ro ru
photo Cum să alegi un aparat de cafea?

Cum să alegi un aparat de cafea?

Ce poate fi mai plăcut decât să începi dimineața cu o ceașcă de cafea? Doar o înghițitură te poate pune din nou pe picioare și oferi o doză maximă de energie pentru întreaga zi! Singura problemă este că acea cafea trebuie preparata mai întâi, iar dimineața asta e doar o bătaie de cap în plus. Din fericire, acest lucru devine mai ușor ca niciodată cu un aparat de făcut cafea. Dar cum alegi modelul potrivit și unde găsești cele mai bune prețuri? Îți spunem noi!

Aparat de cafea sau cafetieră?

Pentru început ar trebui să clarificăm diferența dintre un aparat de cafea și o cafetieră. Totul este destul de simplu. Principala diferență constă în gradul de participare la prepararea cafelei. Astfel, cafetiera implică o abordarea mult mai serioasă față de procesul de preparare. Trebuie să încălzești apa, să macini cafeaua și să mai și urmărești procesul de pregătire.Totuși, nu este neapărat un lucru tocmai rău. Mai mult de atât, cafetiera este mult mai ieftină decât un automat de cafea, iar multora le face plăcere întreg procesul de preparare. Anume cu astfel de dispozitive deții mai mult control asupra procesului și poți încerca de fiecare dată o rețetă nouă. În principiu, există mai multe tipuri de cafetiere:

 • ibric electric;
 • cafetieră Geyser;
 • cafetieră cu capsule;
 • cafetieră cu picurare;
 • cafetieră manuală (cu cupă).

La rândul său, aparatul de cafea necesită doar să umpli rezervorul cu apă, să torni cafea și să apeși butonul de pornire. Aparatul în sine va încălzi apa, va măcina cafeaua și va amesteca totul într-o proporție ideală. Modelele ceva mai avansate pot adăuga și frișcă. Cu toate acestea, varietatea de băuturi pe astfel de dispozitive este destul de limitată.

Cafetiere

Să presupunem că primești plăcere de la procesul de preparare a cafelei sau ești amator a gustului clasic. Cu siguranță, ai nevoie de o cafetieră. Hai să vedem care dintre modele ți se potrivește.

Alege cafetiere

Ibric electric și cafetieră Geyser

În mare parte, ibricul electric și cafetiera Geyser nu se diferențiază mult de versiunile neelectrice. Sunt compacte, ușor de folosit, făcând procesul de preparare a cafelei simplu și plăcut. Evident, sunt și cea mai accesibilă opțiune pentru un iubitor de cafea. De asemenea, atunci când alegi dispozitivul, trebuie să acorzi o deosebită atenție volumului și puterii aparatului. Cu cât este mai puternic, cu atât cafeaua se va pregăti mai repede, volum fiind responsabil de cantitatea finală. Cea mai bună soluție este o cafetieră de 800-1000 W.

coffee maker
coffee maker

Cafetiere capsulare

Cafetierele capsulare folosesc capsule speciale în loc de cafea măcinată. În timpul procesării, capsula este perforată, iar conținutul său este amestecat cu apa fiarta. Acest dispozitiv pregătește una dintre cele mai delicioase cafele, însă funcționează doar cu capsule speciale care pot fi extrem de scumpe. În principiu, aceste cafetiere nu diferă foarte mult între ele. Prin urmare, doar cumpără un model de la un brand la care poți găsi capsule. De asemenea, recomandarea noastră este să alegi un model confecționat din metal și nu din plastic.

capsule coffee makers
capsule coffee makers
capsule coffee makers

Cafetieră cu picurătoare

Cafetiera cu picurătoare – prietenul amatorilor de cafea care consumă această licoare cu litrii. După cum ți-ai fi putut da seama deja, acest tip de cafetieră prepară cafeaua prin metoda de picurare. Astfel, apa fierbinte este filtrată prin cafea. Cu cât dispozitivul este mai puternic, cu atât mai repede îți vei primi ceașca plină de energie. Cea mai potrivită alegere este o cafetieră cu o putere de 1000 W. De asemenea, este recomandat să alegi un dispozitiv cu un vas din sticlă și un filtru reutilizabil cu sistem anti-picurare.

manual coffee maker with cup

Alege cafetieră cu cupă

Probabil cea mai tare cafetieră. Această mașinărie este capabilă să prepare espresso, cappuccino, latte și încă o serie de băuturi. Sistemul în sine seamănă izbitor de mult cu cel al cafetierei cu picurătoare, doar că apa este ținută sub presiune pentru a opține o băutură mult mai concentrată. Pentru a pregăti un espresso delicios ai nevoie de un espressor manual care produce o presiune de 8-9 bari. În plus, acesta trebuie să furnizeze apă la aceeași temperatură pe tot parcursul procesului. Astfel, anume acest aspect prevede preinstalarea un boiler în miniatură. Îți recomandăm un volum de 200 ml.

coffee machines img 1
coffee machines img 2

Aparate de cafea

Dacă nu ești atras de idea de a participa la procesul de preparare a cafelei, atunci un aparat de cafea automat este literalmente făcut pentru tine. Totuși, atunci când alegi un astfel de dispozitiv ar trebui să acorzi atenție următoarelor caracteristici:

 • Putere. Ca și în cazul cafetierelor, cu cât un aparat pentru cafea este mai puternic, cu atât procesul de preparare a cafelei va fi mai rapid, iar gustul mai bogat și intens. De exemplu, un aparat cu un volum al rezervorului de 2 litri, ar trebui să ofere o putere de aproximativ 1500W.
 • Volumul rezervorului de apă. Acest parametru depinde în totalitate de numărul de oameni care au de gând să savureze cafeaua în același timp. Pentru casă este potrivit un model cu un rezervor de 1-2 litri. Pentru birou însă acesta trebuie să depășeașcă 2 litri și să aibă o putere de peste 1500W.
 • Presiune. Majoritatea aparatelor de cafea funcționează cu un indicator de la 9 la 15 bari. Deci e practic imposibil să o dai în bară la acest capitol. Dar totuși merită verificat înainte de a fi procurat.
 • Tip de încălzitor. Aici se aplică aceeași abordare ca în cazul cafetierelor manuale cu cupă. Cea mai bună opțiune este un boiler, care face cafeaua mult mai gustoasă. În cazul în care viteza nu joacă un factor important, o alegerea potrivită este blocul termic.
 • Setări. Această opțiune îți permite să reglezi mult mai precis parametrii de măcinare a boabelor, temperatura apei și alte detalii semnificative. Potrivit celor care vor și au timp să experimenteze cu cafeaua de dimineața.
 • Funcții suplimentare. Prezența acestor opțiuni nu este necesară, dar poate îmbunătăți considerabil experiența de utilizare. Aceste opțiuni includ: prepararea a două porții simultan, sistem anti-picurare, recipient pentru deșeuri, ceas și mod de reducere a consumului de energie electrică.
coffee machines img 2

Alege cafea

Unde poți cumpără un aparat de cafea?

Ești în căutarea unui espressor bun saua unui aparat cafea cu râșniță încorporată? La Darwin găsești cele mai bune aparate de cafea la cel mai bun preț! Cumpără la Darwin și profită de oferte speciale, cashback garantat și livrare gratuită oriunde în Moldova! Tot aici găsești cafea pentru noul tău aparat. Baftă la cumpărături!

Hai să discutăm
Comandă apel