









Cum alegi o cameră action. Fii pregătit pentru noi aventuri

Având în vedere că multe dintre camerele video obișnuite nu sunt capabile să lucreze în condiții de lumină slabă, umiditate sporită sau chiar noroi, a fost creată camera de acțiune sau action camera. Scopul său principal este să înregistreze momentele tale de glorie atunci când practici sporturi extreme. Fie că vrei să sari cu parașuta, escaladezi un munte sau traversezi deșertul cu un ATV – camera video de pe casca ta va surprinde orice moment și detaliu. Vrei și tu una? Hai să-ți arătăm cum o alegi pe cea potrivită.
Tipuri de camere pentru sport extrem
- Camere action clasice
Mici, portabile și rezistente – principalele avantaje ale camerelor action. Acestea înregistrează videoclipuri de înaltă calitate chiar și în condiții de mișcare activă. De obicei, acestea pot și atașate de un trepied, haine sau o cască de protecție.

- Camera action 360
Cu un asemenea device, cameramanul va rămâne mereu în spatele camerei, iar accentul va fi pus pe împrejurări. Camera de 360 ̊ va sublinia epicentrul acțiunii și va surprinde chiar și cele mai mici detalii. Modelul de față este potrivit pentru imagini video panoramice sau videoclipuri 3D.

- Camere action waterproof
Camerele action nu se folosesc doar pe uscat. Astfel, pentru a cuceri lumi subacvatice sau cele în care plouă cu găleata ai nevoie de protecție împotriva apei. Multe camere waterproof au de fapt o carcasă suplimentară care protejează device-ul. Altele însă pot fi scufundate și fără această carcasă.

Caracteristici de bază camere action
1. Rezoluția
Majoritatea camerelor de acțiune moderne înregistrează secvențe video într-o rezoluție Full HD de 1920 x 1080 pixeli. Camera action Full HD este suficientă pentru a capta imagini video din călătorii și gata de a fi publicate pe YouTube. În cazul în care, urmează să faci videoclipuri ceva mai serioase îți poți îndrepta privirea spre versiuni de camera action 4K sau chiar camera action 8K.

2. Număr de cadre pe secundă
În general, 24 de cadre pe secundă este considerată rata minimă acceptabilă pentru video. Cu toate acestea, cu cât cifra cadrelor sporește, cu atât imaginea de pe ecran este mai netedă și mai stabilă. Asta înseamnă fără tremuratul mâinilor necontrolat și fără momente întrerupte brusc. Sfatul nostru este că dacă tot îți iei o cameră action personală alege una cu 30fps – cel mai bun compromis între viteză și rezoluție. Asta nu înseamnă însă că excluzi cele cu 50, 60 și 120 fps. Doar că astea îs pentru profi.

3. Unghiul de filmare
Aici lucrurile stau chiar foarte simplu: cu cât unghiul de vizualizare este mai mare, cu atât mai multe obiecte intră în cadru. Bine-înțeles, un unghi mai mic te poate ajuta să-ți concentrezi atenția asupra detaliilor, dar se pare că nu acesta este scopul unei action camere. Prin urmare, unghiul standard de filmare este de 120 ̊, iar unul mai larg îl găsești pe camera de acțiune 160 ̊. Pentru a capta panorame vei avea nevoie însă de o cameră action 360 ̊.


4. Stabilizator de imagine
Este de la sine înțeles că „action” presupune o mulțime de scene rapide, iar pentru a evita tremurările și zguduiturile inutile din video este necesară o stabilizare suplimentară. Evident, pentru o cameră gopro ieftină, stabilizatorul este mâna ta. Cele mai performante camere se bucură de una dintre cele două stabilizări:
- stabilizare digitală – procesează imaginea, netezește toate rupturile și rotirile.
- stabilizare optică – îndepărtează tremurul chiar de la nivelul lentilei și senzorului, făcând față chiar și celor mai dure teste.
Pe care o alegi ține doar de tine și mărimea buzunarului tău.
5. Calitatea înregistrării audio
Pe lângă o calitate uimitoare a imaginii, sunetul este cel care face diferența dintre un produs video final bun și unul de râsul mâței. Majoritatea camerelor de acțiune vin cu un microfon încorporat de tip mono. Cu toate acestea, pentru videoclipuri cu un sunet viu și mult mai convingător ai nevoie de un microfon cu sunet stereo.

6. Autonomia
„Umplutura” este cu siguranță importantă, dar ce te faci dacă camera se descarcă cât ai zice pește? Corect, alegi o mini camera action cu o baterie puternică. O capacitate normală pentru bateria camerei este de 1250mAh, care va ține în jur de 2 ore. În caz că ai nevoie să petreci mai mult timp alături de acest mini paparazzi, alege o baterie de 2600mAh.

Explorăm funcții suplimentare și accesorii pentru camere action
Pe lângă caracteristicile de bază a unei camere video de acțiune este bine venit să tragi cu ochiul și spre funcțiile suplimentare pe care ți le pun producătorii la dispoziție. Așadar, uite aici câteva funcții și accesorii utile care îți vor prinde bine:
Wi-Fi sau Bluetooth
Posibilitatea te a înregistra imagini video și a le reda live prin Wi-Fi pe un ecran, undeva la distanță, este o funcție super tare pentru cei care nu-și văd viața fără live-uri în Instagram. Iar cu ajutorul funcției Bluetooth reușești să partajezi secvențele filmate prietenilor sau pe alte dispozitive de redare.
Control de la distanță
Controlul unei camere de acțiune printr-o telecomandă este un adevărat musthave, astfel majoritatea companiilor producătoare au inclus deja această opțiune în kit-ul lor de bază. Suntem siguri că și tu vei aprecia această opțiune, având în vedere că în timpul unei plimbări cu bicicleta sau cu ATV-ul nu ai posibilitatea să ajungi la butoanele camerei.
Accesorii
Cei care merg la braț cu aventurile știu cât de cool este să ai o cască cu cameră video pentru sport extrem sau un trepied de care să o atașezi. Dar casca și trepiedul sunt doar câteva dintre mulțimea de accesorii pentru camere video sport.
Cumpără camere de acțiune la Darwin
Cauți camere action în Moldova la preț accesibil? Accesează darwin.md! Aici găsești de o gamă variată de camere de la cei mai buni producători. Comandă online și ai parte de cashback garantat și livrare gratuită în toată țara.
FAQ
Toate articolele



1
- 2
- 3
- ...
- 10
- Mai departe
newsletter cool