai mult de atât, acesta este capabil să ajungă chiar și în cele mai îndepărtate locuri de sub mobilă la care nu poate ajunge nici măcar un aspirator vertical. De asemenea, este considerabil mai ușor de curățat un aspirator robot cu container decât un aspirator cu sac clasic.

Cu toate acestea, din păcate, nu-l poți lua cu tine oriunde ca pe un aspirator portabil. Iar puterea de aspirare în cazul în care alegi un robot aspirator ieftin poate fi uneori ceva mai redusă de cât a unui aspirator cu container convențional. Prin urmare, alegerea acestui model ține în totalitate de preferințele și necesitățile tale!

Cumpără un robot aspirator în Moldova la Darwin

Ai nevoie de un ajutor care va strânge murdăria de pe jos în timp ce ești la muncă sau pregătești prânzul? Cumpără un robot aspirator bun la Darwin! La noi găsești aspiratoare de la cele mai cunoscute brand-uri: Xiaomi, Lenovo, Samsung și Ecovacs, la cele mai tari prețuri. Comandă online și ai parte de cashback garantat și livrare gratuită oriunde în Moldova.

FAQ

Simplu! Aspiratorul robot schițează o hartă a camerei și își construiește traseul pe baza acesteia, după care se pune pe treabă. Acesta folosește câteva perii pentru a aduna gunoaiele și praful chiar și din cele mai îndepărtate colțuri, în timp ce peria turbo trage toate resturile în container.

E cert: un aspirator clasic curăță mai repede și mai bine. Cu toate acestea, aspiratorul robot are un alt avantaj impunător. Acesta poate face curat atât timp cât tu ești la birou, faci baie sau ești la plimbare. Mai mult de atât, aspiratorul robot se poate strecura sub mobilier și îndepărta praful vechi la care nu poate ajunge un aspirator convențional.

În prezent există trei tipuri de aspiratoare robot:

  • curățare uscată;
  • curățare umedă;
  • curățare uscată și umedă.

Mai întrebi?! Evident pe darwin.md! Aici găsești aspiratoare robot la cele mai atrăgătoare prețuri. În plus, ai parte de cashback garantat și livrare gratuită oriunde în Moldova!

Hai să discutăm
Comandă apel